hadi hepinize teşekkürler, biraz içimi döktüm, iyi geldi.
Lütfen söyleyin, nasıl çıkarım bu durumdan.
hadi hepinize teşekkürler, biraz içimi döktüm, iyi geldi.
Kuran'da, "Kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur" diye bir ayet vardır. Haktan uzaklaştıkça insan huzursuzlaşır, geleceği için endişelenir. Aslında gelecek için endişelenmek Allah'a olan güvensizlikten kaynaklanır... Sana tavsiyem Allah'a yönel... Biz boşu boşuna yaratılmadık. Yaratılmamızın bir amacı var. O amacı düşün... Kendini ilim öğrenmeye ada. Öğrendikçe sıkıntıların azalacaktır.
link
sanırım dinden uzaklaştım. dini inancımda yok gibi. bilmiyorum. dini açıdan kendimi duyamıyorum.
gerçekten boşaldım. salak gibi hissediyorum. hiçbir şey anlamıyorum olan bitenden.
Benim de arkadaşım yok. Ama pek sorun etmiyorum. Sahte arkadaşım olacağına hiç olmamasını tercih ederim. Allah'a dua etmeni tavsiye ederim. İnşallah düzelirsin. Geçirdiğin bunalımlardan ara ara bende geçiriyorum. Sabreder, haktan ayrılmazsan inşallah herşey senin için daha güzel olacak. Unutma kıştan sonra bahar geliyor. Yeter ki sabret... Allah'a güven ve üzülme. İçin rahat olsun
haktan ayrılmamak nasıl olacak. ben önceden kurana başladım. tükçesini okuyordum. başladım ama bitiremedim bile. dedim ya hiçbir şey anlamıyorum olan bitenden bu iki senedir falan var. kuranı okurken de o haldeydim. bir anlam veremedim. yine ara ara elime alayım diyorum ama olmuyor. bilmiyorum anlatamıyorum ki hayata baktığımda gördüğüm bir şey yok gibi.
sanırım allaha da kızgınım.
Bende önceden öyleydim.. Kuranı alıp okuyordum ama anlamıyordum. Bazı şeyler çelişki gibi görünüyordu. O yüzden bunalıma girmiştim.. Araştırıp öğrendikçe herşey kafamda netlik kazandı. Anladım ki, kuranı anlamamam vede benim için çelişki gibi görünen şeyler aslında sadece benim bilgisizliğimdendi... Allah'a kızmak Allah'a hiçbir zarar vermez. Zarar görecek olan sen olursun. İstediğim hiçbir şey olmuyor demek büyük nankörlük.
Mesela sana şöyle açıklıyayım. İstediğin olmadığı zaman sen öfkeleniyorsun, Allah beni sevmiyor diyorsun. Halbu ki istediğinde bir fayda veya zararın olup olmadığını bilemezsin. Allah'tan araba istersin ama o arabayla kaza yapıp bacaklarını kaybedebilirsin. Allah bunu önceden bildiği için sana o arabayı vermiyor. Sen ise isyan ediyorsun buna. O yüzden Allah'a güvenmek önemli bir konu. Allah'a güvenirsen Allah o güveni boşa çıkarmaz
Bide hiç bir istediğim olmuyor diyen insan şunu düşünmez mi.. Hareket etmek isteyipte hareket edebiliyorsun, nefes almak istiyorsun ve alabiliyorsun, uyumak isityorsun ve uyuyorsun, ayağa kalkmak istiyorsun ve kalka biliyorsun. Sen hiç hangi kasını hangi açıyla kasman gerektiğini hiç düşünmüyorsun sadece istiyorsun ve otomatik olarak isteğin yerine geliyor. bi düşünsene asıl bu isteklerin olmasaydı ne hale gelecektin. nankörlük etme ki Allah sana daha güzellerini versin
üzülüyorum. keşke hiç doğmasaydım diyorum. bir ara onu sorumlu tuttum her şeyden. ben üzüldükçe kızgınlığım arttı. iyice uzaklaştım. geri dönülmezmiş gibi geliyor. haftaya da dersler başlayacak. şu birkaç gündür iyice bunaldım. ağlayıp duruyorum. kendimi nasıl toparlayacağım bilmiyorum.
haftaya dediğim işte bu pazartesi.
Bir zamanlar bende senin gibiydim. Kafam karışıktı. İçimde biri isyan etmek istiyordu ama ben kendimi tutuyordum. İzin vermiyordum. Dua ediyordum.. Sabrettim ve Allah herşeyi yoluna koydu çok şükür... Hiç olmadığını düşünsene. Hiç yoksun. Bence bu güzel bişey değil. Hem şu dünyanın geçici üzüntülerine üzülmen gereksiz. Şöyleki hepsi ölünce bitecek. O gün gelecek yani. Ondan sonra ki hayatında sıkıntı çekmemek için çalışman lazım asıl
Geçici olan sıkıntılardan daha kötü bişey varsa o da hiç geçmiyecek sıkıntılardır. Dünya sıkıntıları, dertleri dünya da kalır.. Ahiret sıkıntıları daha ağırdır. Orda sıkıntı çekmemek için çalışman lazım. Öleceksin bundan kaçışın yok. O zaman senin için dünyada ki hiçbir şeyiin anlamı kalmıyacak.
Allah'a dua edersen vede duan da sabredersen inşallah herşey senin için daha güzel olacak. Ve geçmişe bakıp üzüldüğün şeyler için hayret edeceksin. Geçmişte ki üzüntülerinin senin için bir anlamı kalmıyacak. Geçici sıkıntılar için üzülme... O bunalımları yaşadığım için zor bişey olduğunu biliyorum... Ben öğrendikçe kurtuldum o sıkıntılarımdan. Harun Yahya'yı izleyip okuduktan sonra kurtuldum.. Senin de okumanı tavsiye ederim.
Evet okulun açılmasına az kaldı. İnşallah toparlarsın kendini. Dediklerimi unutma. İlim sana ilaç gibi gelecektir. Ama faydalı şeyler oku, faydasız şeyler sana hiç bişey katmaz. Harun Yahya'nın kitaplarını okumanı tavsiye ederim. İnternet üzerinden ücretsiz olarak dağıtıyor. İlacın ilim senin. Öğrendikçe sıkıntıların azalacak inşallah. Allah'a çok dua et. Allah kuran da duanız olmasa size
De ki: "Sizin duanız olmasaydı Rabbim size değer verir miydi?... (Furkan süresi, 77)
harun yahyanın videolarına denk gelmiştim. saçma sapan biri.
ben yeniden kuranı okumaya başlarım kendimi toparlarsam.
yardım etmeye çalıştığın için teşekkürler.
yahu arkadaş tamam sen çekingensin de, çevrende hiç mi rahat bir insan yoktu? benim bildiğim biri çekingen ise, diğeri onu her hulaküarda rahatlatır. böyle bir insana mı denk gelmedin ne.
bilmiyorum. anlamadım bir şey. insanların yanında rahat olamıyorum. onlar rahat ama bir türlü uyamadım. olmadı. iyice koptum.
çok denedim ama yok inan ki olmadı. sürekli daha kötü buldum kendimi. kendimi salak gibi hissediyorum. bu halde nasıl tekrar deneyeceğim hiç bilmiyorum.
Bu durumdan kurtulamam diyorsun kendini hep böyle alıştırmış bundan önce kurtul. Senin yerinde üniversiteye gtmek isteyen cok insan var yapıcağın şey sen başta kendini cesaretle ne olucak kimki onlar cekiniyorsun? Nerden dönersen kar , derslerine odaklan biri gelince normal biriymiş gibi düşün.
bu normal bir çekingenliği çok aştı. kaçabildiğim kadar kaçıyorum insanlardan.
biliyorum şu okul hayatımı düzene sokamazsam çok kötü. bir o var. ama halim çalışmamı engelliyor, devamsızlık yapıyorum. sınavlardan korkup girmediğim oluyor girsem bile berbat geçiyor falan.
Cevap
5Cevap
İstanbul'da veya denizi olan bir yerdeysen deniz kenarına gelip temiz havada kendinle hesaplaş. Bence durumun o kadar kötü değil, sadece çevrenden ayrılman onları özlemen ve yeni bir çevre edinememenin vermiş olduğu yanlızlık duygusu ve bunun sorumlu olarak gördüğün okuluna devam etmemek istemen.
gözlerimim şişliği insin bi yürüyüş yapacağım. ama tek başıma yürüyüş bile sıkıntı olmaya başladı. insanlardan dolayı.
yani benden daha kötü olanlar vardır tabi çok kötü olmayabilirim. ama kendi çapımda üzülüyorum işte.
aslında tam tersi. okulda başarılı olmayı her şeyden çok isterdim ama zor geldi bana. daha doğrusu gözüm korktu.
Son sınıfa kadar gelmişsin. Eğer bunu yapabildiysen derslerin zorluğunu aşmısın. Sadece yanlızlığın verdiği moral bozukluğu seni etkiliyor.
ing. hazırlık okudum. 3. sınıfa geçtim. alttan derslerim var ( gerçi 1. sınıfı temizledim ama ) not ortalamam düşük. öyle.
Yinede üniversite hayatının yarısını geride bırakmışsın. Bundan sonrası derslere alıştığın için zor olmaz. İlk yıllarda ders yoğunluğu genelde daha fazla olur.
mat. bölümü okuyorum. artık kafam almıyor gibi.
Farklı şeyler düşün,deniz havası al.Takıl bıraz.Salya sümük sarkılar dınleme,sevdıgın yemeklerı yap,.Ya da gıt ye.Kendını şımart.Bakacak sın kı kardeş duyzeleceksın.Neye ınanıyorsan kalbın neyı gosterıyorsa onu yap.Dogruluktan şaşma.çOkuluna devam et.Allah yardımcın olsun.Bye bye
sen soruyu sorarken yanlış yapmışsın ki
bunu soruyorum ama işe yaramayacak büyük bir ihtimal biliyorum.
önce beynindeki bu zinciri kır
o istediğin hayatı yaşayacağına inanmaya başla
o kadar çok yapacağım, aşacağım dedim ki. artık diyemiyorum.
seçimler dünyası düşüncene uygun hayat önüne serilir sana sadece seçmek düşer
bir örnek biri sayısaldan ikramiye tutturmak ister ve içinden sezgileri ona rakamları söyler
o an iki seçeneği vardır ya o rakamları oynar yada o an ki kendince şanslı olan rakamları oynar
belkide hayat senin önüne serdi fırsatlarını es geçmiş olabilir misin ?
okulda birkaç kişi ile tanışıklığım oldu. şanstılar. ama arkadaş olmayı bile beceremedim. bilmiyorum insanlardan sürekli kaçma hissi var, rahat değilim. anlam veremiyorum niye böyle oluyor. uzun bir süreçti. yavaş yavaş her şey saçmalaşmaya başladı. daha da kötüleşmesinden korkuyorum. bir korkak olarak intihar edemem. ne yapacağımı bilemez haldeyim.
bilinç unutur bilinç altı unutmaz
sen ne kadar anlam vermesen de cevap senin bilinç altında hemde senin yükleme şeklinde sen yükledin aslında bilinç altına o emri bilinç altı sana hizmet eder emrini sorgulamaz yada sonuçlara bakmaz
biraz durakla ve düşün geçmişini gözden geçir
annem de farkında biraz. çok sessizleştin, bakışların boş bakıyor, değiştin, önceden böyle değildin diyor. üniversiteye kadar normalmişim. gerçi çok geç konuşmuşum, kendi halimdeymişim. özgüvenimde problemler varmış falan filan. onlarda bu konunun üzerine pek gitmediler sanırım. bunu düşündüm ama ben yine de çıkış yolunu bulamadım. salaklaşmış olabilirim.
bilmiyorum nasıl oldu da kendime bu kadar zarar verebildim hiç aklım almıyor.
bence sen artık içsel canlılığını yitirmiş gibisin
hayatına heyecan katacak alternatifler gerekli
basit gibi gelse de bazı şeyler aslında özünde farklıdır
nasıl yani?
enerjik olunca bunun hayata yansıması atılgan , pozitif olmak başarılı olmaktır
senin anlatımına bakarsak artık ciddi yardıma ihtiyacın var
giden zaman senin zamanın sen umarım doğru hamleleri , doğru kişileri tanırsın hayatın hayallerinden daha güzel hal alır
bu yılın nasıl geçeceğini düşündükçe daha kötü oldum. anlamsız geliyor bir yandan hayat ama yaşamak zorundayım bir şeyler yapmak, okula devam etmek zorundayım ama olmuyor. annemler arıyor her şey yolundaymış gibi yapmaktan bıktım. onlardan da utanıyorum. toparlamam lazım. arada bir üzülüp arada bir hissizleşiyorum. ama böyle yaşamaya daha ne kadar nasıl katlanabilirim ki.
umarım bir şeyler yapabilirim.
bu yılın nasıl geçeceğini düşündükçe daha kötü oldum.
bu cümlede düşüncen ektiğin şey kötü diye düşünüyorum
bu cümlenin özü farklı işte basit cümle kuruyorsun yalnız özünde sana zorluk var :(
yapman gerekli olanı yap
basit yaşa seni mutlu edecek doğru cümleler kur
şuan üzülüyorum. daha kötü yansıtmış olabilirim durumu. ya kendime gelmek için ne yapmalı. duş aldım. birkaç lokma tıktım ağzıma ama midem almıyor.
uyuyamadım. ağlamaktan gözlerim şişti, başım ağrıyor. şuan bilgisayarın karşısında bunları anlatmaktan başka bir şey gelmedi.
sanırım okuyorsun okulda girişimde bulun
sabah koşuya git ,kültür faliyetlerine katıl
evet de. kaç yıl geçti halen bir girişimim olmadı. kuru kuru okudum. psikolojik danışmanlık merkezine gideceğim tekrardan. psikiyatra gittiğim dönem gitmiştim ama düzelmemişti. ama olsun.
teşekkürler yardım etmeye çalıştığın, dinlediğin için.
psiyatrislerin bir sözü vardır biz sen ne kadar istersen o kadar yardımcı oluruz derler
onlar senin zincirini kıramaz
merak ettim de sence bu insanlarda uzak kalmanın sebebi ne olabilir insanların sana yaklaşımı mı ?
insanların bana yaklaşımıyla ilgili net bir sorun yok. kendi kendimi yok ettim gibi bir şey oldu. insanların benim hakkında ne düşündüğünü net bilmiyorum ama olumsuz düşündüklerini sanıyorum. bunu da abarttım. öyle hissediyorum, geriliyorum. birilerinin yanından ayrıldıktan sonra kendimi iğrenç hissediyorum. öyle öyle uzaklaştım.
peki birinin yanında ayrılınca kendini iğrenç hissetmene sebep olan ne
yani sen o insan hakkında samimi değil misin ?
kendimi hiç beğenmiyorum. kendime çok yüklendim belki. okul durumum kötü olunca bu da çok moralimi bozdu, kendime kızdım, belki nefrete kadar geldi. sanırım o yüzen yanlarından ayrıldıktan sonra böyle hissetmeye başladım. bir de asosyalim, nerdeyse her şeye ilgisizm. sessizim. sıkıcıyım. sanırım böyle şeyleri abarttım.
peki düşüncelerin ne yönde bu kadar sesiz bir insanın düşünce dünyası nasıl ?
bu zor bir soru oldu. çoğu zaman ne düşündüğümü bilmem. aklım meşgul gibi ama net bir şey yok.
sıradan işte.
öz güven eksikliği var tahminim
tepi yüz hatların seni sert biri olarak mı gösteriyor
bilmiyorum konuşkan değilim, diğer insanlara yetişemiyorum. onların düşünceleri belki daha geniştir. bu halde vasat olabilir benimki.
kitap oku gelişim kitaplarını öneririm
özgüven eksikliği olabilir.
çekici değilim. geçen dönem yine bunaldım, saçlarımı yolmak geldi içimden kısacık kestirdim. sert duruyorum.
bu kişisel kitapları gerçekten işe yarar mı sende yaradı mı. bana pek işe yarar gibi gelmiyor nedense.
önyargı benimki. bi tanesine denk gelmiştim hoş şeyler yazıyor ama yararsızdı.
:S
ben sana ne diyeyim bak kendi sınırlarını belirliyorsun
sonra da a sosyalim yok yardımcı olmuyor
kitabın adı neydi
ve bazı şeylerin mantıklı gelmesi gerekmiyor
ama oluyor
yardımcı olmuyor mu? sana yardım etmeye çalıştığın için teşekkür etmiştim onu mu diyorsun? seni yeterince meşgul ettim, yardımcı da olmaya çalıştın, bi dokundurma yoktu.
ferrarisini satan bilgeydi. kitabı bitirmemiştim bile bir yararı olmayacağını düşünmüştüm.
bende ferrarisini satan bilge kitabını ilk duyduğumda adı hakkında alay etmiştim
ferrari satın allan bilge olsaydı o kitap satışı tavan yapardı sanırım
ben o kitabı hiç okumadım arkadaşım önerdi ön yargı ile bende yaklaştım
benim bakış acım sonuçlar önemlidir yani o adam mutlu olsaydı o ferrarisini satmaz dı
yada mutluluk o ferrari de değil
10 numara çıkarsın :D
Güçlü olman şart.
benim bu halim bir döngüye girdi resmen. bir zaman kendimi kaybediyorum, üzülüyorum, işte bazen bir şey hissetmiyorum, boş veriyorum sonra hafif toparlıyorum sonra yine bir çöküş, toparlanış böyle sürüp geliyor.
kendimi kontrol edemiyorum. dengeli olmayı bir türlü beceremedim.
güç benden epey uzak. ama dediğin gibi şart.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar