Bence zor olan ayrılık..
Boşuna dememişler ayrılık ölümden beter..

Ölüm daha zor tabiki, bir kere bir daha dönüşü yok. Ayrılık öyle ya da böyle başta her ne kadar acılı olsa da zamanla alışılabilen bir durum. Ölüm öyle değil ki! Düşünsenize çok sevdiğiniz biri ölüyor, bir daha sesini duyamayacaksınız. Aynı havayı soluyamayacaksınız, bir daha görme ihtimaliniz olmayacak. Ayrılıkta kolay demiyorum tabiki ama en azından bir şekilde yaşadığını nefes aldığını iyi olduğunu duyma olasılığı var.
Ayrılık ölümden beter değil, ölüm hepsinden beter!
Kesinlikle böyle düşünmüyorum. İkisi de çok zor ama o bir yerlerde nefes alsın, uzaktan görme ihtimalim bile olsun ama benimle olmasın, ona bir şey olmasın derim. Ölüm gelmeden her şey için bir umut yaşamaya devam eder ama ölüm gelirse umutlar da biter.
Şimdi dostum burada var bir çelişki, nasıl mı? açıklayalım.
Öncelikle iki noktayı kıyaslama yapabilmek için ikisininde deneyimlenmiş olması gerekir. Olaya ayrılık olarak bakarsak ki bunu hepimiz yaşarız ve biliriz. Ancak kıyasın diğer tarafı olan ölümü tadıpta acı mı tatlı mı olduğunu bilenimiz maalesef yok. O yüzden bu söz kendi içinde bir pradigma yarattığından mütevellit mutlak butlanla batıldır.
Sevdiğin öldüğünde zaten ister istemez ayrılmış oluyorsun. Öteki durumda ayrılıkta en azından hayatta olduğunu biliyorsun...
Anlamadım bu soruyu pek ama böyle saçmaladım sorry yani :)
Cevap
23Cevap
Ölen insan serefiyle ölür en azindan. Ayrilan kisi karaktersizligini ve korkakligini birakir arkasindan. Her ayriliga denilmesede gercekden asik olan biri icin ayrilil ölümden beterdir. Cünkü o sensiz olursam daha mutluyum demisdir üstü kapali. Sensizligi tercih etmisdir..
ayrıldıgın kişi ölmedikce hayatına devam edebilir..
ama ölen kişi asla yoktur hayatında yani gitmiştir hani uzaklara.. bu yüzden sanıyorum ki
ölüm sonrası ayrılık yani artık hayatta olmaması daha acı
Severken ölse bir nevi son nefesine kadar beni sevdi diye kendimizi avuturuz ama ayrılık onun kalbinde yerinin olmadığının göstermesi hayattaki en zor şey olsa gerek sevdiğinin kalbinde sana yer olmaması
Bir söz geldi aklıma ; Ölüm değil ise bizi ayıran , yazık olmuş... Size katılmıyorum ölüm her harikulade ağır basar arada ne kadar engel olursa olsun ölüm haric hiçbiri yanyana gelmeye engel olamaz hayatta
Yaşarken ölmek? Severken ayrılmak? Öldüm dersin ama yaşamaya devam
Soğuk bir kalbi soğuk mezar taşına tercih ederim...
olum de zaten ayrilik demektir... ama yasarken ayrilik tabiki daha zordur...
ölüm 1 kere olur ama ayrılmak aşk acısı çekmek sırtından bıçaklanmak 40 kere öldürür insanı
Ölüm mü? Ayrılırsn hayatına başkası girer evlenirsin olur biter ama aklından çıkar mı bilemem ama ölüm diyosun bu kadar mı basit ölüm kelimesi? O travmayı atlatabileckmsn , atlatrsan ne mutlu sana.
Dün ayrıldık sevgilimle o kadar ağır gelmiyor bana. Zaten surekli üzülen bendim üzerimden yük kalktı gibi
ölüm ayrılıktır zaten. ölen kişiden ayrılıyorsun. Her ayrılıkta bir ölümdür aslında çünkü bir daha göremiyosun...
Ayrılık dediğin ne ki? En fazla 1 ay efkar bağlarsın. Sonra unutursun gider. Kimse gelip ahkam kesmesin. Hangimiz kurtulmadı ki en ağır aşk acısından bile. Kurtulamadım diyen de seviyodur kendini o tarz triplere bağlamasını. Ölümün çaresi yok ama.
Ölüm Ayrılığın bir Alt dalı değilmidir zaten?
Öldüğün zaman sadece ölmüşmü oluyorsun? Aynı zamanda ayrılmışta olmuyormusun?
Ayrılık daha ağır olmasa insanlar ayrılıktan kurtulmak için intihar etmezdi =))
kim söylediyse yalan söylemiş herkes öbür tarafı ne sanıyorsa tahtalı köy dinlenme tesisi sanki
Ölenlerin ardından üç gün ağlanıyor , gıdenlerin hergün !!!
hüzünevinedöndü!!!
O zamanlar digital hassas tartılar olmadığından böle hatalar olabiliyor :)
Ölüm anlık zor. Ayrılık bitmeyen ve suresi olmayan ızdırap
Ölüm en büyük ayrilik degil midir? Ne sesini duyabilirsin ne kokusunu duyabilirsin
Yaşarken ölmeyi ayrılanlar bilir
Kesinlikle ayrılık daha zor...
kim demiş
o diyen sanırım bir yakınnını kaybetmemiş
Olurmu ayrilsan bile onu görme şansın var ölünce hiç görmeyecen ölüm daha beter
Olum hissizluk
Ayrilik oyle degil ana
Ölünce kurtulursun herşeyden
Ayrılınca içine düşersin kör bir kuyunun
Bazen çıkması kolay ama çoğu zaman zor olur
Sık kafana kurtul :(((
Onlar ölmeyi bayılmak sananlar
Ölümden kötüdür evet.
Ölümün fragmanıdır AŞK.
Ankaralı namık bir türküsünde söylüyodu
İkisi aynı kapı
Ölüncede ayrılıyoruz ondandır :D
Ayrılık kaçınılmaz son.
bence elli degildir o elli olsa duramazdin
Ölüm acısı kadar büyük bir acı yok bu hayatta.
ayrılık zor çoookk zoorr :(((
Hayat devam ediyor ölümde olsa ayrılıkta olsa
kim diyosa ölmeyi bayılmak zannediyor
yanlis tespit.
benccede oyle
İlginç
Amann😔
Doğru
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar