Yalan söyleyen sevgiliye tazminat davası açılır mı?

Merhabalar,
Burada yeniyim, sorum formata uygun değilse peşinen özür dilerim.
Kız arkadaşımdan uzun süredir ayrılmaya çalışıyorum anca her seferinde bir olay bir bahane çıkartıyor, duygu sömürüsü yaptı, önce hasta oldu, annem çok hasta ölüyor dedi, kanserim dedi, herseferinde üzüldüm,
bunlar geçtikten sonra yine denediğimde kendini öldüreceğini intihar edeceğini falan söylemeye başladı, işin içerisine tehdit de girdi.
Evlilik konusunu kendisinde obsesyon haline geldiği için bir yandan da bu süreç boyunca sürekli evlilik ve birlikte bir gelecek planları yapmaktan geri kalmadı.
Ancak artık dayanamayıp istersen kendini öldür umrumda değil dedim ve kaçtım , yurtdışına çıktım, yine bana ulaşıp bu sefer hamile olduğunu söyledi, apar topar yurtdışından geri döndüm.
Tamam oturup konuşalım dediğimde önce psikolojisini düzeltmesi gerektiğini bunun içinde yeniden sevgili olmamız gerektiğinde ısrar etti.
Yine yeniden sevgili olduk, kürtaj konusunu konuşamazmış psikolojisi çok bozukmuş önce onu toparlaması lazımmış. 9 haftada toparlayamadı ve düşük yaptı, ardından yeni bir travma...
Hep yanında oldum, üzülmemesi için elimden geleni yaptım, iş yerinden izin alıp bir hafta gecegündüz yanında bile kaldım.
Bu süreç beni de mahvetti, ailemle aram açıldı, kendime işime aileme hiç zaman ayıramaz oldum, annemin sağlık problemi olup hastanede yattığında bile kız arkadaşımın
yanına gitmek zorunda kaldım. Kariyerimde ağır darbe aldım. Maddi olarak çok zarara uğradım. 2-3 günde bir paket sigara içerken günde 2 paket bitirmeye başladım, stresten vücudumda yaralar falan çıkmaya başladı ve dahası.
yani kısaca ben de çok zarar gördüm.
Tüm bu hikayedeki kötü adam benmişim gibi görünüyor ancak bu gebelik hikayesinin bir düzmece olduğunu öğrendim hatta ve hatta bu yalanı ilk kez kullanışı da değilmiş.
Yalan söyleyerek, duygu sömürüsü yaparak zamanımı ilişkilerimi paramı sağlığımı zarara uğratan bu şahısa tazminat davası açmam mümün müdür?
Güncellemeler
+1 yıl
+ ya da sizce ne yapmalıyım?
Yalan söyleyen sevgiliye tazminat davası açılır mı?
Cevapla