Arkadaşlarımla aram bozuldu lütfen yardım edin?

Dün çok zor uyuyabildim. En yakın arkadaşımla aramız bozulalı 1 yıl oldu. Hakkımda dedikodu yaptığı için onla uzun bir süredir konuşmuyorum. Ama ondan nefret eden kişilerle arkadaşlık kurmaya başladım. Onlar çok iyi kişilerdi. Diğerinin aksine. Ama onları çok tanımadığım için eziklenmemek için birkaç yalan söyledim. Daha sonra onları tanıdım ve bu şeyleri düzeltmek için geç olacağını anladım. Onlarla aramın bozulmasından korktum. Yakın arkadaştık ve kendimi huzursuz hissetmeye başladım. Bunu onlar da öğrenince işler iyice bozuştu. Darıldılar. Gerçek yüzümü gösterdiğim konusunda bana trip attılar. Bunlar 1 günde olanlar. Gün boyu ağladım. Eziklemeye başladılar. Onları kaybetmek bana ağır geldi ve birde sınıfımızda benden nefret eden bir erkek var. Bana beddua edip duruyor. Onun hakkında söylenti çıkardığımı söylüyor 2 senedir. Ben onu bu sene tanımama rağmen. Sadece eziklenmek istemediğim için telefon meselesinde felan olayı eksikli söyledim ayrıca yakınlarımızdaki okulda çok havalı kokoş bir kızla beni karşılaştırmaya başladılar. Baştan beri bana değer vermediklerini bile düşünmeye başladım kafayı yiyeceğim derslerim düşüyor çok zor durumdayım ne yapabilirim?
Arkadaşlarımla aram bozuldu lütfen yardım edin?