Evlilik vaadiyle kandırıldım ve maddi anlamda kullanıldım ne yapmalıyım?

Arkadaşlar merhaba, aralık 2015 tarihinde kız arkadaşımla ortak bir aile tanıdığımız aracılığı ile tanıştık. Ben Mersin'de ikamet ediyordum, kız arkadaşım da İzmir'de. kısaca durumu anlatayım;
kız arkadaşımla evlenmek istediğimi söylediğimde "ben İzmir'den ayrılmam evleneceksen buraya yerleş" dedi ve ben de ocak ayında birlikte yaşadığım babamı da alarak Mersin'den İzmir'e taşındım. orada 7 ay yaşadık ve bu süre zarfında ailelerimiz tanıştı, ben ailesi ile çok samimi oldum her şey güzeldi.. ta ki temmuz ayında, yani bu ay Mersin'e bayram münasebeti ile dönene kadar. ben Mersin'e döndüğümde bana "babamı ara şu isteme olayını bir konuşun" diye mesaj atmıştı, ben de babasını arayıp konuyu açtığımda " biz sana en başından beri ısınamadık, bu iş olmayacak" diye hiç beklemediğim bir cevapla karşılaştım. anında kız arkadaşımı aradığımda "babam ne diyorsa o" dedi.. ben de fena halde sinirlenerek " madem öyle bir durum var neden 7 ay beklediniz, bu zamana kadar söyleseydiniz, oraya taşınmazdım, bütün hayatımı değiştirdim, taşındım, binlerce lira masraf ettim bunlar ne olacak dedim. ( bu 7 aylık süre zarfında kız arkadaşımın bankaya olan borçların taksitlerini, kendi şahsi ihtiyaçlarını, cep harçlığını, bazen evlerinin elektrik faturasını, su faturasını, GSM faturasını yani kısaca ona ait olan tüm masrafları karşıladım, evlerinin haftalık ihtiyaçları dahil) sonra babasını tekrar arayıp, kız arkadaşıma şahsen ettiğim masrafları, ödediğim borçlarını falan geri istedim. bana 22 temmuz'da göndereceklerini söylediler. ancak 22 temmuzda parayı sormak için aradığımda ise para mara yok deyip ölmüş olan anneme küfürler edip beni mermi manyağı yapacağını söyleyerek telefonu yüzüme kapatan bir adamla karşılaştım.. aynı gün de gidip durumu aynen bu şekilde mesajlar ödediğim dekontlar gibi kanıtlarla savcılığa sunarak suç duyurusunda bulundum. şimdi sizce süreç nedir hangi dava açılır ve nasıl bir ceza uygulanır? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
Evlilik vaadiyle kandırıldım ve maddi anlamda kullanıldım ne yapmalıyım?