Uzun yıllardır birlikte olan çiftler neden ani ve saçma bı sebeple ayrılır?

Uzun yıllardır birlikte olan çiftler neden ani ve saçma bı sebeple ayrılır?

Eskilerin bir sözü vardır. "Fazla muhabbet tez ayrılık getirir." Onun için bir erkeğin kurulu bir düzeni varsa ve uzun süreli ilişki yaşıyorsa (Bir yılın üstünü kastediyorum burada.) burada bir bit yeniği arıyorum. Hadi elinde bir mesleği olmaz. Önünde askerliği olur. Çiftimiz de üniversite zamanı sevgili olmuştur ve bu ilişki yürümüştür. Tarafların ikisinin atanması, erkek tarafının askerliği derken evlilik gerçekleşememiştir. Bunu anlarım. Harici olarak gördüğüm kadarıyla elinde mesleği olup uzun süreli ilişkisi olan ve evlenmeyen erkekler evlilik dışı ilişki yaşıyor zaten. Ben, böyle de ihtiyacımı karşılıyorum diye düşündükleri için de evliliği lüzumlu görmüyor ya da görüyoruz. Geçmiş ilişkileri yüzünden veya ailesi ve çevresinde gördükleri olumsuz şeyler yüzünden insanlar kadın olsun erkek olsun evliliğe sıcak gözle bakmıyor. Hatta bazıları geçmiş ilişkilerinde aldatılma yaşadıysa veya ailesinde böyle bir durum varsa bir sonraki ilişkisinde veya ilişkilerinde karşı tarafı aldatıyor. Armut dibine düşer diye boşuna dememişler. Kimi ders çıkartıp yapmıyor kimi artık yeter boyutuna geliyor. Yeter boyutuna gelen kişilerin de ilişkileri yürümüyor. Gelsin sonra güvensiz ilişkiler, ayrılıklar. Daha birçok nedeni vardır.
Aldatma vs durumlar dışında bence partnerden yavaş yavaş uzaklaşmak ayrığı getiren en büyük sebep. İlişki uzuyor, ilk heyecan, ilgi, şiddetli sevgi kalmıyor belki de ''alışmak'' denilen his (ki ben bu alışmanın ilişkiyi kötü etkileyen bir unsuz olduğunu düşünmüyorum fakat bir çok insan alıştım ya bırakamam artık tarzı konuşup kötü algılanmasına sebep oluyor) nedeniyle ilişkinin sıradanlaşması kaçınılmaz oluyor. Partnerler birbirleri ile iletişimi, paylaşımı yavaş yavaş ve farkında olmadan kesiyorlar bu da aradaki şefkati azaltıyor ve en ufak tartışmada birbirerine saygısızca davranmaya başlanıyor ya da iyice duyarsızlaşılıyor. Tüm bu sürecin sonunda ''bize ne oldu, böyle değildik, ayılsak daha mutlu olucaz'' cümleleri ile ilişki sonlanıyor. Bana kalırsa yaşadığınız veya yaşayacağınız ilişkide iletişimi asla koparmamanız. 5 ay da olsa 10 yıl da olsa ilişkinizdeki iletişimi canlı tutun.
Helal 👏🏻
Bazı şeylerin değeri ve önemi bitiyor. Bu noktaya getiren şeyde iki tarafın birbirine olan özensiz davranişlari , bir süre sonra alışkanlık heyecanı yok ediyor saliyorsun gittiği yere kadar gidiyor işte
Genelde ani olan sebepler ile bitmez. Ani olan sadece dışardan bakan içindir.
Üç temel sebep var.
-Karşılıklı doyum. Sürekli seks, gezme tozma ve birbirine karşı ezber hisler ile ikizi gibi olmak. Suç onlarda değil ilişkinin tabiatında var tüketmek. Tükeninice biter. Bitirmeyende saygı ile alışkanlık olarak devam eder.
-Sorumluluk baskısı. İlerisi için bir süreç için genelde kadınların içsel dünyasında bundan baba/koca olur mu safhası.
-Eğitim ve kültür seviyesi doyumu.
Davul bile dengi dengine. Olmaz ben seversemmm diyenler, ilk ayrılanlardır.
Cevap
35Cevap
Sevgi bitmiştir, saygısızlık, sadece bir taraf bütün yükü üstlenmiştir, bıkmıştır ve biter
Birikmiş olan toz taneleri boğar. Sorunlar birikmiştir ya da heyecan kalmamıştır
Genel olarak aşk olmaması ya da kişiler birbirinden sıkılması bu da aslında gerçekten sevmediklerini gösteriyor kişilerin birbirini.
Gerçekten seven insanlar birbirinden sıkılmaz ya da ayrılmak istemez. bunların dışında aldatma ya da yalan da ilişkiyi bitiriyor.
Aldatma veya yalan söyleme ya da hemen cinsellik istenmesi
Bende cinselliğe, aldatmaya çok sinir olurum cinsellik zaten evlilik olduktan sonra daha iyi olabilir çünkü hemen bu işe kalkışmak biraz sanki kullanıp atılmak gibi bir şey
Aldatmaya gelirsem bir insan sevdiğini neden aldatır ondan ayrılmak istiyorsan söyle direkt gidip başkası ile olup onu kötü hale sokunca eline ne geçiyor 🤷♂️ hiçbir şey
Hiç yaşamadım gözlemlediğim kadarıyla ilişkiye başlamadan önce istediği aradığı veya olduğu kişi farklıydı daha sonradan insan kendini keşfettikçe istedikleri de değiştikçe o ilişki bitiyor
Sıkılıyorlar birbirlerinden vaye artık gözüne batıyor o insan
ya da araya başkası giriyor sjsjjs

Bu durumun kavgalar vesaire olmasından değil ama daha çok ilişkideki heyecanın gittiğiyle alakalı olduğu görüşü var.
Bir çok etken sayabiliriz buna. Ailelerin uyuşmazlığı ya da tahammül derecesinin bitme noktasına gelmesi çiftleri ayrılığa götüren en önemli sebeplerdir. Mutlu ve uzun birlikteliğin sırrı tahammülden ve anlayıştan geçer bu ikisi yoksa o ilişki yürümez.
Sıkıntıdan oluyor genelde çiftler birbirlerinin hayatlarına o kadar dahil oluyorlar ki yaşanacak her şeyi yaşıyorlar ve sıkılıyorlar bu da zaten birbirlerini gedçekten sevmediğini gösteriyor veya sonunda sıkılmadan dolayı aldatmakla bitiyor bu da en kötü ihtimal tabii
Bende onu merak ediyorum
Ya bir anda taşınması gerekir bir yere bir daha bulusamaycagi için biter.
Ya ilişki den sıkılmıştır. Yani hep aynı şeyleri tekrar tekrar yaptıkları için monoton bir ilişki.
Yeterince iyi tanımadığı için..
Bir çok sebebi vardır.. ama genelde yeteri kadar iyi tanımadığı için dır.
yaşanılacak her şey yaşanılmıştır tükenmiştir
insanlar yeni bir adım atamadıkları için biter
Bence uzun süren ilişkilerde iki tarafta birbirini tüketiyor paylaşacak yapacak bir şey kalmıyor belki aşk bile kalmıyor devamlı bir sevgililik hayatı monotonlaşıyor bir süre sonra tek taraf ya da iki taraf birbirinden sıkılıyor.
Hele bir de uzak mesafe ilişkisi ise durum iyice sarpa sarıyor. Gerek uzaklık gerek özlem yüzünden en ufak bir şeylerden kavga çıkıyor ve olay kar topu misali büyüdükçe büyüyor ve ilişki yıpranıyor bir süre sonra da yeter be dediğin kısma geliyorsun.
Seks, ve monotonluk arkadaşlar size en iyi tavsiye
Her şeyinizi paylaşmayın ama her şeyinizide gizlemeyin sürekli olarak birbirinizin yanında olmaya çalışmayın kendi önemli işlerinizi birbiriniz için imal etmeyin hayat merkezinizin ortasında hep siz varsınız kimseyi oraya eklemeyin
Genelde ailelerin etkisi çok oluyor bunda maddi kaynaklı sorunlarda oluyor.
Uzun süreli ilişkide kadın annelik dürtüsüne engel olamaz ve ilişkiyi erkekler için kaçınılmaz son olan evlilik olayına dayandirir.. ve kadın resti çeker.. ya evlilik ya ayrılık ikileminde ayrılık daha kolay gelir tabiki erkeğe..
Çok kokay özetlediniz ancak şartlar değişti. Ekonomik özgürlüğünü alan kadın kendi karar veriyor ayrılığa.
Sağol.. her ilişkinin dinamiği farklı oluyo aslında..
Umarım annelik içgüdünüzü hiç kaybetmezsiniz
Ben de kaybetsem diye dua ediyorum aslinda 😊
Evet. Benim gibi tipler sizi bezdirmiştir.
Bu yorumum kendi tecrübem değil ama.. benden giden hiç olmadı hep ben gittim işin tuhafı 😅
😁😁😁
Yaşanması gereken herşeyi erkenden tüketen ilişkiler olduğu için. Tamamen birbirini tanıyorlar ve ilişkide Heyecan veren herhangi bir özellik dahi bulamıyorlar. Sevgi belirli bir süre sonra alışkanlığa dönüştüğü için insanlar devam edemiyor.
Paylaşim yoktur..
İleşimsizlikten.. herkes içine atmiş ve biriktirmiştir..
patlama noktasında "saçma" bulunan mazereklerle bitti gibi görünür..
asıl sebeb çok daha fazlasıdır..
Sadakatsizlik olur bence sadece sebebi başka ne olabilirki en az 1 senemi geçirdiğim adamı tanırım ve seviyosan şhanet etmediyse herşeyini bildiğim anlaştığım adamı bırakmam
İlişkinin temeli olmadığından çökmesi beklenen bir durum olsa gerek. Sevginin ve şefkatin altında yatan nedenleri ve manaları bilince o sevginin sürekliliği sağlanabiliyor. Nedeni bu olabilir.
zedelenme sebebine bağlı olarak değişiklik gösterebilir ama ülkemizde şuanda ağırlık olarak ekonomik sebepler tabi başka sebeplerde var ama ağırlık ekonomik
Artık heyacan bitmiştir benim bir arkadaş bu yüzden bıraktı kıskançlık duygusu bitmiş kızda düşün artık herşeyi normal karşılıyor kızın nişanı attı gitti başkasıyla evlendi
Her günün dolu dolu geçmesi gerektiği düşüncesi , sürekli birlikte olmak bence bunlar yeterli bi sebep
Bıkkınlık mı desek... tek düze yaşam sıktı mı desek... ya da iyice tanıyınca sevmediğin şeyleri keşfetmekte olabilir...
Daha çok beklenti olan hayal ettiği o evlilik gerçekleşmediğinde.
Bir de maddi sorunlar ve başka sebepler.
Herşeyi tuketmislerdir. Bağlı kalmak için bir sebepleri de yoktur
İliskinin monotonluk seviyesine gelmesi heyecan ve fanteziden yoksunluk
Uzun süren ilişki evlilikle sonuçlanmayacagi fikri oluşursa bitebilit
İlgisizlik, bencillik ve monotonluk.
O tutku, ilgi canlı tutulmalı.
Aşk ve heyecan bitmiştir, katlanma eşiğinin sonuna gelinmiştir.
Zamanında açıkça konuşulmayıp halı altı edilen rahatsızlıkların tahammül seviyesini düşürmesi.
Yaşanacak her şeyi tüketip Yeni bir şeyler için ugrasmsdikca biter
Hele uzun sürense hayatta bitmez aşk sonsuzluktur biten ilişki 1 2 ay sonradır
Yorucu olduğu için küçük bir sebeple ayrılık gelebilir
Monotonluktan dolayı bitiyor olabilir. İnsan hayatında bir yenilik, heyecan arar
Bütün duyguları tüketmişlerdir, başka çiçekten bal almak isterler
Tüm manevi değerleri gasp etmişsiniz suçlu hanginiz müdürüm kaçıyor kıskaca alalım
ya taraflardan biri digerinin aile yapisina uygun olmuyordur ya da biri digerini degistiremiyodur
Tahammülsüzlik bende öyle oldu 6 yıldan sonra tahammül edemedim bazı şeylere
Gercek ask olan iliski hicbir etmen karsısında dağılmaz fakat ask bambaska biseydir biten iliskide ask yokmus demekki gercek ask bitmez katlanır artar ask özeldir bir kez asık olunur...
Birinden birinin kafasına 3. kisi girer.
Ya maddiyatindan ya statusunden ya ailesinden bir şeyinden vurur bunla ciddi olmaz der..
Gözlerde ihanet oldukça
Sözlerde sadakat aranmaz 🌙
Çekicilik kalmıyor, sıkılma başlıyor zevk vermiyor...
bi süre sonra sıkkınlık gelebilir kendimde öyleyim o ilişki çok toksiktir ya da çok bunaltıcı bir şekilde ilerliyodur ya daaaa sıkkınlıktan aldatmaktır
Saçma ama büyük hatalar
Cinsellik yaşanınca merak kalmıyor.
En büyük etken Saygıyı yitirmek
Birbirinden bıkmıştırlar
Saygı bittiğinde ilişki biter
evlilikle sonuçlanmaması
Sıkkınlık, darlanmışlık
Tahammül ve saygı bitmiştir.
Alışkanlığa dönüşmesi.
Uzun süren ilişkim olmadı
Yetinmemek
Saygisizlik