Sizce doğru mu yoksa bir bahane mi? bu konu hakkında düşünceleriniz nelerdir ne yapılmalıdır ?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılNe açık, ne kapalı, kararında yaşamalı insan. Din açısından bakarsak, aslında Kuran'da üst giysilerinizi alın derken, arabistanda pek giyinmezlermiş o dönemde, kıyafet giyin denmiş, sonra abartılmış. Birde zinet yerlerini örtünki mücevherlerinizi görüp , onları çalmak için size kötülük etmesinler olarak söylenmiş bir ayete dayanarak kapanıyor insanlar. Ben yanıldıklarını düşünüyorum. Kapanıp, sonra ben daha müslüman oldum demek, kibirdir, günahtır gibi geliyor. Kişisel görüşümdür söylediklerim, beni bağlar. Eşim kapansa gerçekten fikirlerimi değiştirmediği sürece zor yani, soğurum.
16 Yorumla- +1 yıl
bende öyle bir şey duydum ama yanlış dediler Kuran da geciyorlar dediler ama araştırmak lazım
Cevap sahibi+1 yılMeal olarak okursan , parantez içine yorum yazmamışlarsa başınızı örtün, saçınız gözükmesin diye bir ayet okumadım. Okuyan varsa paylaşsın inceleyelim.
- +1 yıl
aynen..
- +1 yıl
mümin kadınlara da söyle: gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. herkes nasıl isterse öyle yorumlar ama ortada açık açık ayet var
Cevap sahibi+1 yıloradaki parantez, meali yorumlayanın açıklaması, çevirmenin yorumudur. o yorum olmadan: "baş örtülerini, yakalarının üzerine örtsünler." diye okunur.
Cevap sahibi+1 yılBirde zinet mücevherdir, yani kolye gibi mücevherlerinizi örtün, hırsızlardan korunun anlamı çıkabilir bu ayetten.
En İyi Cevaplar
+1 yıltayip kapalısı olacaksa kapı orada
1710 Yorumla- +1 yıl
aynı düşünceye sahibiz bende öyle düşünüyorum ayrılmak iyisi yani..
- +1 yıl
yani ;)
- +1 yıl
tesekkürler:)
- +1 yıl
sen saol kardeş ;)
- +1 yıl
Yorum bu işte +1
- +1 yıl
aha da cevap , çalsın zurnalar :))
- +1 yıl
Yensin içilsin.
- +1 yıl
artıladım
- +1 yıl
@xkhats evet politikayla ilgili.
+1 yılkimi insanlarin gözünde perde olurmus diye bosu bosuna dememisler görürler ama kabul etmezler neyse ben yargilayamam düsünceni ama anlamadigim erkeklerin geneli kiskancim derler sonra yanlarinda eslerinin acik sacik isterler baskalari baksinda imrensin dyemi neyse ben zaten anlam veremiyorum bu ise bu arada bende kapali deyilim
02 Yorumla- +1 yıl
yok öyle bişey kıskanırım tabikide asla mini etek tayt flanda giydirmem konu baska
- +1 yıl
Anladim ne tam kapali nede tam acik olabilir ama denize bikini ile gidebilir sizin düsüncenize göre yorumladim yani
Kapanmak Allah'in emri. Allah'i cc. Hayatında öncelik tutuğu için örtünmusse sizde bundan hoşlanmıyorsanız ayrılmak en iyisi.Herkez kendi düşüncesine uygun birini bulsun. Dünyada en büyük ayrılık düşünce ayrılığıdir..Millet eşi sevdiği kapansin diye uğraşır bunlar ortuneni atıyor.Herkez layığıni bulur..
40 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
25
Cevap
31Cevap
benim ailem chpli onunki akpli demissin bir yorumunda O zaman zaten olmaz bu is.Çünkü ciddi bir iliski düsünüyosan bu iliski sadece ikinizi bağlamıyor.Ailelerinde anlasması önemli ve onlar anlasamazsa çok problemler yasarsınız.
22 Yorumla- +1 yıl
Türkiye'de sorun bu işte. Çocuklar değil, aileler evleniyor.
- +1 yıl
asıl mesele o zaten ve 2.5 yıldan beri cıkıyoruz ailesinin baskısıyla kapanıyor
Gizli Üye(36-45)+1 yılKapalı diye kabul edemeyeceksen zaten araya dağlar girecek demektir. fikren uyuşmak da önemli. en güzeli ayrılıp, her iki tarafı da ilerde olası olumsuz sonuçlardan korumak olur. Zira 'ayrılsam mı' fikri zihne yerleşti mi ilerde sorunlar yaşanacak demektir.
21 Yorumla- +1 yıl
tesekkürler mantıklı
+1 yılerkek olaydım kapalı bir kadınla olamazdım bu kadar söyliyim ...
68 Yorumla- +1 yıl
bi de oynasın kızlar :D:D
- +1 yıl
yanımda kapalı bir bayan istemem , yaşam tarzıma uygun olmazdı , ben yanımda bakımlı , modern bir kadın isterdim , ha bu arada hemen modern dediğin kıçı başı açıkmı diye laf çarpan olursa ben de çekinmem çarparım .
- +1 yıl
Bu benim o senin fikrin .. Kapali olmasi ve sana özel olmasi dediginde zihniyetin aciga cıkıyor .
Gizli Üye(36-45)+1 yılbu tercih meselesi ya din yada siyaset karıştırılmamalı seviyorsan her türlü seversin o kızada üzüldüm düşüncelerine bak sen onu haketmemişsin yadırgancak ne var müslüman bir ülkede yaşıyoruz kapanabilir çok normal aşkta sorun bir bu kalmıştı seviyorsan seviyorsundur
10 Yorumlayaptığın bildiğin ırkçılık, dışlama politikası kapanmadan önce canım cicim aşkım sonra sırf kapanmayı tercih etti diye ayrılma kararı alman çok saçma ve gereksiz. eğer böyle bir kararı alıcaksan veya aldıysan kendini sorgulamalısın. peki kızın durumu ne olcak gururuyla oynamış oluyorsun.
00 Yorumla
+1 yılGorus farkliligi varsa ayrilinir. Ikinizde dine gore tesetturun uygun oldugunud dusunuyorsaniz sorun olmaz. Ama sizin yasam tarziniz ve dini inanclariniz tesetture tersse ilerde baya sorun olabilecek bi durum.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 500 cevap paylaştı. doğru bi bahane değil tabi...onu diyen zaten sevmemiştir
50 Yorumla
+1 yılİyi yapmışsin ayrilmakla ..o kiz senden kurtulmuş çünkü sevmiyorsun onu
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılErkek olsam vazgeçirmeye çalışırım baktım olmuyor yollarımı ayırırım. Bana modern insan lazım.
43 Yorumla- +1 yıl
modernlik sizin oralarda oranı buranı göstererek mi oluyor kusura bakma da arkadaslar abartmayın müslüman bir ülkede yasıyoruz tamam bende kapalı değilim amaaa nerde yasanımızı unutmayalım ;)
Cevap sahibi+1 yılEvet modernlik hatları tam göstermek oluyor. Oranı buranı dediğinde saçın afedersin. Yazın kısakollu bile giymiyorlar allaşkına bırak bu işleri ya.
+1 yılKapandı diye ayrılırım, evet.
99 Yorumla- +1 yıl
neden peki?
- +1 yıl
Ben sevgilimin kapanmasını istemem de o yüzden.Kapanmaması gerektiğini söylerim, ona rağmen kapanıyorsa ayrılırım.
- +1 yıl
yeliz52 güzel yazmışsın ama sevdiğim kişi benim çok önem verdiğim bir konuda benim istediğimi yapmıyorsa olmaz..
- +1 yıl
O konuda çok ısrarcıyım.Benimle olmak isteyen kişi kapanmamalı..
- +1 yıl
Kesinlikle düşünsene yemeğe gidiceksiniz sen özenmişsin fraglar italyan gömlekler falan saçı da taramışsın traşını olmuşsun traş kolonyanı sürmüşsün mis gibi jilet gibisin. Yanında da aynı şıklıkta aynı çekicilikte kadın istersin. Saçı yapılmış, giysisi kabul edilebilir ölçekte dekolte verilmiş, topuklu ayakkabı diz üstü etek. El ele tutuşup mekana girince ikiniz millet imrenerek bakar size. Yanına yakışır.
- +1 yıl
@blamblam +1
millet yalvarır kız arkisi eşi kapansın diye sen ayrılıosun ne biçim iş :S? kapandı die sevin... bi tek evde sna açılsın yetmezmi...?:S
05 Yorumla- +1 yıl
oda öyle diyor ama ben zaten mini etek tayt giy demiyorum normal kapalı giyin ama o saçın açık olsun millete kendini düşünceni belli etme diyorum
- +1 yıl
nasıl hava aacam ya .s benim havam ikimizede yeter.
- +1 yıl
politik.
+1 yılbence bahane değil çünkü o çoğu seyi değiştirir. yaşam görüşünü etkiler yaşama tarzını. ve bu sana uymuyosa ne anlamı var uzatmanın
10 Yorumlaevet kapandı diye ayrılırım kapalı kızla işim olmaz yani sevgili olarak isim olmaz arkadas olurum ama sevgilim bası acık olmalı :)
10 Yorumlaayıptır ya şu konuyu bile aşamadınız..ne yaptı kafasına bir bez parcası var diye mi ayrılmak istiyorsun..bana sorarsan ayrıl bunu bile aşamadıysan o kızın hayatını kabusa cevirme..bırak kızı nasıl istiyorsa öyle giyinsin...
01 Yorumla- +1 yıl
konu sadece bi bez parçasından ibaret degil konu fikir düşünce zihniyet o bez parcası dedigin şey insana cok fazla anlam katıyor ben bi Atatürk hayranıyım ve tayyipcilerin Atatürkle bi alıp veremedeikleri oldugu için ben istemiyorum o öyle düşünmese bile dıştan bakınca öyle gözüküyor ben açıkca dedim.
Aşk İlişkileri konusunda 719 cevap paylaştı. bahane derim.Ha kapalı ha açık .karşındaki yine aynı kişi.
20 Yorumla
+1 yılkapalıyken açılandan ayrılırım zaten kapalı olmaya niyetli olan bir kızla erkeğin görüşleri ilk tanışmadan belli olur ki
00 YorumlaBahane bahane bahane Kutsi-Sanane GELSİNNN...:)))))
https://www.youtube.com/watch?v=eKfHqE83pDs10 Yorumla
+1 yılALLAH,ın ve peygamber efendimizin emri için kapanıyorsan eyvallah
zaten kapalı olan bayanlara karşı her zaman ilgim vardır.22 Yorumla- +1 yıl
pekela Kuran da geciyor mu tam olarak ? gizli kullanıcıdan alıntı : (Din açısından bakarsak, aslında Kuran'da üst giysilerinizi alın derken, arabistanda pek giyinmezlermiş o dönemde, kıyafet giyin denmiş, sonra abartılmış. Birde zinet yerlerini örtünki mücevherlerinizi görüp , onları çalmak için size kötülük etmesinler olarak söylenmiş bir ayete dayanarak kapanıyor insanlar.)
saçma ya sevgilini seviyorsan onu olduğu kabul etmelisin. Fakat bir açılıp bir kapanıyorsa bu durumda tepki verebilir sevgili.
00 Yorumlakafa yapılarıdır ailesi daha farklı olabilir onuda anlamaya çalış ama kendini suçlama yaptığın kötü bişey değil :)
10 YorumlaSaçma bence. ayrılmayı yapan kişide aklı fikri sex ondan ayrılmıştır. yoksa insan sevdiiğinii kapanınca acılınca değil. kalbi gönülden sevmeli.
40 YorumlaBen ayrılmam. Çünkü ayrılırsam ya ona hiç saygım yoktur zaten ya da çevre baskısından korkacak kadar kendime saygım yoktur.
00 Yorumla
+1 yılkapanması beni mutlu eder .ama bir adabi var .yarı açık yarı kapalı değil .
10 Yorumlaşu an bir ilişkim yok ama. saçma olur ayrılmak, ayrılmam elbette
10 YorumlaBi saçmalama da çay koy derim. Çay koymazsa ayrılırım.
41 Yorumla- +1 yıl
şöyle bi durum var benim ailem solcu koyu chpli ama onlar akpli ve kapanmak istiyor anlatabiliyormuyum
+1 yılYani sen müslüman değilsen hak veririm fakat aynı inanca sahipseniz ayrılmak saçma. Kapandı diye ayrılırsan ben şöyle düşünürüm.Kızın ruhunu kalbini değil sadece dış görünüşünü sevmişsin.Bu da gerçek sevgi değildir..
00 Yorumla
+1 yılhayır .HATTa mutlu bile olurum .Herkesin dini inançlarına saygılı olmak gerek.Kapanırsa kapanabilir.
00 Yorumla
+1 yılkapalı bir kızla işim olmaz...hiç birlikte olmam ki ayrılayım...
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYuh. Çok saçma bi neden. İneğe tapan bir ülkede mı yasıyoruz? Zaten benim tercihlerime saygı duymayan adamla isim olmaz.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu yaşa kadar kişiliği oturmamışsa, bu yaştan sonra kişiliğinden şüphe ederim. Onu da bozmayacak şekilde, medenice ayrılırım.
Hoş zaten benimle birlikte olan birisi kapanmayı düşünmez. Düşünse de ne tepki vereceğimi bilir.23 Yorumla- +1 yıl
Gel
Gizli Üye(30-35)+1 yılaynı durum bende de var ama seninkinin tam tersi bu nedenden çok tartıştık aile yaşamlarımızda uyuşmuyor ama bir şekilde idare ediyoruz
00 Yorumla
+1 yılniye ayrılım yahu tam tersi kapalı olmasını isterim
20 Yorumlasaçmalık düşünmeyi başaramayan insanların mantıklı olanı bu demesi gibi birşey.
00 YorumlaOna olan sevginin başının açık ya da kapalı olmasıyla bi alakası olmamalı bence tabi gerçekten seviyosan.
30 Yorumlabasına karısmam ama normalde fazla açık gıyınemez efenım
yanı
no etek
no dekolte
gerısıne karısmam00 Yorumla
+1 yılErkek olsam ona tekrar aşık olurdum.
143 Yorumla- +1 yıl
yani ..
- +1 yıl
Aynen.
+1 yılbence sen bir erkek olarak çok aşağılık birisin kusura bakma kapanmıs daha ne istiyorsun
01 Yorumla- +1 yıl
Eger kapanmakla imanlı inançlı olunacaksa rahibeler cennetin baş köşesinde otururdu.
eğer siyasi düşünce olarak karşıtsam ayrılırdım çünkü ileride sorunların arkası gelmez
00 Yorumlaayrılırım
bana ters10 YorumlaKapalı bir sevgili istemem.
51 Yorumla- +1 yıl
O kapandıkça ben açılırım.
+1 yılAyrılmadım ayrılmam da.
10 Yorumlaistemezdim. ayrılırdı yollar.
10 Yorumlasaygı duymalısın bence
02 Yorumla- +1 yıl
bence de, haklısın saygı duymam gerekiyor, politikama görede öyle ama çevremde hiç kimse yok öyle bana garip geliyor
onlar seni hiç istemezler merak etme
11 Yorumla- +1 yıl
eyvallah :D
öyle bir ihtimal yak...
00 Yorumla
+1 yılkapaliyken sevgili olup acilsaydi ayrilacakmiydin
10 Yorumlaseviyorsam ayrılmam sevmiyorsam ayrılırım düşünmem
00 Yorumla
+1 yılne kadar da saçma bi o kadar sıkıcı
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkız senden kurtulmuş.
01 Yorumla- +1 yıl
benceede:D
+1 yılayrılırım.
11 Yorumlaseviyorsa her türlü sever insn saçmlk sennki
00 YorumlaAyrılınmamalı bence
10 YorumlaAyrılmam :D
20 YorumlaEvet
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılşeftali yiyemeyeceği için ayrılmıştır :)
22 Yorumla- +1 yıl
aynen ya bazı kapalılar (genelleme yapmıyorum) açık kızlardan daha bi bu konulara ilgili hiç bir açıkta öyle fanteziler yoktur sanmıyorum arkadışımın sevgilisi öyleydi yani akıllara zarar :D
kesinlikle ..
00 Yorumla
Devamını Gör(41)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026