Eski sevgiliye ah etmek hakkını helal etmemek?

eski erkek arkadaşıma hakkımı helal etmedim çünkü kendisi beni aldattı ve erkek arkadaşımın eski kız arkadaşı bana iftira attı ve erkek arkadaşımda o kıza inandı ve beni yerin dibine soktu ve benim duygularımla oynadı beni ailesiyle akrabalarıyla tanıştırdı yüzük taktı bu her kız için çok özeldir aileyle tanışmak falan ve bunların hepsinin nedeni o bana iftira atan eski kız arkadaşını unutmak içinmiş o eski kız arkadaşı bunu zamanında aldatmış ama bu herşeye rağmen bir tek o kıza aşıkmış ve onu unutmak için birazda nispet yapmak için o kıza benimle denemiş ve o eski kız arkadaşıda başkasıyla nişanlıymış bana da yüzük takma sebebi buymuş tabi ben bunları hiç çakmadım çünkü bilmiyordum yani onu aldattığını biliyodumda hala o kıza aşık olduğunu bilmiyordum sonra bu beni saçma sapan nedenden dolayı sıkıldım diyip ben hatalıymışım gibi benden ayrıldı ayrıldıktan sonra o eski kız arkadaşı bana suçlamalarda bulundu erkek arkadaşımda bu kıza inandı bana da saydırdı telefonda bağırdı çağırdı sonra herşey ortaya çıktı tabiki ama olan olmuştu bu bir tek o kızı sevmiş benimlede denemiş benleyken bile o kızı hayal etmiş hep o aklındaymış ve ben bütün bu gerçekleri bir kız arkadaşımın facesinden bunu ekleyip bir yabancıymış gibi konuşarak öğrenim yoksa bu ayrılırken bide suçlu benmişim gibi ayrıldı hatta severek ayrılıyoruz gibi falan düşün dedi bende çok canım yandı anlatamam yani üzüntümden ben işyerimde bayıldım düşünün çünkü bide ilk sevgilimdi çok özel şeyler paylaştım onunla ve herşey ortaya çıktığında bu benden helallik istedi ben helal etmedim içimden gelmiyor ve çok ah ettim şimdi ise sürekli rüyalarımda ailesini kendini görüyorum sürekli üzgün olarak ailesi bişeyler anlatıyor rüyamda o eski sevgilim olacak kişiyede hakkımı falan helal edesim gelmiyor hatta onun cezasını ALLAH versin yaptıklarını bir ömür boyu çeksin ama ailesininde bişeyden haberi yok zaten onların suçu yok ama sürekli rüyalarıma giriyor özellikle annesini üzgün görüyorum bu huzursuzluk için ne yapmalıyım
Eski sevgiliye ah etmek hakkını helal etmemek?