Eski sevgilimle konuşmalı mıyım yoksa konuşmamalı mıyım?

merhaba arkadaşlar bu ilk sorum siteyi daha önceden de biliyodum fakat 1 hafta önce üye oldum oldukça güzel bi yer. neyse sormak istediğim sevgilimle 2 hafta önce ayrıldık ve ayrılma sebebimiz facebookta konuştuğu ve bana arkadaşım dediği insanların arkadaşı değil eskiden bişiler yaşamış olduğu insanlar oldugunu öğrendim ve arkadaşım diyip konuştu aklıma geldikçe içim berbat oluyor. birisi için çok önceden aramızda bişiler oldu çıkmadık yakınlaştık dedi o yüzden önemsemedim ve bayadırda arkadaşım oyüzden konuştum dedi ama meğersem benimle çıkmadan 2 ay önce olmuş çok değil diğer kişiylede aynı şekilde kim diye sorduğumda arkdaşım demişti yeni çıkmaya başladığımızda eski sevgilisinle aynı ortama gidip onunla konuşmuş niye diye konuştun sorduğumda ısrar ettiğini ve birdaha olmucağını söylemek için konuştum dedi ama bana söylemedi ben maillere bakınca öğrendim belki uzun oldu ama geceleri uykum geliyor yatıyorum başımı yastığa koyduğum gibi aklıma geliyor ve saat 2-3 kadar uyuyamıyorum sonra düşünürken uyuya kalıyorum onu çok seviyordum halada seviyorum o benim ilk aşkımdı bundan 3 sene öncede çıkmıştık sizce mesaj atmalıyım mı ? hatalı o diyorum onun atmasını bekliyorum ama umrunda değilim sanırım kafam çok karışık pişman olduğunuda söyledi hatta barıştık o gün ve yine ayrıldık. tek bir kişi değil tam 3 kişi ile konuştu 3ü de arasında bişiler geçmiş insanlar aklıma geldikçe üzülüyorum bi insan sevmiyosa bile saygı duymaz mı karşısında ki insana ki sevdiğine inanmıştım fikirlerinizi almak istiyorum cevaplar için şimdiden teşekkür ederim :/
Eski sevgilimle konuşmalı mıyım yoksa konuşmamalı mıyım?