Evet arkadaslar sizin dusunceniz nedir?
Babasi egitim gorevlisi annesi doktormus minigin.
Babasi egitim gorevlisi annesi doktormus minigin.
ben birazda aileye suç buluyorum artık çocuğa nasıl baskı yağmışlarsa çocuk o yaşta depresyona girmiş intihar etmiştir benim dershaneden arkadaşlarımı hatırlıyorum aylık sınavlar olurdu ben hızlı bitiridim sınavları (çok başarılı değildim bu arada kendimi övmüyorum lütfen ve benimki sbs idi) birkaç tane kız arkadaşım ı hep kantinde ağlarken bulurdum ve o arkadaşların hepsinin ailesini tanırdım ve hepsinin ailesi baskıcı tiplerdi hele bir tanesinin annesinin telefonda kızına nasıl bağırdığı neler neler soylediğini hala hatırlıyorum neyse bunlar yinede dershanede iyi notlar alırlardı 500 üzerinden 460 470 felan bense 360 370 380 hep o ara yani şimdi ikisiyle aynı lisedeyim ve onlarsan daha iyiydi puanım çok kasmamak lazımmış işte ya :)
Açlık oyunlarına döndü resmen ya
Bu haberi evde bağıra bağıra okudum anneme babama falan duysunlar onlarda başkalarına, çocuklarına baskı uygulamasınlar. Çünkü şu çok kötü sınav stresi hiçbir şeye benzemiyor. Etraftakilerin "bilmem kimin çocuğu şurayı kazandı, bu kadar not aldı " diye başkalarını övmeleri bizleri yerden yere vurmaları.
13 yaşındaki çocukta nasıl etki yarattıklarını görsünler işte.
Bu intiharın sorumlusu komşu çocuklarını öven, sürekli sınavla ilgili soru soran akrabalar, aileler.
bıraz once okudum cok üzüldüm bu ıntıharlar baska cocukları da cesaretlendırıyo bu sayı artabılır aıle baskıları cocuklara sorumluluk yukluyo bu yasta yazık gunah ayrıca medya bu haberlerı vermemelı cocuklar etkılenıp cesaret alıyolar ınsallah boyle olup sayılar artmaz
kesınlıkle öyle umarım sayıları artmaz
benim yeğenim 2 yanlış yaptı ömrünü yedi. Hepsini yanlış yapsaydı o da intihara teşebbüs edebilrid. Türkiyede sınav sistemi bence tamamen insanlık hakları ihlalidir. Bir insanın kaderini tayin eden şeyleri yılda 1 kere yapmak nasıl bir saçmalıktır anlamıyorum.
Cevap
12Cevap
Tam bir ön yargı örneği olacak ama, anne babasını suçluyorum ben. Okumak konusunda o kadar başarılı iki insan, kim bilir ne kadar içine işlediler çocuğun derslede başarılı olması gerektiğini. E çocuk da kaldıramadı tabi başarılı olamayınca. Çocuk işte, ne yaptığını bilmiyor ki.
Önce sorunu tespit etmek lazım ki çözüm bulunabilsin.
Ya şimdi ben mühendisim, o kadar geniş sorun tanımı olmaz. Olur dersen de, o sorun tanımı seni hiçbir yere taşımaz. Sorunun tam olarak nerede başlayıp, başladığı yerde neden kaynaklandığını bulman gerek.
Şöyle düşün. Televizyonun bozuldu diyelim. "Televizyon bozuk" tanımı hiçbir şekilde onu tamir etmene yardım etmez. Bu da böyle.
Bunun sorumlusu olan, MEB acaba bunun hesabını nasıl verecek? Öbür dünyada bunun hesabı nasıl verilecek?
Bu kadar saçma bir sistem olmaz. Teog nedir arkadaş ya? Kaldırın gitsin.
şu an çok canım yandı okurken burada öğrendim. Ne kadar baskı hissetmiş demekki daha kaç yaşında ki. Allah rahmet eylesin
Anne babaların çocukları yarış atı yapmasından kaynaklanıyor. Ben çocukların ezbere alıştırılıp yüksek notlar alınmasının istenmesine karşıyım. Benim için mesela bir matematik formülünün ya da fenni bir bilginin sebebinin sorgulanması daha önemli. Benim çocuğum araştırsın her şeyin nedenini düşünsün ezberci olmasın. Notları yüksek olmasa da olur.
Daha zor bu sistemle. Ben lise 1 'deyken puanları iyi olan arkadaşıma biyoloji konularını anlatırıyorfum kendime.
Peki bu olay vücudumuzun neresinde gerçekleşiyor dedim, afalladı. Sorgulanmaması gereken sistem yapmışlar, buna uymayan kazanamaz kolay kolay. Sonuç olarak arkadaşlar aramızda 30 puan fark vardı sınavda.
Birilerine anlatması önemli değil. Türkler, işte bu ezberci eğitim sistemi yüzünden hiç bir şey icat edemiyorlar. Ayrıca isterse de konservatuarda okur, ben kesinlikle karışmam. Çok iyi bir üniversite kazanma zorunluluğu da yok. Ne olursa olsun benim çocuğum. Araştırmacı olsun, mutlu olsun başka bir şey istemem. Ben kendi egolarımı çocuğum üzerinden tatmin etmem. Çocuğumu kimseyle de kıyaslamam.
aileler çocuklarını bir mekanizme gibi yetiştirip tüm hayatlarını okuldan ibaret gibi göstermeye devam ederlerse bu son olmayacaktır
Allah rahmet eylesin. Çok kötü olmuş ailesi baskı yapmış olabilir yapmasa bile çevresi yapmış olabilir malum anne babasının işinden dolayı. Ama bayağı kötü oldu Allah yakınlarına sabır versin ya
okuyunca inanamadım, ne hale geldik eyvahlar olsun. yalnız bir şey aklıma takıldı TEOGa 14 yaşında girilmiyor mu?
fazla baskı yapıyor aileler cocuga egitimli cahiller de cok
Çok üzüldüm ya cidden paramparça oldum. O pişmanlık annesine ve babasına bir ömür yeter ama iş işten geçti. Nasıl üzüldüm ya
Sınav yüzünde intihar mi etmiş 😱😱
Aile Eğitim çok eksik o zaman ya sınav yüzünden intihar mi edilir
aile baskası ve çocukları okumazsa hayatı mafolucak hissi vermek
Psikolojisi bozukmuş demek
Hırslı ailenin hırsına yenik dişen minik prensesi
Anası babası cok baskıcı davranmıstır kanks
Üzücü
Yazık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar