Aldatılmak çok can yakıyormuş, ne yapmalıyım?

Hayatım boyunca pek kimseye güvenmedim, çevrem ve arkadaşlarımdan gördüğüm şeyler yüzünden kimseye güvenmek istemedim belki de. Birine inandım güvendim çevredekileri, gördüklerimi takmadan sevdim onu o onlardan farklı dedim çok sevdim benden başkasına gözü bile kaymaz diyerek sevdim aldatmaz canımı yakacak hiçbir sey yapmaz dedim arkadaşımla kardeşim dediğimle el ele görene kadar hep inandım hatta elimden tutup "gel kendin göreceksin madem inanmıyorsun bana gidince anlayacaksın" diyen en sevdiğim insana bile inanmayarak gitmeyi reddettim belki de korktum ama gitmek istememe rağmen gittim ve gördüm 1 haftadır içim kavruluyor. Sigarayı bıraktıran insan için tekrar tekrar yakıyorum alkol almayan ben 1 haftadır şişeler deviriyorum kokusu yüzünden sevmediğim rakıyı severek içer oldum ama geçmiyor kendime kızıyorum kendimi affedemiyorum ikisini de can bilmiştim simdiyse ölü gibi hissediyorum kendimi suçluyorum. Karşıma gelip affet dediler siz affeder misiniz? Kendimi bile affetmezken af diliyorlar benden sevdiğim adam bırakma diye yalvarıyor siz bırakmaz mıydınız? Kardesim dediğim insan canını almak isterken kendine kıyarken hastane odasına siz gidebilir misiniz? Ben de gitmedim zaten napacağımıda bilmiyorum nasıl gecer bu acı içimi dökemediğim satırlar bile su an rahatlatmıyor kimseye anlatamadığım icimi döktüm rahatlamadım su an bile nasıl gecer?

Güncellemeler
+1 yıl
Merhaba tek tek cevap vermek isterdim ama cok fazla ve sunu anladım aldatılan insanlar hep aynı acıdan bahsetmiş dikkate alıcam tek tek ve şunu fark ettim ne çok aldatılan insan varmış. Rica ediyorum birini uzmemek için sevmezken seviyorum demeyin yaninda olmayın, bir gün başkasıyla sizi görürse emin olun karşınızdaki kişi keşke sevmiyorum ayrılalım deseymiş diye bin beter oluyo YAPMAYIN !!
Aldatılmak çok can yakıyormuş, ne yapmalıyım?