Arkadaşımın sweatine karışık meyve suyu döktüm yanlışlıkla ve o öyle 2 gün kaldı şimdi yıkamaya çalışıyorum fakat lekeyi çıkaramadım. Elinizde etkili bir yöntem var mı acaba? Bahsettiğim sweatin resmini aşağıya koydum.
Kabartma tozu dök lekenin üzerine birazda su köpürsün ama bir iki damla olsun sonra eski bir dişfırçasıyla yedir öyle beklet bir kaç dakika. Çıkmazsa tekrar et bi kaç kere.
Meyve suyu lekesi çıkar mı? Sorusuna cevabım kesinlikle çıkar. Sadece lekenin oluştuğu bölgelerde nasıl işlemler yapılması gerekir onu bilmemiz gerekir. Şimdi sırayla bunları inceleyelim.
Kıyafetlerden Meyve Suyu Lekesi Nasıl Çıkar?
Meyve Suyu Lekesi Nasıl Çıkar?
Size vereceğim ilk tavsiye lekeye hızlı müdahale etmek olacaktır. Ne kadar hızlı müdahale edilirse o kadar net sonuç alınır. İlk olarak yeni dökülmüş olan meyve suyu lekesinin kabasını bir kağıt havlu yardımıyla alın. Ardından kumaşınızın ham maddesine göre size vereceğim tavsiyelere uyarak temizleme işlemine başlayın.
1- İpek ve Yün Kumaşlardan Meyve Suyu Lekesi Nasıl Çıkarılır?
Bu tip kumaşlarda sadece lekeli kısma işlem uygulamanız daha iyi olacaktır. Yapılacak işlem şöyledir;
Kumaşın lekeli kısmının amonyaklı su içerisinde bekletilerek ıslatılması ve sonrasında bir miktar suya sodyum perborat katarak o suyla lekeli bölgenin yıkanması işlemi ile u lekeden kolaylıkla kurtulabilirsiniz.
2- Sentetik Kumaşlardan Meyve Suyu Lekesi Nasıl Çıkarılır?
En çok tercih edilen kumaşlardandır. Bu yüzden bu tip lekelerin oluşması kolaydır. Bu tip kumaşlarda yapılması gereken şudur;
Lekeli bölgenin sabunlu suyla yıkanması gerekmektedir.
Ardından sıcak suya limon katılmalıdır.
Limonun sıcak suya katılması ve lekeli bölgenin bu suda bekletilmesi sonrasında yıkama işlemi gerçekleştirilmelidir.
Bir miktar alkol ve suyun karıştırılarak oluşturulduğu karışımın da sentetik ve renkli kumaşlardaki meyve suyu lekelerini kolayca çıkarabilmektedir.
3- Pamuklu Kumaştan Meyve Suyu Lekesi Nasıl Çıkarılır?
Pamuklu kumaşlara anında müdahale etmek oldukça önemlidir. Tazyikli bir musluk yardımıyla lekeleri hemen çıkarabilirsiniz.
4- Keten Kumaştan Meyve Suyu Lekesi Nasıl Çıkarılır?
Bu tarz kumaşlar yüksek ısıda kaynatılmalıdır. Bu sayede meyve suyu lekesi kolayca çıkarılabilmektedir. Daha net sonuç almak istiyorsanız oksijenli su katabilirsiniz.
Peki Çamaşır Makinesinde Yıkarsam Hangi Deterjandan Etkili Bir Sonuç Alırım?
Rinso Deniz Mineralleri
Tabi ki senin de sweatinin rengi beyaz olduğu için Rinso Deniz Mineralleri çamaşır deterjanını kullanmalısın. Bu tip lekelerde oldukça güçlü bir etkiye sahiptir. Tecrübeyle sabittir.