Terk Edilmek... Ne Yapmalı?

5 yıl boyunca beraber olduğumuz aynı zamanda ailelerimizinde bildiği ilişkimiz, sevgilimin benden ayrılmak istemesiyle bitti. her uzun ilişkide olduğu gibi bizim ilişkimizde de zaman zaman problemler çıkıyor idi. uzun ilişkinin vermiş olduğu bir sıradanlık olsa gerek olsa gerek kız arkadaşım benden birden bire ayrılmak istedi. sebep olarak eskilerde yaşamış olduğumuz bazı problemleri ve o anki yaşadığımız problemleri ve bunların çözülmeyeceğini ilerde de aynı problemler yaşanacağını iddia ederek aynı zamanda gereksiz tartışmalar çıkararak ayrılmak istedi. bir nevi ayrılmak için zemin oluşturmaya çalıştı. benden sürekli uzaklaşıyor sorunları çözmem için dahi olanak vermiyordu. aslında bu problemler karşılıklı anlayış içinde mutabakat sağlanarak çözülecek şeylerdi. amacım problemlere ortak çözüm bulmaktı. fakat kendisi yüz yüze görüşmek sorgulanmak bile istemedi, telefonda bitirmeye çalıştı. sürekli kaçamak cevaplar vermeye başladı. tabi bu süreçte olan bana oluyordu. iş yaşamım, kariyer planlarım sekteye uğramıştı. bu süreçte ikimizinde hatası olduğunu karşılıklı anlayış çerçevesinde düzeltebileceğimizi ısrarla belirtmeme rağmen kabul etmiyordu kafasında bitirdiğini söylüyordu. ilişkinin uzamasına istinaden ve kariyer planlarımı tamamen bir kenara bırakarak askerlik tecilini bozdurup askere gideceğimi ve ona yüzük takacağımı söyledim. hayatta en çok istediği şeyi bu sefer reddediyordu... defalarca sordum kendisine hayatında biri varsa söyle diye. yeminler ediyordu olmadığına dair. fakat değişmişti bana karşı artık. telefon numarasını bile değiştirmişti. ama arkasında bir enkaz bırakacağını bilerek terk ediyordu. üzüldüğümü yıkıldığımı göre göre terk etti beni. hatta daha yaralamak istercesine beni, dost kalalım diyordu bana. uzun süre kendime gelemedim. tabi sınavlarım da kötü geçmişti. ve bir süre sonra tahmin ettiğim şey oldu. hayatında birisi olduğunu öğrendim. başka birisi için beni terk etmişti. 5 yıl boyunca yaşananlar ayaklar altına alınmış ve onun için verdiğim mücadelem yok sayılmıştı. bu durumda sizce ne yapılmalı?
Terk Edilmek... Ne Yapmalı?