Kyk burs ve yurt çıkma olayında değerlendirme nasıl?

Arkadaşlar bildiğiniz gibi kyk yurt ve burs başvuruları başladı.Forumlara bakıyorum bazıları puanının önemli oldugunu söylüyo bazıları bu iş şans işi ne olacağı belli olmaz diyo falan filan.Bu yurt ve burs olayında mantık ne? Bunun şansı olurmu veya puanla ne alakası var maddi durumu incelemeleri gerekmiyomu?

Benim mantığıma göre 10 bin kişinin başvurduğunu farz edelim ve devlette 1000 kişiye burs vericek.Maddi durumu en kötü ilk 1000 kişinin seçilmesi gerekmiyomu.Burda ne gibi bir şans faktörü olabilirki.

Benim anne baba ayrı babam emekli olmuş galiba annemde asgari ücretle çalışıyo evde bide abim çalışıyo asgari ücretle ama onun ikameti başka bir ilde görünüyo aylık gelire abimin kazancınıda eklemem gerekirmi?

Eklemessem 800 eklersem evin aylık geliri 1600 lira görünecek okuyan başka kardeş yok.Bende myo okucam.Bu durumda bana yurt ve burs çıkma ihtimali yüzde kaçtır?

Babamın eve bir katkısı yok görüşmüyoruz.Burda babamın zengin olması şansımı azaltırmı? Mal varlığı nedir bilmiyorum ama eğer sağda solda arsası tarlası varsa bana bir etkisi olurmu eve bir katkısı yok.Anne baba kanunen boşanmış
Kyk burs ve yurt çıkma olayında değerlendirme nasıl?