Günaydın KScan... Şahsen yumuşatıcıyı pek kullanmıyorum. Ama yine de merak ettim. Yumuşatıcının ekstra bir yararı veya zararı var mı çamaşırlara ve makinaya?Yumuşatıcı kullanmanın yararları
Yumuşatıcı kullanmanın yararları ve zararları nelerdir?
yumuşatıcı ne kadar da çamaşırları yumuşatsa ve güzel bir kokusu olsa da zararı da vardır sonuçta kimyasal bir maddedir güzel kokuyor diye solumak sağlık sorunlarına neden olabilir
Yumuşatıcılar, çamaşırlara eklendiğinde kumaşlarınızdaki lifleri kaplamaya ve yumuşatmaya yardımcı olan yağlayıcı bileşenler içerir. Lifleri yumuşatarak v kumaşların bütünlüğünü korumanın en güzel yoludur. Aynı zamanda kıyafetlerin uzun süre misler gibi kokmasını sağladığı için de tercih edilir. Giysilerinizin bakımı sırasında normal aşınma ve yıpranmanın bir sonucu olarak sıklıkla meydana gelen tiftiklenme, solma ve esneme ile mücadeleye yardımcı olabilir.
Kırışıklarla savaşmaya yardımcı olur ve çamaşırlarınızın daha kolay ütülenmesini sağlar.
Tiftiklenme, pamuklanma gibi sorunları ortadan kaldırır.
Sürtünmenin önüne geçerek kıyafetlerinizin çabuk yıpranmasını önler.
Harika kokuları sayesinde çamaşırlarınız uzun süre ferah kalır.
Çamaşırlarınıza yumuşak bir doku kazandırır.
Çamaşırlarınızın daha kolay kurumasını sağlar.
Yumuşatıcı Kullanımı Çamaşırlar İçin Gerekli Mi?
Yumuşatıcı Kullanımı Çamaşırlar İçin Gerekli Mi?
Yumuşatıcıların çamaşırlara birçok faydası bulunuyor, yani çamaşırlar için oldukça gerekli. En az deterjan kadar önemli olduğunu düşünüyorum :) Ancak her şeyde kullanımı çok da uygun değildir. Özellikle ateşe dayanıklı kıyafetler, havlular, suya dayanıklı kıyafetler ve mikrofiber bezler için yumuşatıcı kullanımına gerek yoktur. Bu kumaşlar yumuşatıcı kullanılırsa özelliklerini yitirebilir.
En İyi, En Güzel Kokan Yumuşatıcı Hangisi?
En İyi, En Güzel Kokan Yumuşatıcı
Daha önce denediniz mi bilmiyorum ama Rinso'nun birbirinden güzel konsante yumuşatıcıları bulunuyor. Bodrum yasemini şu sıralar benim favorim. Çamaşırlarımı yumuşacık yapmakla kalmıyor, mis kokusu da uzun süre kıyafetlerimden gitmiyor. Bazıları parfümümü soruyor ve yumuşatıcı bu dediğimde çok şaşırıyorlar :D Almadan önce yorumlarına da bakmıştım, hep güzel şeyler söylemişler ve mis kokusundan bahsetmişler. Dedikleri kadar varmış doğrusu :)
Hazır olan her şeyde insanlara çok büyük zararlar olur. Devletler halklarını bir yere kadar korur ama kapitalizme boyun eyerler eonun da. Mesela bir yumuşatıcı da, benzil asetat olur zaralrı arasın da paradınkreas kanserine neden olma, göz tahrişi nefes alıp vermede zorluk, baş ağrıları gibi nedenini anlamadığımız sıkıntılar görebiliriz. Sonra betil alkol var. merkezi sinir sistemi rahatsızlıkları Üst solunum yolları enfeksiyonları Zehirlenme ve kusma Baş ağrıları Uyku sersemliği Sersemlik, kusma, bulantı Baş ağrıları Karaciğer ve böbrek hasarları Kalple ilgili düzensizlikler Cilt hastalıkları durumları Solunum yolu enfeksiyonları gibi dertlere yol açar. Etil asetat, kloroform vb vb en iyisi evde yapmak. 10 gr karbonat (sodyum bikarbonat) 1 bardak sıcak su (200 ml) 4 bardak organik elma sirkesi (800 ml) 20 damla doğal bitki yağı ile evde harika yumuşatıcılar yapılabilir, üstelik makina da, temizlenir. Evde yapın, hele birde, makyaj malzemelerin de olanlara, şok olursunuz. Makyaj malzemesi alırken altın testi yapın, her birini teninize sürün, altın sürdüğünüzde gümüş rengi alırsa, içşnde kurlun vardır. Güçsüz kadın, güçsüz ana, güçsüz ana güçsüz toplum demek birilerine göre. İşte 3. Dünya savaşı da bu.
kokusu rahatsiz etmediği sürece ben kullanırım, yumusacik oluyo mis gibi.. saglik sorunlari disinda camasirlar belki daha fazla yipraniyor olabilir.. cunku yumusaticinin icindeki maddr camasirlarin dokusunu yumasatir ve daha dayaniksiz hale getirir. m
Yumuşatıcının kokusu dışında yararı olduğunu düşünmüyorum ama sıvı deterjanlar makinaya inanılmaz koku yapıyor, bunu eve gelen servis söylemişti ve o makina temizleme sularının gram faydası yok