Şimdi diyeceksiniz ki sen ne yapıyorsun yaa ikide bir leke çıkarma soruyorsun, ne pasaklı kızsın sen 😂😂😂 Bende diyorum ki vallaha bunların hepsi benim değil. Çevremde gördüğüm şeyleri soruyorum. Ayyh neyse uzatmayayım. Yapıştırıcı dökülür giysiye sonra da yerinde iz kalır ya hah işte o nasıl çıkar?...Soruyu görüpte gelmeyeni olmadık bir yerde gülme krizi tutsun. 😁
Lekenin üstüne bolca elma sirkesi dökülmesi gerekir. Sonra bir bez yardımı ile lekeli yüzeyi silinmeli. Limon kolonyası ya da asetonda kullanılabilir. Eğer bu üçünden de herhangi bir değişiklik olmaz ise, kumaşı amonyaklı suda bir süre Amonyak güçlü bir kimyasal olduğundan bu süreyi çok da uzun tutulmamalıdır. Ve işlem bittikten sonra makinede yıkanmalı..
Leke taze ise, tişörtü, pantolonu veya gömleği dondurucuya koyun.
Kurutulmuş tutkal giysilerden nasıl ve nasıl çıkarılır? Yapıştırıcı zaten iyice kurumuşsa ve lekeleri yeni fark ettiyseniz ve sıy
Kurutulmuş yapıştırıcı giysilerden nasıl ve nasıl çıkarılır?
Yapıştırıcı
zaten iyice kurumuşsa ve lekeleri yeni fark ettiyseniz ve sıyırmaya çalışıyorsanız, şu şekilde devam edin: Sirkeyi 1 çorba kaşığı 1 litre su oranında suyla seyreltin. Ürünü 40-50 dakika bekletin. Sıcak sabunlu suyla yıkayın ve leke çıkarıcı.
Çıkmaz evladım leker hiç çıkmaz 😂😂 hep olduğu gibi kalır bundan umudu kesmek lazım mağlesef yepicek bir şey yok eskisini atıp yenisiyle devam etmek lazım lazıma lazım işte tabi bu biraz sorun oluşturabilir o yüzden leke olmaması için ekstra bir çaba sarf etmek gerekir 😂😂 Ama kıyafetlere dökülen bir şeylerin lekelerini çıkartmak istiyorsan asprin sıkıp öyle makinaya atarsan temizleniyor 😅😅
yine buz yine buz :D bu buzda her şeye yarıyor arkadaş :D yapıştırıcı üzerine buz koyup yapıştırıcı kalıntılarının donmasını sonra da bir kaşık ya da başka bir şeyle donan yapıştırıcıları kazımak bir miktar da deterjan dökerek çitilemek sıvı deterjan olması daha iyi lekeyi geçirir :)
Sanayi tipi yapıştırıcı ise ( bally, japon , vb) epey zor. Zira kumaşa zarar verirler. Diğer kırtasiye tipi olanlar (uhu , 404 vb) yıkama ve çitileme ile geçer.