Sevgilimle hiç anlaşamıyoruz?

Sevgilimle 1 yıldır birlikteyiz ama zerre anlaşamıyoruz sürekli didişiyoruz iyi olduğumuz zaman çok iyi kötü olduğumuz zamanda çok kötü oluyoruz. Kavgalarımızın en büyük nedenide onun çok rahat benimse çok takıntılı biri olmam. O ilişkiyi daha rahat yaşamak istiyor bense içime atmayı sevmediğim için herşeyi takıyorum çözmek istiyorum ama o bir sorun olduğu zaman çözmek yerine konuyu çevirirde çevirir sorduğum şeyi dalga gecer gibi takmaz başka konu açar bense o öyle yaptıkca altından baska sey cıkarır daha çok büyütürüm ama o ayrılmadığımız sürece sorunun ne olduğuyla hayatta ilgilenmez anca ayrılalım dediğim zaman oturur çözer bende sorunu çözmek için ayrılma yöntemine başvurdum hep psikolojimi bozdu resmen bu da ilişkimizi yıprattıda yıprattı bu yüzden uzun bir ayrılık süreci bile gecirdik defalarca dedim konuyu çevirme konuşalım zaten konuşup çözdükten sonra sorun kalmıycak diye ama yok her seferinde aynı hiçbir zaman onu karşıma alıp konu çözebildiğimi hatırlamıyorum ya çevirir ya anlamamazlıktan gelir ya da o sorunu hep bir şekilde üstünü kapatır böyle yapıncada ilerde tekrar o konu açılınca başa sarıyor herşey buda benı sureklı trip atan sürekli olay cıkaran biri haline getirdi onun gözünde halbuki o an çözsek bidaha açılmıycak konu. Olması gerekende bu değilmi iletişim olmayan bir ilişki ne kadar sürerki? sürekli ayrıl barış kavga et barış cocuk oyuncagına döndü sabrım kalmadıgı ıcın böyle yaptıkca ayrılmak ıstıyorum hep ilişkideki sorunları dalgaya alıp umursamayan biriyle ne yapabılırım kı o da kendı yaptıgı seyı normal karsıladıgı ıcın benım ayrılmak ıstememe tepki gösterip bunaldı nasıl çözmeliyiz bu sorunu.
Sevgilimle hiç anlaşamıyoruz?