Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılMerhaba
Sandık Lekesi Nasıl Oluşur?

Havasız ortamda aylarca belki de yıllarca duran eşyalar zaman içerisinde sararmaya başlar. Bu sararmaya verilen isim sandık lekesidir. Sandık lekesi illa sandıkta olacak diye de bir şey yoktur.
Sandık Lekesi Kıyafetten Çıkar Mı?

Çıkması oldukça zor bir lekedir hatta bazen marketlerden alınan leke çıkarıcılar bile işe yaramaz. Ancak sana anlatacağım bu yöntem sayesinde lekeyi rahatça çıkarabileceksin. Çamaşır makinesine atılmadan önce bazı doğal maddelerle o lekeyi kolayca çıkarabilirsin.
Süt İle Sandık Lekesi Çıkarma

Temel olarak dikkat etmen gereken şey dantel veya kumaşının hassas olup olmamasıdır. Eğer dayanıklı maddeden yapılmışsa nasıl desem eğer yoğurt yapacaksak sütü belli bir ısıya kadar soğuturuz ya o ısıdaki sütün içine lekeli ürünü batırmalısın. Ardından yaklaşık 4 5 saat eklemelisin. Eğer hassas ürünse soğuk sütte u işlemi yapmalısın. Bu işlem sonrasında danteli veya kumaşı güzelce arıtmalısın genelde leke kalırsa da çok az kalır burada da '' Karbonat '' devreye girer.
Sana lazım olan madde karbonat.Sarı Sandık Lekesi Karbonat İle Nasıl Çıkar?

İlk olarak kıyafeti ılık sudan geçir ardından lekelerin üstüne karbonat koy.
Karbonatı iyice yaydıktan sonra üzerine beyaz sirke dök. Bu sayede karbonat ve sirke tepkimeye girerek lekeyi çözecek.
Ardından 30 dakika kadar bekle.
Bekledikten sonra ılık su ile karbonatı arıt ve uygun programda yıka.Tulu ve Sabunlu Su ile Sandık Lekesi Çıkarma

Sandık lekesi olan kıyafetlerini tuz ve sabun ile karıştırılmış olan suyun içinde bir süre beklet. Lekelerin hafiflediğini gördükten sonra kıyafetlerini çamaşır makinesinde uygun olan programda yıka.

Hurç Ayrıca bu dertten kurtulmak istiyorsan da vakumlu hurç kullanabilirsin.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSandık lekesi olan eşyaları tuz ve sabun ile karıştırılmış olan suyun içinde bir süre bekletin. Lekelerin hafiflediğini gördükten sonra eşyalarınızı çamaşır makinesinde uygun olan sıcaklıkta yıkayın. Çamaşır makinesinde yıkandıktan sonra lekeleri çıkan eşyalar doğal yollar ile kurutulmalıdır.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
1Cevap
+1 yılBen guzelce sirkede bekletip sonra beyaz sabunla ovuyorum
Tertemiz oluyor sirke her derde deva20 Yorumla
+1 yılBeyaz sabunla yıkayınca veya karbonatlı suda biraz bekletip makineye atınca çıkıyor.
10 Yorumla
+1 yılTene sürülen bir tür boya veya fondöten zannettim hshdhdhs
10 YorumlaBiraz zor ama çıkar sonunda
10 YorumlaBeyaz kalıp sabunla yıka
10 Yorumla
+1 yılÇamaşır suyu
Karbonat denenmeli10 Yorumla
+1 yılÇıkmıyor o leke yaa
10 Yorumlasenden duydum şu an.
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz