Kıyafetten portakal suyu lekesi nasıl çıkar, meyve suyu lekesi nasıl çıkar?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Selam 💫 Yemek yemek hepimizin olmazsa olmazlarındandır hele ki sevdiğimiz yiyecek ve içeceklerse. Çabucak yerken ya da içerken bir anda üstümüze dökebiliyoruz , bazen bu lekeler kolayca çıkabilirken bazen de bizi oldukça uğraştırabiliyor hatta farklı yeni çözümler bile bulmamızı sağlıyor.

Çoğunlukla tükettiğimiz içecekler asitli ve şekerli çiçeklerdir peki bunlar kısa sürede nasıl çıkar hemencecik anlatayım . Asitli içecek dökülen kıyafete ilk olarak temiz ıslak bir bez ile tampon yapmak gerekiyor bu şekilde asitli içeceği kısa sürede bez emmiş olacak. Daha sonra lekenin üzerine beyaz sirke dök ve bir bez ile üstünü ört 8 saat kadar bekledikten sonra makineye atıp bir güzel yıka. Leke çabucak çıkmış olacak.
Bunların hiç biri ile uğraşmak istemiyorsan gelelim en basit ve pratik çözümlere. Lekeleri çıkaran en önemli unsurlardan birisi de çamaşır deterjanıdır. Ne kadar lekeleri çıkarmaya çalışsak da çamaşır deterjanı iyi olmadıktan sonra o leke hala sana merhaba diyebilir. Bu yüzden güzel temizleyen ve gönül rahatlığı ile kullanabileceğin deterjan çeşitleri var. <3
Kış mevsiminin olmazsa olmazı kesinlikle portakaldır , yerken insanı oldukça cezbetse de kıyafetlere bıraktığı lekeler çabucak çıkabilir. Yapmamız gereken ilk olarak herhangi bir havlu ile kumaştaki portakal rengini bastırarak fazlalığı almak daha sonra sıvı bir deterjan ile yavaş bir şekilde çitilemek. Son olarak çamaşır makinesine atıp bir güzel yıkamak. Çabucak bu lekelerden kurtulmak mümkün. :)

Portakal lekesi dedik ama bunun suyu da var sonuçta ve bu lekeleri çıkarmak artık daha kolay hale geldi ve bu lekeleri çıkarmak için bir çok çözüm var.
Portakal suyu bulaşmış kıyafete tuz ya da pudra serpildiğinde kumaştaki suyun emmemesine ve kumaşa geçmemesini kısa sürede engeller. 5 dakika bu şekilde kaldıktan sonra soğuk suyla güzelce yıkanır daha sonrada istersen makineye atabilirsin.

Kabartma tozu sadece kıyafetlerde değil ; halı, koltuk , kumaş lekelerini de kısa sürede çıkarıyor. Bir adet kabartma tozu ve birkaç damla bulaşık deterjanını bir kapta güzelce karıştır. Macun kıvamını aldıktan sonra lekenin üzerine sürüp 30 dakika kadar bekle. Ilık su ile yıkanan kumaş kısa sürede çıkmış olacak.

Buharlı temizleyiciler halı lekeleri , koltuk lekeleri ve portal suyu lekesini kısa sürede çıkarabilir. Güçlü bir sıcaklıkta olan buharlı temizleyiciler kısa sürede lekeleri kolaylıkla çıkarabilir.

Gelelim meyve suyu lekesine kurumuş meyve suyu lekesi ya da yeni dökülmüş herhangi bir lekeleye ilk olarak sıcak su dökülmelidir. Suyun sıcak olması lekeleri bir o kadar hızlı ve kolay çıkarmaya neden olur. Bu işlem tamamlandıktan sonra bir miktar deterjan ve elma sirkesi bir kapta güzelce karıştırılır. Karışım hazır hale gelince lekeli bölgeye güzelce sürülür ardından 20 dakika kadar beklenir.

Aklında olsun yeşil eski usül kalıp sabun kadar temizleyen leke çıkaran birşey daha keşfetmesim sadece başka deterjan ağartıcı kullanmadan ilk önce sabunla yıkamadın mı muhteşem oluyor yine de bir dene ben de makinayı çalıştırmadan yeşil sabunla kıyafetimin lekesini çitiliyorum ardından makinada da yıkandı mı pırıl pırıl oluyor bir dene yine de işe yarar inşaAllah
Şu bulaşık deterjanı renginde şeffaf yeşil kalıp sabun mu? Canım tatildeyken davete gitmiştim işte unutmuşum bir şekilde dönünce de kıyafetleri yerleştirirken farketmemişim onu da yerleştirmişim derken ani deterjanla çitilemedim ama bilmem ki işe yarar mıydı. Sabunu bulursam denerim inşAllah canım sağol
Anladım canım deneyeyim bunu teşekkür ederim
🎈 Portakal suyunu çok severim ama sakarlığım benimde dökmeden içmeme izin vermez. Makineye atmadan önce, iki çay kaşığı bulaşık deterjanı ve iki bardak ılık suyu bir kabın içerisine boşalt. Sünger veya yumuşak kıl fırça varsa, lekenin olduğu bölgeye hazırlamıș olduğun karışım ile temizleyebilirsin. Kurumasına izin ver ve ardından öyle makineye atabilirsin..
saf olsa çıkar ama hazırların içinde katkı maddesi var onun için zor resmen cila oluyor
Olabilir valla ama ben birde unutmuşum uzun zamandı leke iyice işlemiş
Cevap
2Cevap
Bulaşık makinesi parlatıcısı vişne lekesini bile çıkarır kuzum aklında olsun bir dene..
Bulaşık makinesi parlatıcısı mı yanlış okumadım değil mi? Duymamıştım yani makineye attığımda yumuşatıcı yerine parlatıcı mı koyayım? kumaşa rengine birşey olur mu?
Hayır makineye koymadan lekenin üzerine parlatici dokuyosun biraz çitileyip makineye at yikaninca cikmiş olur
ağartıcı madde derken? annem loc kullanıyo çok etkili alabilirsin.
Beyaz sa camasir suyuyla veya, karbonhidati az suyla macun seklinde lekenin üzerine sür, brklet, kurusun. Sonra at diger beyazlarla yikansin :))
gerekli cevap aylar önce gelmiş
bulaşık deterjanı denedin mi
Leke taze olsa yapardım da eski bir leke faydası olmaz diye düşündüm bende
beyaz tşörtüme vişne suyu sökülmüştü bir gün sonra bulaşık deterjanı ile ovup makineye attık giti
Canım sen yine 1 gün sonra yapmışsın benim ki şaka değil unutmuşum dolabın köşesinde yıl olmuştur yani nasıl unuttuysam bilemedim ki
bir yıllık leke nasıl çıkar ki hiç bilemedim
Balim ben tuz dökmüştüm üstüne cikmisti
Benim ki uzun zamandır dolapta unutulmuş ya leke iyice yerleşmiş
Porçöz kullan temizler
Deneyebilirim bakalım
A a a ağğğğğ areil deterjan ile yıka
Omo işe yıkadım zaten makinada öncesinde de ağartıcıya bastım
Kuru temizlemeye gönder
Hiçbir yöntem işe yaramazsa onu yapacağım mecburen
Cabuk cikar bence
Taze leke değil ki
Bilmiyorum