Kızlar çamaşırlarımı makineye attım ama yumuşatıcı koymadım üstüne, yumuşatıcı ne işe yarar, koymasam olmaz mı? Siz çamaşırlarınızı yıkarken yumuşatıcı kullanıyor musunuz, hangi yumuşatıcıyı kullanıyorsunuz?yumuşatıcı ne işe yarar?1000 devirde 8 kilo çamaşır yükledim, acaba çamaşır makinesi çamaşırlarımı yırtar mı? :D Yırtarsa s.çt.k lisanslı 2 tane forma vardı attıklarımın içinde :)
koymasanda olur :) aslında yumuşatıcı zararlı son su ile alıyor ve o kumaşta durulanmadan kalıyor ben kullanmıyorum normalde bir tek nevresim çarşaflara falan kullanıyorum
Merhaba, "Yumuşatıcı ne işe yarar?" yumuşatıcı genel olarak " çamaşırlar güzel koksun" düşüncesiyle kullanılan bir üründür. Şahsen ben pek kullanmıyorum ama faydaları çokça kendisinin. Hadi bakalım lafı çok uzatmadan yumuşatıcı ne işe yarıyor öğrenelim...
Yumuşatıcı kullanmak ne işe yarıyor?
Giysilerin ömrünü uzatmanın en kolay yollarından biri de yumuşatıcı kullanmaktır. Yumuşatıcının dokusuna dikkat ettiyseniz diğer deterjan ve ürünlerden farklı bir dokusu olduğunu bilirsiniz. Hani ipek gibi bir doku denir ya işte öyle. İşte bu doku yıkamada daha az sürtünme olmasına yardımcı olur. E bu sayede de çamaşırlar daha az aşınır ve yıpranır.
Yumuşatıcı sayesinde giysilerin deforme olma olasılığı daha aza iner. En sevdiğiniz kazağın kocaman olmasını veya en sevdiğiniz tişörtün kısalmasını bu şekilde yani yumuşatıcı ile engellemek mümkün.
Çamaşırlarınızın renklerini korumanın bir yolu da yumuşatıcı kullanmak. Canlı renkler yumuşatıcı ile korunabilir.
Giysilerinizdeki tüylenmeyi önleyin. Kıyafetlerinizin yepyeni kalmasını sağlayan yumuşatıcı sayesinde kazaklarınızın üzerinden tüy toplamak zorunda kalmazsınız.
Daha kolay ütülenen çamaşırlara kavuşmak istiyorsanız yumuşatıcı kullanmayı ihmal etmeyin.
İlk başta da dedim ben pek kullanmıyorum diye. Ama kullananların yorumları ve düşünceleri yumuşatıcı kullanmanın faydalarını ortaya koyuyor.
Makineye çok çamaşır koymanız onların yırtılması için yeterli bir sebep değil. Bunun haricinde başka sebeplerde olmalı. Ayrıca size tavsiyem lisanslı formaları daha az çamaşır ile aynı renklerde ve çamaşır filesinde ters çevirerek yıkamak.
Yumuşatıcı iyidir. Ama cildi tahriş edebilir. Astima zararlidir. Onun yerine bir kaba önce karbonatı ekleyin ardından su koyun. İyice karıştırdıktan sonra önce elma sirkesini ardından istediginiz bir aromatik yağı ekleyin. Ev yapımı yumuşatıcı kullanin.
İlk önce normal yıkama olur deterjanla biter Sonra yumuşatici atılır 17 saniyeye ayarlanır ki çamaşır sırf beyaz toz deterjan kokmasin diye yumuşutacili atılır