Ayrılığa cesaret edememek, ayrılıktan korkmak:( ne yapmalıyım?

Arkadaşlar merhaba benim 6 yıllık ilişkim var Zaman geçtikçe evlilik konusu yaklaşıyor. Şimdiye kadar tüm gelecek hayallerini birlikte kurduk ama bana çok baskı yaptı işte her an ne yaptığımı haber etmemi istemek, erkeklerle konuşmamak konuşursam hemen ona en ince ayrıntısına kadar ( hatta Nasıl selam verdiğime kadar ) anlatmamı istedi. Tabi ki kıyafet ve dışarı çıkma konusundaki baskılarını tahmin edebilirsiniz. onunlayken sanki kendim değilmişim gibi hissediyorum. Ailelerimizin zıtlığından ve onun bana karşı olan baskıcı tavırlarından dolayı onunla Mutlu bir aile kurabileceğimizi düşünmüyorum. Bu sebeple ayrılmak istiyorum. Ama bunu başaramıyorum. Şimdiye kadar benim adıma tüm kararları o verdi, böyle büyük kararı verebilecek ona söyleyebilecek cesaretim yok. Ayrıca onun üzülmesinden, ayrılınca yalnız kalmaktan korkuyorum. Ayrılınca peşimi bırakmazsa diye çok korkuyorum. Kafam soru işaretleri ile dolu anlayacağınız. Ne yapmalıyım bana yardımcı olun. Bir kaç kere ona çok bunaldığımı söyledim ama ona kalsa davranışları çok normal ve ben büyütüyorum yani ayrılığa gerek duymuyor.
Ayrılığa cesaret edememek, ayrılıktan korkmak:( ne yapmalıyım?