selam arkadaşlar uzun süre çıktığınız insan oldu mu? olduysa ne kadar süre çıktınız? ayrıldıysanız neden ayrıldınız?
Cevabın nedir?
4.5 sene çıktım. hep bazı şeylerin değişmesini bekledim. öyle yapmamak lazım. insanları oldugu giibi kabul etmeli. kimse değişmiyor. olumlu ve olumsuz yanlarıyla bir bütün olarak kabul edip etmemeye karar vermek lazım. "şu özelliğini değiştir" olmuyor. çünkü karakter değişmiyor.
ilişkilerde benim bir formülüm var. 80-20 kuralı.
ilişkinin başlaması için fiziksel beğeni %80 önemlidir ama ilişkinin sürmesi adına %20 etkilidir.
ilişkinin başlaması için yüzlerce diğer sebep %20 etkilidir ama ilişkinin sürmesi adına %80 etkilidir.
bu bağlamda ayrılmanın cinsellikle sexle alakası yoktur. kesinlikle diğer sebepler geçerlidir. en yaygın sebepler saygısızlık, aşağılama, basitlik, güven sorunu, inatlaşma, bir tarafın baskın olması gibi sebeplerle olur.38 Yorumla- +1 yıl
değişmek/değiştirmek ucu açık bir konu hani. yani karşılıklı. mesela kız çok kaprisli erkek de buna karşın agresifse, erkekten tek başına değişmesini isteyemez. erkekte aynı şekilde. nihai amaç birbirini değiştirmekse herkes değişime kendisinden başlamalı. ve çiftler birbirlerini teyit etmeliler.
- +1 yıl
ben zaten bunu insanın olumsuz davranışlardan sıyrılmak istemesine istinaden söyledim. yine kapris ve bunun sonucu karşı tarafta oluşan agresif davranış örneğinden yola çıkarsak ve durumun ortadan kalkmasını istiyorsak bu davranışlar terk edilmelidir. bu da bir nevi değişimle olur.
En İyi Cevaplar
+1 yılAynı okulda görev yaparken tanistik iki farkli kültürün insanlariydik ama arada buyuk bir ask olusmustu 1 sene beraber olduktan sonra o kendi. memleketine gittti benden de ardisira gelmemi istedi cok seviyordum ama bencillik yaptigini düsunerek bir turlu ikna olamadim.2 yil da uzaktan yuruttuk ve 3. yila dogru yaklasirken yapamadik. Artik ikimizde farkindaydik ne ben o memlekete gidip yasardim ne de o bencill8ginden vazgecerdi.
Sonu mu aci ve hüsran allah kimseye yasatmasin. severek ayrilmak iste boyle bir sey.01 Yorumla- +1 yıl
Pişmanmisin dersen evet bazi seyler elden gidince deger kazaniyor. ve bu yasanan yzun iliskiler sonrasi yasanan ayriliklar sonucu cekilen acikar beyni cok yoruyor.
- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılAyrılık sebebi genelde umutların boşa çıkmasıdır.. değişen yaşam koşulları ile aslında istenilenin uyşmamısıdır..
Aslında sebep çok.. fakat aşk diye bir şey var ortak olarak aynı yöne bakıp , karşılıklı emek harcayan ve uyumlu olan insanların aşkı bitmez.. Zor ama öyle..13 Yorumla- +1 yıl
Son iki satırına binlerce teşekkür.Saferdal senden çok bahsetmişti..Boşuna değilmiş.
- +1 yıl
Rica ederim ..
5 senelik iliskim 3 gun once bitti. Tamamen bitti. Nefes almak bile cok zor kaldi ki yasayabilmek... Ama onun icin havalar guzel. Nasil aştınız ne yaptiniz. Nasil acinizi hafiflettiniz.
02 Yorumla- +1 yıl
bence uzun sure gozune gozukme ortalardan kaybol emin ol 2.3 ay sonra seni ozlicek
- +1 yıl
ama gelmesi icim umitlenme oyalan
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
24
Cevap
32Cevap
3 yıl olmuştu. belki de kimse o'nun gibi olamayacaktı ama ayrılık muhtemel son. yurt dışında yaşaması gerekiyordu zorunlu olarak. bende türkiye'yi ve ailemi bırakıp gidemedim. bitirmek zorunda kaldık. ayda yılda bir netten de olsa laflarız "nasılsın" vesaire diye. iyi olması hep dileğimdir.
04 Yorumla- +1 yıl
Seni anlayabiliyorum galiba. belki de hala seviyorsun. ben de degil yurt disi onun kendi memleketinde yasama inadi yuzune 3 yili mahvettim-mahvettik.
Aşk diye birşey yok çünkü...
Aşk insanların zayıflık anında ortaya çıkan bir hormonel bozukluktur. Zamanla etkisi artar(yüz bulamayınca), azalır(ilişki başlayınca) veya tamamen biter...(ilişki uzun süreli vadeye gelince)
Yani bu hormon bozukluğu uzun süreli ilişkilerde yok olur. Yok olunca iki tarafta birbirine bakmaz. Hakikatli uzun süreli ilişkilerin kaynağı sevgidir.20 YorumlaHeyecan ölüyor, aşk ölüyor, ve çift ölüyor zamanla. Artık karşındaki kişiyi çok iyi tanır duruma geliyorsun. İlişkiniz monotonlaşıyor. Sonra sıkılmaya başlıyorsun. Sonra soğumaya. Sonra yavaş bitiyor işte. En uzun birlikteliğim 3 yıla yakındı. Kısa bir süre önce bitti.. bu sonları önlemek için bence yapılması gereken tek şey, karşılıklı olarka heyecanı öldürmemek için çaba sarfetmek. İki kişiden biri sıkıca tutunamamışsa eğer, ayrılık kaçınılmaz oluyor.
13 Yorumlabana göre uzun süreli ilişkilerde artık çiftler karı koca gibi oluyorlar onu giyme buraya gitme çekinme olayı bitiyor çoğu cinselliğide yaşıyor evlilik bir nevi sonra kolayca son buluyor sonuçta mahkeme yokya sana karşı sevgim azaldı demek yetiyor sonu malum ayrılık
10 Yorumla
+1 yıltakdir i ilahi...terk edilmek bazen ölüm şeklinde de olabiliyor.uzun yada kısa...önemli olan ilişkinin süresi değil,sevginin saygının bakiyesidir.her şey yolunda gitse de bir kader gerçeği var ki zaten bunu değiştiremezsin.saygılarımla
03 Yorumla- +1 yıl
teşekkürler.
- +1 yıl
İrade seçimi bu durum ben olacagi varmis kismina katilmiyorum ilişkilerin bokunu çikaran affedersiniz bizleriz
4 sene süren birlikteliğim olmuştu.4.senemizde vatani görevimi yaptığım dönemde aldatıldığım için ilişkimize keskin kılıcı vurarak kangren olan parçayı kesip attım..
08 Yorumlauzun süreli ilişki uzak olan ilişkidir
haftda iki defadan fazla tl de konuşmasan
15 günde bir de buluşursan hic bitmez01 Yorumla
+1 yıl3 sene beraberdik, sonra durduk yere ayrildik..Aslinda durduk yere degildi bir çok neden vardi..Yaklasik 1 sene ayri kaldik ve geçen pazar itibariyle tekrar beraberiz...
22 Yorumla- +1 yıl
Bu ayri kalma surecinde gorusmeleriniz oldu mu veya 2. yilin sonun da nasil ayrildiniz bunlar onemli etken yoksa 1 yil ayri kalip birlesme herkese nasip olmaz
uzun sureli olmadı isterdim tabıkı anlaşamayınca kısa zamanda ayrılmak en güzeli
07 Yorumla2 buçuk senelik bir ilişkim oldu.
Birbirimize çok alışmıştık. Aradaki saygı bitmişti.
Kaybetme korkusu bitmişti. Bıkmıştık birbirimizden. Sevsekte durmadan kavga ediyorduk.
Empati yoktu.026 Yorumla
+1 yılşubatta 4.senemize giricez çok şükür.İnsan yeterki istesin herşey olur.
22 Yorumla- +1 yıl
umarıımm
Uzun süreli bir ilişkim oldu çok yıpranmıştık saygı bitmişti.
07 Yorumla
+1 yılsık sık zırt pırt görüsmeler tel konusmaları bitirir, mesafa olacak bence, hergün değilde 3 günde bir haftada bir olmalıki bulustugunda heyecan olsun 2 tarafdada.
00 Yorumlahiç ilişkim olmadı böyle ayrılıktan korktuğum için düşünsene tek başına zaten yaşıyorsun sonra kendini iki parçaya ayırıyorsun o gidiyor sen yarım parçanla takılıyorsun herşey güllük gülüstanlıkken iyi ama bittiği acı oluyordur be:)
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 788 cevap paylaştı.
+1 yılNasip kısmet diyebiliriz.Ama kısa süreli ilişkilerde de bu geçerli.
01 Yorumla
+1 yılevlenmeden önceki sevgilimle 5 sene çıktık ve ayrıldık evlenmeye yanaşmıyordu bizde ayrıldık
01 Yorumla- +1 yıl
Nasl sonra noldu
2 yıl bana göre uzundu..Sonunda flörtlüğümüz bitti.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 308 cevap paylaştı.
+1 yıl4 yıl... işe başladım diye ayrıldı 4 ay sonra yeni ilişkisiyle boy gösterdi. 2 sene bana acı çektirdi lanet olasıca:(
013 Yorumla- +1 yıl
kesinlikle o bir bahaneydii. daha sonra o kız varken aradı tabii ama boş yere. hiçbir hakkımı helal etmem 4 sene beni çok güvendirdi.
- +1 yıl
inşallah canımmmm. evet mantığımla çok şükrediyorum ama ruhum acımış bee
- +1 yıl
hakikaten olmaz. 4 sene hiçbir hata yapacağına mahal vermeden güvendim ve hiçbir hata yakalamadım.ama içindeki şeytanı çıkardı. çok umut verici konuştun. iyilerle karşılaşırız umarım.
- +1 yıl
tabiki canım hayatta kimse vazgeçilmez değildir. bir erkek arkadaşım şunu söylemişti bana nereye gidersen git her erkeğin altından pislik çıkar. o yüzden hiçbir erkeğe bağlanmamak gerek. biz kendimize güvenelim ve onlarsız ayakta durabileceğimizi bilelim. zaten onlar gelip geçecektr :) en sonnda da biri olacaktır.
- +1 yıl
o sondaki iyi olsun:-))
- +1 yıl
inşallah canım temennilerin çok güzel:-)
- +1 yıl
:-))))hahaa
Karakterli insanı ve beklentileri gerçekleştiremediğimizden dolayı belki de.
00 Yorumlaolmadı ama uzun sürdüğü için sonuçlanmadığı için bence
10 Yorumlahayır bu uzun ilişkilere dayanamayan çiftler neden evlenirler bi de onu anlamam..
00 Yorumlakarşılıklı sıkalmalar olabilir. karşılıklı anlaşarak biraz ayrı kalmak en iyisi.sonra zaten insan özlüyor birbirini.
21 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim bana ulaşabiliişin görüşünü beğendim bir şey sormam lazım
uzunda süreli olan herşeyın sonu vardır.. tüketiş her şeyi yaşayış, yada sıkılma durumları.. artık onu ıyıce tanıdysan artık yenı seylerı görme isteği...
00 Yorumlafazla muhabbet tez ayrılık getirir buradan çıkart olayı
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılfikir uyuşmazlıgı olmasına karşın aşk da aşk diye tutturursan aşk meşk yalan olur ellerini açar baka kalırsın:D
00 YorumlaEn uzun bırlıktelıgımı yasıyorum 1.5 yıl gayette guzel gıdıyor
11 YorumlaSıkılma başlıyor. Aşk bitiyor saygı sevgi başlıyor. Eğer saygı sevgi yoksa ilişki bitiyor. Malum son.
10 YorumlaUzun süreli, 1 buçuk yıl oldu. Bir başkasına aşık olmuştum. Çok kötü ama bu böyle. 3'ümüz bir aradayken çok agresifleşiyordum, böyle olması gerekti.
02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyorumlarsan gercekten sevmeyenler o kadar belliki arladasim 8 yildir birlikteler ve bir gun bile birbirlerininden sikildiklarini duymadim
00 YorumlaUzun süreli ilişki yapma derim 2 yıllık ilişkim bitti ve su an arkadasım kalmadı sadece o vardı ve gıttı her guzel seyın bıttıgı gıbı gıt arkadaslarınla takıl flort et baglanma yoksa sen uzulursun
00 Yorumlaherşey yaşanır artık yaşancak bişi kalmaz sıkıntı başlar sanırım ondan
00 Yorumla
+1 yılanlayış sabır güven sadakat olduğu sürece bir ilişkinin devam etmesi olağandır bence...
10 Yorumlakarşılıklı sıkılmalar başlıyor hep aynı şeyler oluyor ondan sanırım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl1,5 yıl sürdü başkasıyla evlendi bitti hakkım haram olsun
01 Yorumla- +1 yıl
olsun bee olsun, böyle yapanlara haram olsun.
3 yıl süren bir ilişki...karşımdaki insanın beklentilerinin değişmesi ve kişiliğinin değişmesinden kaynaklı bir ayrılık...
10 Yorumla
+1 yılbıkarlar en iyisi bir birlerini beklesinler söz versinler evlensinler bencee
00 YorumlaBir süre sonra sıkılma durumu baş gösterdi ve ondan ayrılma oldu.
00 Yorumla4 yılın sonunda parayla ''saadet'' in olabileceğini öğrenmiş oldum.
04 YorumlaZamanla ilişkiler yıpranıyor ve monoton bir hal alıyor.
10 Yorumla6 yıl . Aldattı aldattığıyla bir ay içnde evlendi.
27 Yorumla- +1 yıl
6 yil sonunda ayrildi ve evlendi :( Offfff
- +1 yıl
Seni aldatan eşekliğine doymasın.
- +1 yıl
ohaa
insan uzun ilişkide baktı bir ilerleme yok sıkılır ayrılır normal olarak
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl5 sene sürdü. kapris kavga gereksiz kıskançlık derken son aşamada aldattı gitti.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbıkkınlık olur, resmiyette yoksa ayrılmak çözüm olur
00 Yorumla
+1 yıl3,5 yıl.
nedeni bize özel.00 Yorumlauzun ilişkiler sıkıcı olmaz..insanlar sıkıcı olur.
21 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle..+1
+1 yılyeterince uzadığı için olmasın sakın.
00 Yorumla
+1 yılsadece ilişki için olduğu için.
00 Yorumla5 yil.
paranoyaga bagladigi icin ayrildim.03 Yorumlacok muhabbet tez ayrılık getırır derler abla
07 Yorumla
+1 yılyüzük takılma olayı gerçekleşmez ise biter
00 Yorumla4 yıl aldatma acı
08 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılzamanla insanlar sıkılır ondan
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıluzun süre oldu.sıkıldım ve ayrıldım.
00 Yorumlaciddiyet yoksa biter
10 Yorumlauzayınca b*ku çıkıyo
10 Yorumlauzadığı için :)
00 Yorumla
Devamını Gör(41)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?