Böyle bir durumda kalsanız nasıl başedersiniz?

Bir keresinde yıkamıştım oda mecburiyetten :D Yani iki tane yeterli olacaktır. Biri yıkamak için diğeri arıtmak için. Elde yıkama yaparken deterjanı fazla kaçırmamak gerekli eğer fazla gelirse hem kendine hem de kıyafete zarar verirsin. Suyun sıcaklığı yıkayacağın şeye göre değişir. Ama genelde ben elimin dayanacağı seviyede tutarım. Çünkü genelde elde yıkananlar ağır lekeli olur. Hassas bir kıyafetse ılık su kullan ve nazik davran. E tabi ki deterjan olarak rinso kullan. Doğal içerikli olduğu için eline arar vermez.
Elde çamaşır yıkadım. Öncelikle kirlenmiş şeyleri leğene veya kovaya koymadan önce muhakkak üzerindeki kalıntıları çitileyin. Bol köpüklü su yerine, her çamaşıra göre sabun veya deterjanı az az kullanın. Bazen leğendeki suyu tümden dökmeniz gerekecektir. Çitilerken elinize değil, ya kumaşı kendisine veya daha yumuşak olan kumaşı daha sert bir kumaşa sürün. Bittikten sonra leğenden çıkarıp en ucundan başlayarak yavaş yavaş bükerek sıkın. Bir anda iki ucundan tutup sıkmaya çalışmayın, bu bileziğinizi incitir ve kumaştaki su ağırlık oluşturacağından sizi gereksiz yere yorar.
Çok zor bir eylem olduğunu yurtta kalırken anladım.
😃 Zira özellikle beyazları yıkamak oldukça meşakkatli.
Annelerimiz çok çekmiş zamanında. Ve iddia ediyorum, yeni nesil kesinlikle bu zora gelemez.
Çok küçüktüm, annem tüm pazar gününü çamaşır yıkama ile geçirirdi...
Önceden evler bahçeliydi kazanlar yakılırdı şimdi bahçede kazanda kalmadı. Ama çok zor iş kesinlikle 😎
Rica ederim. Temennin için teşekkür ederim mutlu pazarlar
Çok eskiden yıkamamıştım bikaç kez
Sorun yok durum anlaşıldı üstadım😄
Rica ederim ☺️
Cevap
14Cevap
Köy de makinamız yoktu 2 yıl evvel gittik en son köye düzenimizi yeni kurmuştuk. Mecbur elimizde yıkadım yıkadık annemle ılık su olması önemli kirinin iyi çıkması için birde çok aşırı deterjan atılmamalı ilk ayağımda çiğnerdim sonra elimde yıkardım ama çok zor oluyor bitmek bilmiyor
Askerde soğuk suyla çok çamaşır yıkadım gadası. Eskiden herkes derede, evin avlusunda sıcak su, soğuk suyla çamaşır yıkardı. Dikkat edilecek tek nokta suyun sıcaklığı olacaktır.
Bırakın elde yıkamayı , derede dahi yıkadık, birde eskiden köy kasaba çeşmelerinde kadınlar rahat hareket etsin diye kapalı çamaşır yıkama yerleri , yunaklar olurdu.
Yine herkes çuval sabun alamadığından veya sadece banyo da kullandığından , her köyün ve kasabanın, çamaşır ve bulaşık yıkamakta kullanmak için açılan kil ocakları ve çamaşırı yıkamada kullanılan : yıkama tahtası ve küçüklü , büyüklü tokaçlar olurdu.
Bunları bilmiyordum. Paylaştığınız için çok teşekkür ederim
Anadolu köyünde yaşamış, özellikle 50 yaşın üzerindekiler ve tabii hala yıkılmamışsa'burası nedir ' diye soran genç nesilde bilir.
Peki bu kadınlar sizden daha mı kültürlü? Değil ama atalara ehil kim diye sormuşlar? Onlarda:" Başından geçenle , ... "demiş
Bazı projeler gereği şehir dışın da iken evet.
Önce suda biraz bekletiyorum ve durulama yaparken sıcak soğuk şık uygulayıp mikrok kırma işlemi yapıyorum.
Malum bazı mikroplar soğuk bazıları da sıcskmşle kırılıyor evet fazla bilimsel oldu ama daha iyi sonuç veriyor ve daha temiz oluyor.
Sonra asarken de kuruma sürecinde alacağı şekle göre asıyorum çünkü ütü olayına gıcığım.
Bilimsel devam edecek olursak ütüde iyi bir mikrop kırıcıdır🔎🔬😛
Fakat sıkıcıdır 😎
Kesinlikle ☹️
Güzel bir serüven tadı verdi ya tanışmaya mutluluk duyacağım, teşekkür ederim 🌺
Mutlu kal daim olsun 🌺
Sorun kaldırılınca mutlu olacakmısın gerçekten 🙃
Şu bana ait olan yanlış ifade ettiğim itici kırıcı linç hakkın lan senin dedirten soru mu.
Evet 🥺
Tamam sıkma canını konu rehberi kim bilmiyorum ama rica edersen cümleni değiştirirler ya da en fazla iki gün sonra kendin silersin
24 saat sonra diye bilgisi geldi, kesinlikle silmem gerek ve silicem.
O itici ve saygı yoksunu adam ben değilim, o bir hata 😔
O kadar canımı sıktı ki düzenlemek istemiyorum, sadece silmek istiyorum, unutulma hakkımı kullanıcam 🤪
Benim şimdilik gitmem lazım, memnun oldum güzel bir zaman dilimi oldu, çok teşekkür ederim 🙏
Mutlu kal daim olsun 🌺
Kötü yorumlar yok altında güncellemeyle derdini anlatmışsın insan bazen tanlış ifade edebiliyor kendini..
Sohbet için teşekkür ederim. İyi akşamlar..
Teşekkür ederim 🙏
İyi geceler 🌺
Yok hiç kalmadım öyle bir durumda ama kalsaydım dere kenarında, sürekli akar suyun olmasına dikkat eder, o bölgelerde yıkardım. TOKAÇ önemli.. :) Suyu çok çekip, biraz ağırlaşsa da ceviz ağacından yapılanlar gayet iyi çamaşır dövülür..
Tokacın iyisini bilen bir erkek😮 klonlasakmı napsak seni😄😄
:) :) :)
10 ay yikadim 😁 banyo lavabosunun giderini tikadim. ketıldan sicak suy koyarsin domestosla el matik var ama marketlerde satilmaz 😂😂 eski bakkallarda var 😍 alabildigi kadar yikarsin.. sonra 3-4 duruluyosun tabi 2 gunde degil 1 hafta da kuruyo.. elektirikli ısıtıcı varsa ona yakin koyarsin bazen instagrama daldigin vakit kiyafetlerini kurutucam derken yakarsin 😂😂😂
Vayy anılar anılar😂😂
Zorluk çekmeden rahatın kıymeti bilinmezmiş😄
Baban iyi süründürmüş sanki seni🤭🤭
bilmem ki ben çocukken merdaneli makina vardı bizde ama çok küçüktüm bazen annem elinde de yıkardı çamaşırları sonra otomatik makina geldi gene çok küçüktüm belki de 6/7 hatırlamıyorum işte
elimde çamaşır yıkamadım ama mesela bluz kazak gibi çok makinanın yıpratacağı şeyleri elimde yıkıyorum mesela marka olan tshirtlerim narin kumaşlı bluzlarım ve sütyenler onları elimde yıkıyorum
Annem yıkardı.
Bende askerde yikamistim.
Soguk su ile yikamamak lazim.
Elde iyice citilemek lazim.
Ve mumkunse coraplari koğuşa asmamak lazim.😏
Neden komutanmı kızıyor😄😄
Hayir koğus arkadaslarimiz kiziyor.
Yikasakta kokusu kolay kolay cikmiyordu.
Bir sure sonra karbonmonoksit zehirlenmesi yapiyor.😆
🤦😂😂
Makineye atılmayacak şeyleri elimde yıkıyorum zaten.
Ama görseldeki gibi dere kenarında hiç yıkamadım. 😊
😄😄 dereyi görmedik bile
Köylerde bile yok artık derede yıkayan 😂😂😂
Yaz günü bir iki gömlek yıkadığım olmuştur özellikle uzun süre gurbetteysem.
Doğrusu birşeye dikkat etmem.
Bas deterjanı suyu iki öfele durula as 😂😂
Askerde çok yıkadım elimde. GEnelde sıcak su ile bekletip iyi köpürterek çitilerdim.
Tatilde yıkamıştım ayyy ne zor bişey citile citile dur
Beyaz yıkayacaksan su soğuk olmayacak yünlüyse sıcak olmayacak
Evet, zorunda değil kendi istegimle bozulacak olanları yıkadım gömlek pant. Uzun elbiselerim filan
Yok ugrasilmaz böyle cok zor
1982'lerde elde yıkanırdı.
Askerde yikadim valla😂😂
Hiç yıkamadım ama bana uzun saatler lazım olur 😅
Hayır.
Askerde çok yıkadım anlarım bu işten
Evet yıkadım
Evet.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?