icim sklyor daraliyorm ailemi cok özledim üni okumak icin onlardan ayrildim ama birakip sinava tekrar girip sacma sapan bi bölüm artik ne gelirse yazip yanlarinda okumak istiyorum ben dayanamiyorum bu aciya :((( nasil kndimi sakinlestirebilirim :(
Cevabın nedir?
+1 yılailenden ayrılma bukadar uzun yeni oluyor muhakkak... aile özlemi kolay değil... hele kız çocukları daha çok özlem duyarlar... bölümün ney bilemiyorum ama...eyer bölümünü seviyorsan bırakma derim... yok beğenmediğin bir bölümse...olabilir ama buna ailen ne der ? olumlu karşılarmı? sanki çevrenlede fazla diyaloğun olmuyor... gene şöyle objektif düşüne bilirsin... senin gibi amalum bir sürü arkadaşın aynı konumsda... onlarda ailesini, yakınını bırakıp okumaya gelmişler.
senin konumun gene iyi cep telefonu var her an görüşe bilirsin... netten camdan görüşme imkanı vardır... yani her halükarda.. sıkıntıya düşmemen lazım.. üzülme üzülürsen, kafayı takarsan derselerinde olumsuzluklar olabilir... inşallah hakkında hayırlısı olur.. üzme canını kendine iyi bak herşey gönlünce olsun..:)62 Yorumla- +1 yıl
rica ederim.. sevindim.. moral bulduğundan :) zaman içinde daha iyi olduğunu paylaşmanı isterim... tüm güzellikler senin olsun...
En İyi Cevaplar
Al işte zamane gençliği yıllarca el bebek gül bebek büyümüş şimdi ne yapacam diye sızlanıyor. Evlenince ne yapacan diye bir soru soracam ama kesin cevabı hayırrr ben ailemi bırakıp evlenemmmm olacağı için sormuyorum bile...
59 Yorumla- +1 yıl
Hayır çok yanlış düşünüyorsun veya saçmalıyorsun mesela ben el bebek gül bebek yetiştirilen bir kız değilim yeri geldi annem bana vurdu yeri geldi babam vurdu şu an ailemi çok özlüyorum her el bebek gül bebek yetıstırılen kişi ailesini özlemez bu yorumu herhal sen de aileni sevmediğin veya özlemediğim için yazmıssındır, belkide ailenin yanındasındır. bu kızın kalbinı neden kırıyorsun ama aylin asla böyle kişileri dinleme canım herkes özler ailesini bende yeri geldiğinde ailemi özlüyorum hatta bazen sırf özlediğim için ağlıyorum yani normal böyle şeyler canım benim üzülme💕
- +1 yıl
Evet olabilir tatlım zmn zmn böyle şeylere ıhtıyacı olacak sadece 1 yıl önceki zamanda ihtiyacı yoktu belkı şu an şimdi bile var ve şöyle ki bn istediğim zmn yazarım bu seni alakadar etmez ben sadece o kızı nasıl göz göre göre asagıladıgını gördüğüm için yazdım ıster aradan 1yıl geçsin ıster 10 yıl.
- +1 yıl
@Aslkl Az mantıklı ol 28 yaşındaki bir insan ailesini özledi diye okulmu değiştirir. Ben niye özledin demiyorum herkes özler, herkes ailesinin yanında olmak ister ama işi bu kadar dayanılmaz boyuta getiren birazda kendisi. Kaldıki elbet bir gün ailenden ayrılacaksın ömür boyu ailenle yaşamayacaksın.
Ben 9. Sınıfım ve ailemden uzakta yaşıyorum ailemi çok özlüyorum dayanamıyorum hatta gitmek istiyorum ama ailem fen lisesinden ÇPL ye almak istemiyor çünkü burdan gidersem 2 nitelikli lise var ve ikisinin de kontenjanları dolu ve ben ÇPL ye gideceğim bunu istiyorum ama ailem alışmaya çalış alışamazsan ikinci dönem alırız diyor ben burda 1 hafta duracak halim yok hatta dün yurda dönünce 4 kez bayıldım ve ağzımdan kan geldi bugün hastaneye gideceğiz ve benim derslerimi ve psikolojimi çok etkiliyor ne yapacağım
22 Yorumla- +1 yıl
Ayn bende senin gibiyim bide benim olduğum yerde tel de yasak sadece Pazar günü 2 saat izinler ayda bir kere oda zaten Cuma gel Pazar git geldiğinden hiçbir şey anlamıyorsun ama o bir ay geçmiyor bende daha yeni başladım yapamıyorum yani bırakıp gelmeyi düşünüyorum ama hayallerim vardı benim ama gerçekten aile çok başka bişey onlarsız nefes alamıyor gibi oluyorum sanki napacağımı bilmiyorum
Bende de aynısı var kardeşim. Bir de ben yurtdışına gittim gurbet özlemini de ekle acının üstüne aynı onu yaşıyorum. Bence yeniden kendini en baştan başlatöaya değmez çünkü o zaman da başarısızlık hissi şu bu diye çalışamazsın. Dayan dayanabildiğin kadar maksimum 4 yıl zaten. Ki bir ay olduysa artık neredeyse 3.5 bile sayabilirsin
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
12Cevap
+1 yıltekrar sınava girersin de şimdi bi çözüm bulman gerekiyo dimi. üniversitedeki ilk yılımda ben de böyle olmuştum. okulda daha çok vakit geçirmeye çalışıyodum mesela. arkadaşlar ediniyodum. sosyal faaliyetlere katılıyodum. bu gibi şeyler zamanla sana acını unutturur
14 Yorumla- +1 yıl
sürekli ödev teslim etmen gereken bi bölümde mi okuyosun
- +1 yıl
Belki inanmazsın ama şuanda seninle birebir aynı durumları yaşıyorum bende
kuzenim anaokulu öğretmenliğini kazanmıştı ve sırf ailesinden uzak diye bıraktı okulu. peşine evlendi. şu an 7 yıllık evli. sürekli dediği şey: çok pişmanım hayatımın hatasını yapmışım okulu bırakmakla. keşke zamanı geriye alabilsem.
63 Yorumla
+1 yılilk yılda herkez aynı seyı yaşıyor canım sabırlı ol zamanla alışırsın tekrr sınava gırdıgınde puanın da duşecek ve uyduruktan bölume gıdeceksın yenıden aynı sıtresı cekeceksın dayanmaya calış 2 dönem bırazdaha rahatlamış olursun zaten
04 Yorumla- +1 yıl
olurmu öyle sey okudugun bölumde önemlı canım sonucta okul bıtınce boşta kalmakta var ılerısını düşün
- +1 yıl
anladım hakkında hayırlısı olsun snın ıçın ne ıyı olacaksa onu yap canım
+1 yılSon durum nedir şuanda ne yaptın alışabildin mi yoksa ailenin yanına mı geçtin çünkü ben de şuanda aynı durumdayım bir erkeğe nazaran çok duygusal ve ailesine çok fazla düşkün birisiyim. Sürekli ani sinir kriziyle ağlama hissiyatı geliyor ve dayanamıyorum artık..
52 Yorumla- +1 yıl
Bende şuanda çok kötüyüm aniden ağlıyorum ve kendimi durduramiyorum annemi çok özledim derslere giremiyorum kendimde değilim yemek yiyemiyorum daha geleli üç gün olcak ama çok kötüyüm annrmgile söylüyorum gelmek istediğimi ama babamgil istemiyor seni oraya göndermek için kredi çektik diyorlar bu sefer annemde ağlıyor ama ben gerçekten burada yapamiyorum
+1 yılBizim yurtta bir kız okulu bu nedenlerden bırakmıştı ailesinin yanına gitti açık öğretim okuyacaktı. Alışman mümkün değil mi? Okulunu bırakma derim.
26 Yorumla- +1 yıl
Üniversite okuyacağın zaman sayılı. Sana şimdi uzun gibi geliyordur. Bu zamanlarının keyfini çıkar. Arkadaşlar edin gez eğlen derslerinin yanında. İleride pişman olma okulunu bırakıp. Sonra dişimi az sıksaydım keşke diye üzülürsün.
- +1 yıl
bende ilk gittiğimde zorlandım ama sonra alıştım. Ve inanki o kadar çabuk geçiyorki zaman. Çok güzel anıların olacak. Arkadaşlarınla birlikte ol çoğu öğrenci evinden ailesinden ayrı. Bir alışırsan gerçekten çok seversin öğrenciliği.
- +1 yıl
umarim öyle olur ama bn sene sonuna kadar bile dayanmicm sanirim bölümdede zorlaniyorm kalicm gibi geliyo ztn :( eger ilk dnem kalirsm sinava yenidn girip ailemin yaninda bi bölm yazarm burdada bölmdde mutlu deglm ztn biyoloji okuyp en azndan ilgimi ceken bi dalla ugrasip mutlu olurum böyle mutsuzluktansaa :(
- +1 yıl
yatay geçiş yapamıyor musun?
+1 yılMerhaba umarım görebilirsin bende seninle şu an aynı durumdayım herkes sabret dedi 1. Dönem bitti ama hâlâ alışamadım bu durumu nasıl aştın biraz bilgi verebilir misin bırakmaya cesaret edemiyorum ama gezen bir ceset gibi hissediyorum kendimi sen naptın
30 YorumlaBende cok yasadim boylesini hatta annemi arayip soylemistim tatilde onlari gormeye gittigimde terlik firlatmisti essssek kadar oldun demisti. Artik cokta bir ozlem yok. icimde ama yinede ozluyorum ama eskisi gbi aglamak yerine guluyorum o ani hatirlayip... 😁😁😁😁 su anda ailemden ayriyim ama gelcekler 1 hafta sonra cistak cistak 😄 dayan bence dayannnn😜😜😜😜
00 Yorumladaha arkadaş çevren gelişmemiş anlaşılan yada büyük bir şehirden ufak bir şehiremi geldin? ne bölümü okuyorsunki bırakmayı göze alıyorsun
02 YorumlaŞu an tam olarak aynı durumdayım :( an itibariyle dersten çıktım tuvalete kapandım ağlıyorum çok kötüyüm. Sen ne yaptın? Alışabildin mi? Ben alışacak gibi değilim midem bulanıyor karnım ağrıyor üzüntüden
41 Yorumla- +1 yıl
Merhabaa, bunu ne zaman yazdın göremiyorum ama eğer yeniyse şunu söyliyim alışacaksınn! şu an ikinci yılım ama geçen sene ilk üç aydı çok zor olan. Asla alışamayacığımı sanıyordum , içim acıyordu ama artık eve gitmeye üşeniyorum. Bunları söyleyebileceğimi hiç düşünmezdim açıkçası :)) kendine biraz zaman tanı
alışırsın zamanla ilk kez evden ayrılmışsan öyle olur arkadaş edinmeye bak
22 Yorumla- +1 yıl
Ayn dimi o an sadece annene babana sarılmak istiyorsun yanındakinlerin hiçbir önemi olmuyor
bende ilk bikaç ay çok zorlanmıştım ama sonra yavaşça alışıyorsun .. hatta ailenden ayrı kalmak bazen keyifli bile olabilr. sadece alışmak için zamana ihtiyacın var
12 Yorumla- +1 yıl
Görüntülü ara aileni sürekli irtibat halinde ol ilk zamanlar öyle oluyor sonra sınavlardan sonra gidip görürsün alışırsın arkadaş edin ama iyi seç herkesle arkadaş olma üniversitede alkol kullanıyorsan kullanma daha çok özlersin sadece psikolojik olarak kendini sınavlar bitince gidip göreceğim diye birazcıkta olsa ümit ve sabırlı ol
+1 yılKapat şu bilgisayarı ve dışarı çık. Böyle daha çok bunalırsın ve ilk senen kannımca. Alışırsın.
18 Yorumla- +1 yıl
Çok duygusalız. Kafanı dağıtacak birşeyler bul çık la dışarı işte deli etme alala. bizde geçtik o yoldan. Duvarlar üzerine üzerine geliyor durdukça.
- +1 yıl
Aynıyız hepimiz . erkeği kızı yok bu işin. Aynı şeylere üzülüp aynı şeylere ağlıyoruz.
- +1 yıl
Umarım dediğim gibi mümkün olduğunca dışarı çık ve yalnız kalma. Bir enstruman çalmayı öğrenebilirsin yada volleybol yada başka birşey işte. Üniversitenin kulübleri var mesela birsürü git yazıl. Sosyal ol aktif ol. Emin ol faydası olacaktır. Yalnızız hepimiz ve bir insan kendine yetebilmeli bence. Bu erkeklerden duygusalız lafına katılmıyorum şöyle denilebiliri çoğu erkek duygusal değil ama kesinlikle kızlardan daha duygusal erkeklerde var. Yardımcı olabildimse ne mutlu bana, dersleri sıkı tut.
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim görüşleriniz için :)
+1 yılara annenlerle konuş o değilde sen evlendiğinde napcaksın aşkım :D:D
22 Yorumla- +1 yıl
millet aileden uzaklasmaya unıve kasıyo bunlarda cıv cıv hohoh :D
+1 yılbanada cok olmustu zamanında gıt asık ol telefonla konusurken aglamıstım annemın sesını özlemıstım neyse yaa aglatma benı sımdı gıt asık ol kızım
03 Yorumla- +1 yıl
bakmasını bılene vardır. önemlı olan dogru bırını bulmak
Yaşadıklarının harfi harfine aynısını yaşıyorum a önce gördüm paylaşımını bende diş hekimliği birinci sınıftayım 2 ay oldu ama dediğin herseyı yaşıyorum bölümü bırakamam sen nasıl oldun bana da akıl ver lutfen
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılalışacaksın emin ol. alışman biraz uzun sürebilir ama kesinlikle alışacaksın. biraz sabırlı ol sadece. sakın öyle saçma bir şey yapma.
11 Yorumla
+1 yılEe naptin ne zaman yazdığını bilmiyorum ama devam ettinmi
00 Yorumlaoncelıkle suna cevap ver hazırlık mısın ?
09 Yorumla- +1 yıl
ya odev yapıosan zaten kafanın rahat olması lazım , sonucta ugrasacak bırseylerın var , ayrıca derdın odev yapmaksa yapma , bu dunyada yaptıgımız her eylem daha mutlu olmak adına , daha mutsuz oluyorsan yapma . bak unılerın genelde bu konularda yardım eden uzman kolları var onlarlada gorusebılırsın ...
+1 yılŞu anki bölümden memnun değil misin?
013 Yorumla- +1 yıl
Tam olarak ne kadar uzakta olduğunu bilemiyorum ama psikiyatrik destek alsan iyi olur.Okulu bırakman çözüm değil.Bölümünü üsteyerek seçtin ama ortama alışamadın sanırım.
- +1 yıl
Konya güzel bir şehrdir.Alışırsın merak etme.Dediğim gibi briaz psikoljik destekle düzelir sorun.Psikiyatriye gidersen yardımcı olurlar.Özelden anlaşmalı birini bulmaya çalış.
- +1 yıl
Tamam burdan da konuşuruz ama alışman için destek alsan iyi olur bence.Çok güzel bir şehirdesin.Arkadaş oluruz istersen.Dinlerim sorunun olursa.Moralini dğüzeltmeye çalışırım.
- +1 yıl
Dinlerim tabi.Yanlız şimdi çıkmam lazım.Nasıl yapalım.
- +1 yıl
Ama unutma beni istersen .Hoşçakal:)
- +1 yıl
Akşam dışarda olucam ama mutlaka konuşalım.Msn adresin filan profilimde var.Hoşçakal...
- +1 yıl
ekli olmadığın için mesaj atamıyorum bilgin olsun.
bence özgürlüğünün tadını çıkar
00 Yorumlahangi bölümdesin
04 Yorumla
+1 yıluniv nerde?
015 Yorumla- +1 yıl
sen nerde yaşıosun normalde
- +1 yıl
sakin ol kızım yaa :D once bi cevre edin yavaca gelir gerisi ama yurt baska oluyo yaaa rahat olamıon :D desene 18ınde askere giden ana kuzuları naapsın... :D kız milleti değilmi yahu hohohoh
- +1 yıl
zamanla zamanla zamanla... biraz özgür ol derim.. gerci sen bunalımı kafaya takmısın bari bi manıta yapta başka şeyler düşün orda hohoho
- +1 yıl
ohohooo bırak simdi aileyii.. makyajını yap fonunu giy ciciclerini giy dogru okulaa :D
- +1 yıl
ne duruyorsun helva yapsana (= .. bişe ollmaz daha kötülerinide gördüm
- +1 yıl
geresiz kottumserlik.. gelecek köreltir
- +1 yıl
bencede kendine gel..
- +1 yıl
kutlarım senii
+1 yılbölüm ne :D
00 Yorumla
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında