10 yıl önce dershanede tanıştığım ve beraber olmaya başladığım kişi 4 aylık ayrılık sonrası nişanlanmış. Özlemiştim ve barışmak için aradım ismide meltem ben nişanlandım dedi beni kandırıyo kıskandırmaya çalışıyor sandım nişanlandığı şerefsizin ismini söyledi baktım facebooktan gerçekten nişanlanmış Allahım ne büyük, ne tarifsiz acıymış o günden beri içimde tarifsiz büyük bir sancı var. Aileme söyledim nişanlanmasaydı isterdik şimdi olmaz diyorlar. Melteme söylesem hemen atar nişanı ama günahınada girmek istemiyorum malum benim ailem nişanlanmış bir kızı istemiyor sen 10 yıldır berabersin 4 ayda nasıl nişanlanır iyi olmuş boşver diyorlar. Meltemlede konuştum araya akrabaları girmiş isteyenleri çok ısrar etmiş babasıda istemeyerek vermiş. Meltemde senden umudu kesmiştim acımı dindirmek seni unutmak için evet dedim diyor ve sürekli ağlıyor. Ne yapıcam ne olacak bilmiyorum. Sigarayıda günde 3 pakete çıkardım artık ne olacaksa olsun anasını satıyım. Biz onunla karı koca gibiydik, sevgili hafif kalır. Nişanlısıda benle aynı liseden mezun, aynı yerde oturuyoruz, aynı takımı tutuyoruz, aynı sigarayı içiyoruz, oy verdiğimiz siyasi parti bile aynı benim çin malı çakmamla nişanlanmış, özellikleri sana çok benzediği için nişanlandım diyor. Halbuki ben üni. mezunuyum nişanlısı lise mezunu güvenlikçi küçümsemiyorum durumu anlayın diye söylüyorum. Çok daraldım, nefes alamıyorum artık. Ne olur bana bir yol çizin birşeyler söyleyin çok çaresizim. Hayatımda ilk defa kendimi böyle savunmasız hissediyorum. (28 yaşımdayım)
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞimdi sen mantığını kullanamiyorsun doğal olarak bir bir kere Allah kimsenin başına böyle bir durum vermesin. Sürekli Allah a yonel namazlarini eksik etme ve senin için hayırlı olan yolu sana açmasını dile.
10 yıl çok uzun bir süre, ben bile 2 aylık sevdiğim birini unuturken kafayi yiyordum. seni anlayabiliyorum. bir kere bence meltemle yüzyüze konuşman lazım, o 4 ay boyunca onun aklına ne kadar gelmissin, ayrildiginiza ne kadar pişman, nisanlanirken acı çekip cekmedigini anlaman lazım. ama senin de onu iyi analiz etmen lazım. İnsan aşık olunca gözü Kapalı oluyor o yüzden belki bugüne kadar kötü bir özelliği vardiysa da görmedin, objektif görmek lazım.
İki kalp biribirini seviyorsa başkasına laf düşmez, kavuşmak için elinden geleni yaparlar. Yok ailem söyle dedi millet ne der vs boşverceksiniz onları. Benim kız kuzenim Nisan attı valla iyi ki de atmış evlenip boşansa daha mı iyiydi. Evlilik öyle çocuk oyuncağı değil, sevmediği biriyle yürümez o iş. Pardon da seni hala deli gibi seviyorsa bunu sana sozlu olarak degil Nisan atarak ispatlamasi lazım. Hangi anne baba çocuğunun hayatı boyunca mutsuz bir evlilik sürmesini ister ki? Karsilikli olarak hala seviyorsanız öyle bir adım atmalısınız ama yok ailem daha önemli çevredekiler kötü düşünür diyorsa olmaz o iş demek ki hayırlı değil. Rabbim yardimcin olsun ve de herseyin hayırlısıni versin. Hiçbir şey için üzülme eger imanın varsa Allah bir şekilde seni kötülüklerden korumak istiyordur, o zaman da herseyin hayırlısı diyip işini zamana bırakcaksan00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılO kızda seni seviyorsa bir araya gelin tekrr yoksa o nisanlandigi cocuga yazık onu aldatiyor gibi olur. Senelerce çıkmazsn çünkü aklından hâlâ senin için agladigina göre senide seviyor.
014 Yorumla
Soran+1 yılSanırım durumu en iyi anlayan sensin. Bir araya gelemeyiz ailem herkesin içinde nişan yapmışlar nasıl gidip evleneceksin onla diyorlar. İşin kötü tarafı 2 hafta sonra askerim
- +1 yıl
E niye bu kadar beklediniz ya takaydiniz bir Nisan
Soran+1 yılYeni atandım kardeşim
- +1 yıl
Bana sorarsan insan sevdiğini baskasina veremez kolay kolay. Ne yap ne et gene senin olsun 10 yıllık bir geçmişinz var az değil.
Otur bir düşün başkasının karısı olucak o imzayı attiktan sonra ve senin artık onu hiç dusunmemn lazım. Bu mu daha kolay? Yoksa herkesi karşınza alıp seviyoruz biz hala demek mi?
Soran+1 yılSon yorumu yazacağına canımı alsaydın keşke
- +1 yıl
Gerçekler.. Ama insan kimleri unutmuyor ya annesini babasını kaybediyorda alisiyor insan alisirsin sende zamanla belki. Karşına daha iyi biri çıkar iyiki olmamış onla bile diyebilirsin. Şu yönden de düşünmek lazım o seni direk kafadan atıp başkasıyla yüzük takabilmis..
Soran+1 yılKardeşim ölüm olsa anlarım Allahtan geldi Allaha gitti derim elhamdülillah müslümanım inancım var. Bu ölüm değilki can çekişmek. Son cümlende haklılık payın çok kardeşim
- +1 yıl
Şimdi daha acin taze diye böylesin bikac ay geçsin hele bir . Ama cevrendekilerlede konus dogru karari ver askere aklında çözmüş olarak git.
Ya Meltemle devam de Ya da o defter kapandi de
Soran+1 yılyaklaşık 15 gün oldu ve biz hala görüşüyoruz bir adım ilerleyemedik. Herkesede anlatamıyorum 2 kişiyle konuşabildim birine telefonda anlattım. 10 dkda bir Yetiş Yarabbi diyorum çok acizim
- +1 yıl
O kızın nişanlandigi adamın yerine koy bir kendini. Birini sevip nisanlaniyosun hala eski ciktigiyla konusuyor kiz onu seviyor. Kusura bakma ama senin yaptığın hiç adil değil. Söyle o kıza atsın yüzüğü. Yapamam diyosanda iletişimi kes.
- +1 yıl
Bence soran masum. meltemin artık seviyorsa eger Nisan atmasi gerekiyor, zira evlenecek olan o. Son yoruma katılıyorum. Onun senld konuşurken içinin rahat olmaması lazım, secmesi lazım nişanlim mi eski sevgilim mi diye. Kusra bakma ama insan seviyorsa neleri göze almaz. O görücü falan bilmiyorum bu çağda öyle şeyler tuhaf geldi bana. kiz Hayır diyebilirdi. Bak arkadaşım sen bu kızla açık açık konuş kafede falan buluşup eğer Nisan atmam diyorsa unut, ama yok atarım senin için değer diyorsa destek olup çıkın bu işin içinden
- +1 yıl
Katdeş son durum nasıl oldu? Ya okurken ağladım inan karı koca gibiydik sözünü okudum içim bir tuhaf oldu. Biz de sevgilimle tam 10 sene birlikteyiz şükür nişanlandık ocak ayında. Keş ke siz de bir araya gele bilseniz nolur. Cevaplarsan sevinirim. Kızla konuştunmu? Ya okurken sabırsızlandım içimden dua etdim keşke barışsalar diye. Aileleri boş verin. İnsan istediginin peşinden koşmalı. Hiçkimseyi umursamamalı çünki eşimizle aynı hayati paylaşacak olan biziz. Onlar kendi hayatlarını seçtiler ve yaşadılar. İzin versinler biz de kendi hayatlarimizi kendimiz seçelim. Bu arada yazı şeklime kusura bakma azeriyim bazı sözleri dogru yazmaya bilirim.
- +1 yıl
Seni çok iyi anliyorum. 10 yıl çok uzun bir süre. Eger şimdu cesaretinu toplayıp kızı geri almazsan bir ömür ikiniz de yanarsınız inan baha bu kadar çok seviyorsunuz belli. Bir ömür ayrilik sizi yakar. Bir an önce barışın bu işi hall edin. Bak benim de başıma geldi. Bir gün sevgilimle kavga etmiştik. Aslinda çok kavqalar ederiz ve aylarca küs kaldığımız m, qururdan her gece ağlayip ama bir birimize tazmadığımız vakitler oldu. Amma bu safer bir az abartdi kavga etdik bana küfür etdi. O yüzden onu asla affetmem dedim. 10 gün küs kaldık, 5 gün içinde kendime başka birini bulmuştum sırf inat olsun diye, sırf onu unutayim ve güzel bir ders vereyim diye bunu yaptim. Ama inanın dünyada canımdan bile çok seviyorum sevgilimi. Sadece anlatmaya çalışıyorum ki bu herkesin başına gele bilir, herkesin bir zayıf noktasi ola bilir. Herkesin çaresiz duruma düşmesi mümkün. Asıl konu şu ki bir birinize sahip çıkmalı ve elinizden tutub kaldırmalısınız.
- +1 yıl
Neyse işte sonra ben şu yeni tanıştığım erkekle 4-5 gün mesajlaştık hatta görüştük. Ondan çok etkilenmiştim doğrusu çünkü hayatimin ilk ve tek etkegi sevgilimdi. 10 yıl boyunca hayatimda başka biri olmadı ve çok kıskanç olduğu için hiçbir zaman başka erkek arkadaşlarım da olmadı etrafimda. Yani bildiginiz ben kendimi kayb etmiştim ne yaptigimi resmen şaşırmıştım. 10 gün sonra sevgilim beni aradı. Ettigu küfür için özür bile dilemeden öküzlük edib bana bağırdı filan. Ben de buna dedim ki sen bitmişsin benim için. Artık başkasıyla beraberim dedim. İnanmadı. Sonra ona screenler falan gösterince delirdi. Telefonda nasıl ağladığını duymalıydınız. Ben şoka girmiştim. Ondan böyle bir tepki beklemezdim. Benim için resmen mücadele etdi. İlk defa o an hiss etdim ki beni nekadar çok seviyormuş. Kayb etmek korkusu varmış
. O gece sabaha kadar telefonda ikimiz de aglaştık ve beni affetti ona geri dönmem için ağladı tüm gece. Ve o olaydan sonra toparlandik ve nişanlandık
Şimdi çok mutluyuz.
Zor bir durummuş abi sorunu bugün okudum. Herşeyin görünmeyen gizli tarafları vardır ve bunlar ziyadesiyle acı ama gerçektir. 10 yıldır beraber olduğun kız senden ayrılır ayrılmaz nişanlanıyorsa olayın bilinmeyen (senden gizli saklı) bir yanı olmalı diye düşünüyorum. Nişanlandığı insanla seni bir arada idare etmiş olamaz mı? Evet haddim değil bunları söylemek ama olasılıkları göz ardı etmeden değerlendirmek lazım. Eğer o 10 yılın hatırı olsaydı Meltem ablada, senden sonra gidip nişanlanmazdı kolay kolay. Böyle bir şey olamaz. Demek ki senden başka biriyle de sevgiliymiş bence. Ki tanıdığın biri olması da bu ihtimali canlandırıyor. Bana sorarsan Meltem ablamız çok güzel rol yapıyor sana. Allah var sen gerçekten delikanlı insansın sadık insansın ama o kız öyle değil. Senden bir şeyler saklamış. Sen bilememişsin ve fırsatını bulur bulmaz gidip nişanlanmış. Eğer istemeseydi ne olursa olsun kim ne derse desin o nişanı atmıştı. Hatta nişanlanmamıştı sadık biri olsaydı. Bence bırak konuşmayı kes abi. Senin onu sevdiğin kadar o seni sevmemiş.
10 Yorumla
+1 yıldünyanın en kötü şeyi bir insanın kendini teselli etmesidir. teselli et kendini desem olmucak yapmıcaksın sevmemiş kardeşim sıkma canını sevseydi nişanlanırmıydı ne demek " özellikleri sana benzediği için nişanlandım " ne kadar anlamsız bir cümle bu ya takma kafana kardeşim kendine de zarar verme bırak sigarayı unutmaya çalış ona dair bütün anıları sil resimlerini kokusunu gülüşünü hepsini unut gitsin ALLAH büyük kardeşim.
18 Yorumla
Soran+1 yılAllah senden bin kere razı olsun kardeşim beni anladığını hissettim.
- +1 yıl
Allah sendende razı olsun kardeşim hayatta hiç bir şey senden önemli değil sktir et
Soran+1 yılboşveremiyorum düğünleri geliyor aklıma ve sonrası damarlarım çatlıcak gibi oluyor Allahım sen sabır ver
- +1 yıl
ben o acıyı bilmiyorum ama kardeşim ALLAH sana sabırlar versin hissedebiliyorum empati kuruyorum evet bende kötü olurdum ama napıcaksın ki hayat işte bu
- +1 yıl
bak abi hayatındaki insanlara çok değer verirsen giderler değer vermesende giderler yani insanlar gider abicim tamam zor ama ALLAH de çekil kenara
Soran+1 yılSağol kardeşim Allah razı olsun
- +1 yıl
Sendende abi
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
30
Cevap
14Cevap
Nisanlandi diye ailenin istememesii seninde ailene hak vermen bence iyi bir davranis degil neden olsa okadar seneyi sen yasadin onunla ailen degil ve sen uzulunce ailen sadece sana teselli sozler soyleyecektir emin ol ozaman en buyuk pismanligini yasarsin nede olsa sen onu seviyorsun hem kiz daha evlenmemis sadece nisanli bence is daha gecikmeden birseyler yap kari koca gibiydik diyorsun onu baskasiyla evlenmesine izin verme
32 Yorumla
Soran+1 yılAileme asla hak vermiyorum ben. Nişan fotoğraflarıda zorla gülmüş çok belli ama birinde eli nişanlısının omuzunda bu çok zoruma gitmişti rüyamda bile gördüm kan ter içinde uyandım yinede onu istediğimi söyledim aileme ama benimle konuşmuyorlar şimdi
Gizli Üye(30-35)+1 yılKardeşim seni yargılamıyorum yanlış anlama ama 10 yıl beklenir mi ya.. en azından 4. 5 yılınızda yapacaktınız nişanı 2 seneyde evlenicektiniz hadi işini kuaramadın diyelim en azından nişanlı olsaydın keşke. Şimdiki duruma gelince meltem in günahını almak istemem ama bu devirde zorla vermeler falan yok artık o istemeden öyle bir şey olmazdı ve 4 ay çok kısa bir süre nasıl bekleyip mücadele etmedi? diğer türlü hadi diyelim kızı zorla nişanladılar adı üstünde nişan bu evlilik değil atılabilir kim ne der pekte önemli değil mesele sadece oysa çokta içinden çıkılmaz bir durumda değilsin konuşursunuz nişan atılır bir şekilde ailenide ikna edersin ama dediğim gibi bu kızın o 4 ayda hemen öyle şipşak nişanlanması çok manidar
10 Yorumlabir sene onunla hiç haberleşmezsen baya baya hayat devam eder hale gelecek. ama siz böyle aglaşırken mümkün degil önünüze bakamazsınız. bu arada meltemcim seni kandırıyo biraz. biz kadınlar ümit kesmeyiz kolay kolay. o sadece o cocuga olur gözüyle bakmış ve olmuş. bu devirde zorla verdiler vs vs. meltem istemesin de zzorla bişeyi yaptırsınlar. gerci hani 10 senen sen daha iyi bilirsin durumu. mantıklı düşün biraz. kalbinin acısını ben kadar kimse anlamaz. bunlarıı sana deneyimden söylüyorum. kalbin şu an kabul etmez hiç bişeyi egri doğru onunda bilincindeyim. ama meltemcim masum degil malesef.
30 Yorumlaİlk kızı ikna et sonrası için hayaatını düzene sokmaya bak kız istemiyorum desin olay bu kadar basit istemiyorum fikrim değişti eğer sevdiginden eminsen seni ve kendinden de eminsen bırakma çok pişman olursun nişanı atın ailelerinizzi konuşturun sonrasında işi fazla uzatmayın evlenin bişeyler yapın
02 Yorumla
Soran+1 yılGüzel plan ama sonu bize olmuyor kardeşim onları yapınca ailelere koşucak bir pozisyonumuz kalmaz.
Seviyorsanız bırakmayın peşini anlattıklarınıza göre muhtemelen oda sizi seviyor 10 yıllık filme 4 aylık reklam olmuş, unutamaz insan ne yapıp edip vazgeçirin oda sizde mutsuz olabilirsiniz bu şekilde belki intikam içinde olabilir ya da unutmaya çalışarak ama başkalarının duygularıyla oynamakta çok yanlış.
03 Yorumla
Soran+1 yılkardeşim bazı düşüncelerine katılıyorum sorularınıda daha önce cevapladım çok yorgunum kusura bakma arkadaşlardan oku
- +1 yıl
Okudum okumaz mıyım çok geçmiş olsun kardeşim. Bu kadar bırakma kendini pc başında durma anlaşın aranızda oturun konuşun bir yerde ama sakın ağlamayın kızın karşısında geçer bunlarda bu da sizin imtihanınız böyle oturursanız daha çok üzülürsünüz. Ailenizde haklı o konuda ama yüz yüze muhakkak konuşmaz lazım...
Soran+1 yılSağol kardeşim yolun bahtın açık olsun. Çok teşekkür ederim
+1 yıliste bu kaderdir. nasip olsaydi seninle evlenirdi ama o kiz seni unutamaz evlilik bir sure sonra sikar oda mantik yapmis 4 ayda anca mantik olur o yuzden sen degil o kiz uzulsun halina tam salakmis o anilari cok hatirlar ic ceker insan psikolojisi esi senden iyi degilse pismanlik cok yasae evlenmek icin evlenmrk bu olsa.
010 Yorumla- +1 yıl
Niye salak olsun bu adam onu hiç aramamış 4 ay ne demek?
- +1 yıl
cok sukur unutamadigim olmadi karsimdakilee maldi. bu adam salak degil kiz salak bence cok acele karar vermis hirsla inatla bu isler olmazzzzz
Soran+1 yıldelikız bir yanım senin yazdıkların gibi olsun diyor diğer yanım inşallah mutlu olur diyor ne b*k yediğimi bende bilmiyorum. better o da beni aramadı 4 ay boyunca.. ayrıca ayrılık sebebimiz ondan kaynaklıydı suç atmak için demiyorum olan bu
- +1 yıl
o mutlu olamazzzz bak gorr dedigim cikacakk buna %500000000 eminim 4 ayda hizli karar vermis adam zenginde degilse kesinlikle olamaz pisman olur nokta sen bana inann
Soran+1 yılAllah duysun sesini inşallah dediğin gibi olur. Çok teşekkür ederim.
- +1 yıl
dedığım çıkacak o kadra hayat tecrubem var , insan psikolojısını bılıyorum.
- +1 yıl
yanlız adam zengın mı o zaman belkı çok ılerde pişmanlık duyabılır bayanlar zengın adamla evlenınce unutabılırler.
Soran+1 yılYok zengin değil güvenlik görevlisi bir kamu kurumunda sözleşmeli.. İnşallah dediğin gibi olur arkadaşım yoksa bittik biz
- +1 yıl
sen gorursun o pişmanlık ıcınde kıvranr arkadsım evlılık kolaymı sanıyorsun hersey gulluk gulustanlık sanıyor bızım kızlarımız , evlensin ben gorurusum ılerdekı zamanda , senın ıcınd ebu kız hayırlı dgeılmış demekkı gercekten cok sevse 4 ayda bırını bulup nısanlanmaz maşallah muthus hızlı cıkmış kız, kusura bakma ama kızda normal gelmedi bana nasıl kalbı razı geldı anlamadım demekkı Allah sızı bırbırınıze yakıştırmadı , senın kaderınde başka kız var ve bana gore kaderındekı kısı bu kızdan cok daha ıyı olacak genelde hep boyle oluyor.
Gizli Üye(36-45)+1 yılAynı şeyler benimde başıma geldi kardeşim.
Yanlız o kadar uzun flörtümüz yok.
Bu ay evleniyor,3ay önce nişanlandı.
İnanırmısın 3aydır ızdıraplarım, aşırı yürek burkulmalarım dinmedi.
Dün yine rüyamda evleniyor gördüm bugün ölü gibi geziyorum.
Onun elini başkasının tutacağı düşünceleri dahi beni çıldırtıyor, ama çaresizlik elimden birşey gelmiyor. Acayip acizim öylece uzaktan izliyorum.
Ne zaman geçer bilmiyorum ama hayat zehire dönüştü.03 Yorumla
Soran+1 yılBenim kadar canın yanıyor mu bilmiyorum ama kardeşim Allah gönlüne huzur versin. Yaa böyle içimde birşey var göğsüme baskı yapıp duruyor
Cevap sahibi+1 yılVallahi 1 ay inanırmısın geceleri bağrımın yangınıyla uyandım hep. Sanki içimde kaynayan bir kazan var tüm göğsüm içinde.
Yüreğim şu an acayip burkuluyor. Hele aklıma geldiğinde ani bir acı ve ateş basıyor, tarifi zor.
Allah kolaylık versin İnşAllah hakkında hayırlısı olur, o çocuğada sizede yazık olmaz.
Soran+1 yılha kardeşim aynı şeyleri bende yaşıyorum aynısı.. Her seferinde bu sefer ölecem heralde diyorum yinede ölmüyorum. Allah sanada yardım etsin kardeşim keşke görüşüp konuşma imkanımız olsa
+1 yılAllah sabir versin kardesim. bende ayni konumdayim. ama daha bisiy gelmedi kulagima, gelse bende senin durumuna düserdim. bence ara konus. onsuz yapamiyorsan denemelisin.
01 Yorumla
Soran+1 yılKonuşuyoruz sürekli ama ikimizde birşey yapamıyoruz yaa göz göre göre ferman veriliyor
+1 yılAllah yardimcin olsun kardeşim seni çok iyi anlıyorum
15 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun yaa ben ölüyorum
- +1 yıl
Mesaj atsana bende bende kan kusuyorum bugün 1bucuk senelik canımdan çok sevdiğim sevgilimle ayrıldık canım yaniyor
Soran+1 yılBen buraya ilk defa giriyorum bilmem ne seviyesi gerekiyormuş mesaj için birde şu an çok kötüyüm konuşamayız
- +1 yıl
Tamam kardeşim dikkat et kendin Allaha emanetsin
Soran+1 yılAllah razı olsun. Teşekkür ederim
+1 yıl10 yildir neyi bekliyodun kizin parmagina bir yuzuk takmak icin elalem 4 ayda basarmis sen niye yapmadin
44 Yorumla- +1 yıl
E bu adamda haklı.
- +1 yıl
Aha da en iyi cevap :D
Soran+1 yılBirader atanmayı bekledim. Şimdide askere gidicem 2 haftam kaldı
Soran+1 yılBiz tanıştığımızda lise 2den lise 3e yeni geçmiştik.
Gizli Üye(30-35)+1 yılaynı durum bendede var benimkide nişanlanmıs buyuk kavgayla ayrıldık sonra oda başkasıyla nişanlandı bana senden umudumu kesmiştim dedi ama hala konusuyoruz gel dedim olmaz dedi ailem dedi kaybedemem onları dedi seni cok iyi anlıyorum arkadaşım
01 Yorumla
Soran+1 yılKendimle konuşuyorum sanki.. Kardeşim şimdi durum ne? Bu çok çok çok zor birşeymiş sadece filmlerde olur sanıyordum sen nasıl dayandın?
+1 yılÜzüldüm okurken.. hayırlısı neyse o olsun.. tekrar kızla konuş, o da istemiyorsa öyle bir evliliği bir şekilde halledilir.. dile kolay 10 yıl sonuçta.
06 Yorumla
Soran+1 yılBen, benim gibi bir erkek hiç görmedim sonu böyle mi olacaktı düşündükçe çıldırıcam az kaldı
- +1 yıl
:(( kızın yaptığı büyük bir hata..
Soran+1 yılHatasının farkında keşke evet diyen dilim kopsaydı diyo sürekli
- +1 yıl
Nişanı yinede atabilir..
Soran+1 yılKeşke ben söylemeden kendi düşünüp atsa nişanı hiç değilse zaman kazanırız ama o da ailesinden korkuyor
- +1 yıl
Ailesi sevmedigi bir insanla nisanli olmasini istemez herhalde.. kendisi atsin nisani ailesine söylemeden zaten öyle ortaya cikar.. ah zor işler ya
+1 yılBence akışına bırak, belki başka biri çıkar karşına unutturur onu. Evlilik öyle kolay karar verilebilecek bir iş değil, demek ki o kararını vermiş.
01 Yorumla
Soran+1 yılKanım kaynıyor böyle giderse akıl dışı birşey yapacam kendimi biliyorum. Sen anlamadın kardeş beni
+1 yılYazık olmuş. Bence nişanın bozulmasına sebep olma. unutmaya çalış.
13 Yorumla
Soran+1 yılUyuyamıyorum, Yemek yiyemiyorum, Nefes alırken zorlanıyorum birinin ona dokunacak olması beni öldürüyo
- +1 yıl
Geçti artık, boş yere bunalıma girme.
Soran+1 yılBirde canım çok yandı bende can yakmak istiyorum sürekli kendimi dizginliyorum yoksa şeytan çok fikir veriyor
Yapacak birsey yok maalesef. Kız zaten o kadarcık olayda nişanlanıyosa size göre hic degil. Ailenizde istemiyorsa yapacak birsey yok yani
06 Yorumla- +1 yıl
Kız 4 ay beklemiş 4 ay aramayan erkekten umut kesilmez mi?
Soran+1 yılmyshkn aynı annem gibi konuştun. better sen feminist misin içim yanıyor vallahi beddua ederim
Soran+1 yılBir yol var aslında ama kimsesiz kalırız ozamanda buda beni çok korkutuyor
Kiza soyle seviyorum evlenelim de atsinlar canim nisani.. Cesaret goster ve evlen sevdigin kizla ikinize de gunah ya aci cekmeyin kavusun
08 Yorumla
Soran+1 yılAileler sorun oluyor ozamanda benimkiler hayatımda ilk kez bana rest çektiler nişanlı bir kızla nasıl düşünüyorsun diye onunkilerde bir adın iki olcak falan zırvalıkları işte
Soran+1 yılEvliydik zaten ama nikahsız. Öğrencilik şartlarında... Büyüklerimiz büyüklük yapmıyorlar birde evlatlıktan red etme olayı çıktı şimdide
Soran+1 yılyok kardeşim samimiyetin boyutunu anlatmaya çalıştım nikah falan yok
Soran+1 yılDalga mı geçiyorsun yaaa hiç mi insan değilsiniz
10 yıl diyorsun ya. bide ayrılık. biraz uzun bir süreç
01 Yorumla
Soran+1 yılKardeş lisede öğrenciydik sonra üniv. sonra atanma süreci öyle geçti 10 yıl.. boş beleş değil yani
İşte kader kısmet hani şu laf var ya ya bıraktığım yerde bulamazsam seni bu çok doğru
05 Yorumla
Soran+1 yılHani her insan kendi kaderini birazda kendisi yazarmışya benim günahım neydi bilmiyorum.
Soran+1 yılBen gönlümdekini istiyorum 10 yıl öncede istemiştim şimdide istiyorum. Bunu yazan bir erkek olunca samimiyetimden şüphe ediyorsunuz biliyorum ama yemin ederim durum bu
Soran+1 yılbiliyor
Bana kalirsa nisani attir. Senin icin o adamin basini yakacak meltem.
03 Yorumla
Soran+1 yılNişanı atarsa bir daha kimle ciddi bir ilişki yaşayabilir? Ailem istemiyor artık onu bende aileme artık bana evlen demeyin ozaman dedim.
Soran+1 yılevet haklısın ben onada acıyorum askere gitmeden birşey yapmam lazım Allah sonumuzu hayır etsin, bizi yanlıştan korusun inşallah
+1 yılÇok üzüldüm gerçekten çok büyük aci. allah kimsenin başına vermesin. umarım kısa zamanda atlatirsin
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah ama kaç gün oldu ben sürekli kötüye gidiyorum normalde çok dirençli biriyim ama bu çok başka birşey kolum kanadım kırıldı.
Bir anlik Gafletiyle bir ömur yasasin.
Sevgimin gözünde değeri yokmuş demek ki.
Mutluluklar dile sana yakisan bu olsun.00 Yorumla
+1 yılNişanı atsa ailelerinizle konuşsanız durum olduğu gibi söylense iç mi oluru yok.. Üzüldüm.
01 Yorumla
Soran+1 yılAileler sorun işte onlar destek vermiyor bize tam tersine yangına körükle gidiyorlar
Ya unutucaksın ya da tekrardan birlikte olmak için çabalıycaksın.
03 Yorumla
Soran+1 yılsıradan şartlarla uğraşmıyoruz kardeş. Unut diyince unutulmuyor işte birgün seversen birini beni hatırla
Soran+1 yılNişanlısı umrumda değil zorla olan birşeyden hayır mı gelir gerizekalı bırakıp gitseydi bunları yaşamayacaktık biz bizi süründen nişanlısının ailesi ve kendisi oldu.
+1 yılKismet degilmis ama cok kotu olmus iste seviyorsaniz niye ayriliyorsunuz ki artik yapacak birsey yok unutmaya calis onun yaptığı gibi
01 Yorumla
Soran+1 yılonun nişanlanması herşeyi b*k etti yoksa evlenecektik zaten
+1 yılÇok üzüldüm okurken.. Ne yap biliyor musun Adam gibi konuş herkesle henüz evlenmiş değil. Atsın nişanı o da istemiyorsa. Evlenin.
03 Yorumla
Soran+1 yılAilem net cevabını verdi herkesin içinde nişan yapmışlar biz onu istemiyoruz diye.. Onun aileside bir adın iki olur otur oturduğun yerde demişler. Rabbim ne oluyor bu insanlara
- +1 yıl
Hayır olmaz böyle ikinizde istemiyorsunuz , yazık etmeyin olabilir böyle şeyler nişan olmuş ama henüz evlenmemiş pişman olursunuz bir ömrü sevmediği insanla nasıl geçirir? Aileleri ikna edin
Soran+1 yılikna edebilme umudum olsa dünyayı yakarım ama yok. bizimkiler şimdi konuşmuyorlar benimle
Gizli Üye(30-35)+1 yılIkinizde mutsuzsunuz. Daha yolun basindayken kurtar sevdiğini. Sonra her şey için geç olabilir
05 Yorumla
Soran+1 yılAilem sorun. Nişanlanmasaydı sen erkek halinle bekledin ona ne oluyor diyorlar.
Cevap sahibi+1 yılÇok baskı yapılmış çevreden. Aileside vermiş diye ikna et aileni. Gerçekten zamanı geriye döndüremiyorsun. şu an ki durumu degistirebilirsin belki ama birdaha bu sansin olmayabilir
Soran+1 yılYa birde ben 2 hafta sonra askerim of Allahım çok konuştum ailemle şimdi benimle konuşmuyorlar
Cevap sahibi+1 yılNe yapmayı düşünüyorsun
Soran+1 yılBeynim durdu kaç gündür doğru düzgün uyumadan düşünüyorum işin içinden çıkamayınca onu arıyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılya onu unutacan ya da kızla zaten konuşuyon kız 2 güne kalmaz nişanı atar ailene kabul ettirip kavuşcan İnşallah herşey istediğiniz gibi olur kardeşim
05 Yorumla
Soran+1 yılYa yorumunu okurken bile ağlıyorum. o da çaresiz onun aileside tipik anadolu ailesi bir adın iki olmasın diyorlarmış sürekli.. Benimkilerde herkesin içinde nişanlanmış bir kızı asla kabul etmeyiz diyorlar.
Cevap sahibi+1 yılkızı kaçır gitsin kardeşim ya da bu duruma kendini ayarla evlenecek çünkü zaman gelince
Soran+1 yıldediğini çok düşündüm sabaha kadar ama ozaman kimsesiz kalırız hem ben hem o ailesini kaybeder.
Cevap sahibi+1 yılRabbim gönlüne göre versin kardeşim inşallah bir durum oluşurda birden kavuşursunuz
Soran+1 yılAllah güzel gönlüne göre versin, Allah razı olsun acımı paylaştın
Gizli Üye(30-35)+1 yılAcaba bende sahte nişan fotoğrafları koysam faceye benimki de kahrolup arar mı?
03 Yorumla
Soran+1 yılHerkes ben değil bu birr... Sahte olduğunu anlayınca senden nefret eder... Son olarak kaşar olarak görünürsün ona
Cevap sahibi+1 yılNiye sen onu kaşar gibi mi görüyosun?
Soran+1 yılAğzını topla yoksa ben toplarım. onun nişanı sahte değil gerçek.
ya çok üzüldüm ne kadar zor bir durum kız gerçekten seviyorsa o nişanı atacaktır merak etme :)
02 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah. Benim görebildiğim tek çıkar yolu bu
+1 yılHayırlısı olsun ne dersek diyelim o acılı dönemi yaşayacaksın inşallah kolay alışırsın
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah çok yoruldum artık
+1 yılYa ne kadar sevdiğine sadık bir adamsın helal olsun
03 Yorumla
Soran+1 yılHiçbir işe yaramıyor ama sadece acı ve zulüm
- +1 yıl
Haklısın sana birileri üzülme takma der ama içinden gitmez
Soran+1 yılÇok haklısın üzülmeyi anlarımda, takma ne demek en yakınlarım bile diyor bunu gerçekten. Takmama lüksüm olsa neden kendime eziyet ediyim salak mıyım ben
Gizli Üye(36-45)+1 yılYa kesinlikle kesinlikle lütfen bir yolunu bul ve tekrar bir araya gelin aileni ikna et çok ama çok mutsuz olacaksın allah rızası için dene
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa Şu Prim İşlerini bir Bırakın Allah'ın Adını Verdim
02 Yorumla
Soran+1 yılRabbim başına versin inşaallah ne primi? Elim karnımda geziyorum l*n bunun neresi prim?
Cevap sahibi+1 yılBeddua Etme Kardeşim Bak Geri Sana Döner Tekrar :) 3 Paket Sigarayı Sen Dertten İçiyormuşsun Biz Dertten Neler İçtik Neler
Adam gibi onun nisanlisi sen ve o ciddi bir sekilde konusun toplanip sonra ne olacaksa olsun
04 Yorumla
Soran+1 yılSevgilim ona anlatmış beni 4 ay önce ayrıldık 10 yıldır beraberdik diye benden öncesi ilgilendirmez demiş sığır
Soran+1 yılAşk kelimesini herkes kullandığı için bana samimi gelmiyor. ama kardeşim o benim bir parçam, en hassas yerim
okurken duygulandim mk
11 Yorumla
Soran+1 yılDaha bilmediğin çok şey var kardeş 10 yıl yaa
Gizli Üye(30-35)+1 yılKusura bakmada 10 yıl ilişkinin ardından 4 ayda başka birine koşan kızdan bir b*k olmaz.
01 Yorumla
Soran+1 yılAilemde öyle diyor ama ben onsuz hiçbir şey düşünmedim kardeşim bu yüzden zordayım
+1 yılCok kotu olms seviorsa geri doner ya
02 Yorumla
Soran+1 yılDönmese bile nişanı atsa ötesini düşünmek mahvediyor beni
- +1 yıl
Neden mahvedior koyverme kendini ama biliorm cok zor bir durum ama koyverme kndini
10 yil niye bekledin?
14 Yorumla
Soran+1 yılokul vardı sonra atanmayı bekledim 10 ay önce atandım şimdide askere gidecem 2 hafta sonra
Soran+1 yılİşsiz adama kız mı verirler ki nişan yapalım? Yaşın 18 miş Allah seni korusun böyle birşeyden
+1 yılBu kadar arabeske ne lüzum var..
Sende bak hayatına işte kadın çizmiş yolunu.11 Yorumla
Soran+1 yılBen onun sevgisini her yıl 10 la çarptım. 10 yıl sürmeyen evlilikler falan sen ne diyorsun. Gerçi başına gelmeyen anlamazki
+1 yılkaçın bence madem herşeyi boşverdiniz
02 Yorumla
Soran+1 yılailelerimiz bizi affetmez. kimsesiz olmak nasıl birşeydir hiç düşündün mü?
- +1 yıl
haklısın ama böylede ömrünüzün sonuna kadar mutsuz olucaksınız ilerideki eşlerinize de haksızlık yapmış olucaksınız
İkiniz de intihar edersiniz bu gidişle
08 Yorumla
Soran+1 yılAllahtan korkmasam düşünürüm. ama Allahtan korkuyorum verdiği canı ancak o alır.
Soran+1 yılben birde askere gidiyorum 2 hafta sonra nasıl aileme karşı çıkıp ona nişan attırayım? o yüzden çok çaresizim
Soran+1 yılBirileri hep şanslı ve karlı çıkıyor bunu hazmedemiyorum o şerefsiz nişanlısı herşeyden habersiz çok mutlu ve benim yıllarımı, emeklerimi verdiğim, gözümden sakındığım kişiyi görücü usulü elde etti lanet olsun böyle düzene
Soran+1 yılYa bende kızıyorum ona bari kararını açıklamadan bir alo deseydin ben iki elim kanda olsa gelirdim dedim cesaret edemedim diyo
Oda mutsuzsa ailesinin karşısına birlikte çıkın
04 Yorumla
Soran+1 yılbenim ailemde istemiyor herkesin içinde nişan yapmışlar biz gidip hayatta istemeyiz onu diyorlar
Soran+1 yılAilemi üzmek istemiyorum böyle birşey yaparsam en çok babam üzülür bu konularda çok hassas çünkü
- Aşk İlişkileri konusunda 675 cevap paylaştı.
+1 yılonu unutup yoluna bakmak zorundasın
02 Yorumla
Soran+1 yılSultan Süleymanın oğlu ölünce cenaze namazında Rüstem paşa hünkarım kendinizi çok harap ettiniz yeter üzmeyin kendizi deyince Sultan Süleyman: Konuş Rüstem konuş ne devlet senin ne evlat senin demiş. Unutmak için herşeyimi veririm ama yok olmuyor işte
- +1 yıl
4yıllık sevgilimi unuttum senin ki uzun olmuş ama unutursun
Oha çok üzüldüm
03 Yorumla
Soran+1 yılBir de beni düşünün daha anlatmadığım çok şey var.
Soran+1 yılÇocuğun haberi bile yok İç anadoluda bir yerdeyim ben
Devamını Gör(29)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > 10 yıllık sevgilim, canımdan öte canım 10-15 gün önce nişanlandı, kan kusuyorum?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler