Soru yukarıda...
Balıklarım neden ölüyor ki o kadar da iyi bakmaya çalışıyorum.
Acımı ne dindirir?
Teşekkürler cevaplar için.
Balıklarım neden ölüyor ki o kadar da iyi bakmaya çalışıyorum.
Acımı ne dindirir?
Teşekkürler cevaplar için.
Japonmuş balıklarının cinsi.
Japonlar için çeşme suyundan biraz daha sıcak bir su uygun olur. Pek sıcağı sevmiyorlar.
1-2 günde bir değiştirme suyunu. Akvaryumun var ise en az 2 haftada bir değiştir.
Ayriyetten akvaryuma koyduğun su, önceden 2-2,5 gün dinlendirilmiş olmalı.
Bu arada japonlar doyduklarını bilmez, günde 2-3 defa az bir miktar yem vermelisin.
Cesme suyu koymuyorum hazır su. dinlendiriyorum... Oksijensiz kalıyolar sanırım.
Pisleniyo ama bulanıyo su :( alırım ondan
İkisi ayrı akvaryumda fanus akvaryum dediğimde... Fanusta iki ayrı balik :( yuvarlak orta boy işte
Haklisin. Yapıcam bunları cok sağol. Yardımcı oldun inan... Alicam akvaryum bitane..
Baliklarinin ve baktigin akvaryumun resmini koyar ya da tarifini yaparsan yardımcı olurum.
şu an fotoğraf cekebilecek durumda değilim. Yeni alacağim baliklarımı ceker tavsiyelerini dinlerim.
Satin alırken balik hasta olabilir, farklı yerden al..
Fanusta balik bakilmaz ama baska caren yoksa fanusa koydugun su fanustaki sudan daha soguk ya da sıcak olmasin.
Bulandigi icin suyu değiştirdiginde yuzde 30 dan fazlasını degistirme.
Yemi fazla verme ve balıklarının birbirine zarar verip vermedigine bak, duruma gore ayir.
Umarim bir akvaryumun olur..
Tamam balik konusunda iyiyimdir yardimci olurum. hele ki akvaryum alirsan daha guzel olur, baliklarin olmez yavru bile yapabilir. gecmis olsun,
Uvv sen harikasın. Bunları yapıyorumda bir akvaryuma ihtiyacım var alıcam zaten içinede bir suru balik koyucam... Dediklerini yeniden dikkatlice uygulayacağim. Balik konusunda bir sorum olursa kapındayım bil. Sağol tekrardan
Sen sagol. eig icin tesekkurler. akvaryumu alinca balik almadan haber ver akvaryumcu satmak icin kaptirir her çeşit baligi
Rica ederim. Akvaryumu alınca ilk iş sana haber veririm. Sende hangi baliği almam gerektiğini soylersin.
Bizim okuldaki akvaryumun görevlisiydim baliklar bir bir ölmeye baslamislardi.. fazla yem vermisim o. O napiyim ac kalmasinlar diye acidim bol keseden dagittim :D meger baliklar doyduklarinin farkinda olmadan devam yerlermis (artik nekadar dogruysa)
Ne anlarsiniz balik bakmaktan git kus bak kopekcik bak sev onlari balik ne ssevsen sevilmez sesi cikmaz biyle hemencik ölür netice olarak git bir muhabbt kusu al inla ilgilenrken acin diner :)
Cevap
23Cevap
o balıklarda belli olmuyo bende bir tane japon var ölümsüz bıraktım adını taş yuttu ölmedi 1 seneden fazladır akvaryumda tek yaşayan balık diğerleri öldü hatta bazen yem vermeyi bile unutuyorum yine ölmüyo :) ölümsüz ya :D ahahha yani o senin elinde olan birşey değil bilemiyosun üzülme japon balığı al bide sağlıklı olanı al dibe çöken balık hasta balıktır ya da çok hareketsiz olan blıkta hastadır anlayan birini al ve git daha uzun süre yaşar :)
Benimkiler öldu işte tek bitane kaldı bakalım nolacak yasıycak mı... Beni gorunce nasıl yukarı cıkıyo baliğim agzını acıyo yem verirken deli oluyorum ona bayılıyorum cok seviyorum :( öluyolar işte...
Bu kadar duygusal olma ölebilr ama o tek kalan uzun yaşyacak gibi normaldir su içmek içinde su üstüne çıkarlar ya da hava yetersiz gelebilir bilemiyorum takıl kafana göre al beta ya da japon senlik balıklar öyle her ölüme üzülme benimde bir anlık moralim bozuluyodu ilk zamanlar sonra alıştırm yani :)
Alişirim sanirim... Bakalim sağol yardımın için.
benim yasamim uzuntu uzerine kurulu. Sağol tekrardan...
Ondan mı oluyorum ben :/ ehe sağol
Balıklarım vardı. Lepistes cinsi.. Hastalanmışlardı. Her gün 3-5 tanesi ölüyordu. İlaçlar işe yaramadı. Ben de hepsini su kaplumbağalarımın beslenme saatlerinde canlı yem olarak kullandım.
Cok kotusun :(
Yo, acımasızca geliyor ama telef olmalarından iyidir.
Nasıl kıydın :(
Bazen kıymak lazım :)
Biberleri doğrayın :((
Biberimi ellemeyin. :)
Balikların ne suçu var o zmn kıydın :(
Biberime kıymayın. Balık falan ellemiyorum daha da. :):)
Oldu baliklara iyi davran bizde bişi yapmayız :(
Anlaştık. :):
akvaryuma sonradan balık aldıysan o hastalık bulaştırmış olabilir.. balıkları görsem beyaz benek mi mantar mı yardımcı olabilirim ama burdan bu kadar oluyor :)))
Öldü zaten gömdüm :( bir tane kaldı o iyi hareketleri normal şu an ...
toprağı bol olsun ne diyim :))
Amin :(
Sanırım mantar hastalığıydı, balıklar tek tek ve kısa sürede ölüyorlardı. Damla bir ilaç vardı, pet shop'a bir sor istersen.
Sorucam pazartesi bir tane kaldı o ölmesin bari :( sağolun.
Balıkların cinsi ne? Lepistes al istersen, bakımı kolaydır çok kabuk ürerler.
Japondu dordude... Çifttiler ilk once kucukler öldu sonra bu çiften biride bu gece ölmüs... Onların bakımı daha zor değil mi :/ zor demişti bir iki kişi
Oksijen seviyesi ne durumda?
Suyu devamlı temizler misin?
Yemlemeyi dikkatli yapıyor musun?
Su sıcaklığı normal derecede mi?
Oksijen hariç hepsi yerinde komutanım.
Akvaryum alıcam buyuk :(
Tamda bunlar :(
Balıkları al denize sal onlar yolunu bulurlar en azından mutlu bir şekilde yaşarlar sen al hayvancıkları kapat bir küçücük fanus içine sonra neden öyle oldu sanada aynısını birisi yapsa sende bıkarsın
:D deniz hayvanı mı be onlar :D tatlı su balıkları
Ecelleriyle ölmesinler, Sudan kendin çıkart. Sonra kızart:))
:( gunah
Ölenle ölünmüyo bacım gel omzumda tek kişilik yer var
Allah sabır versin kardeş. Başka dert vermesin
Amin. Orası oyle
İntiharda ediyolar demek :(
Ah caniiiim tabiki de yeni balıklar almak?
akvaryumu temiz tutmuyorsundur.
Sende haklısın. d
helvalarını yap bari sevab kazansınlar.
Ölümlü dünya sonuçta :/
çok bağlanma
Onlar iyi geliyor bana...
Taş mı seveyim.. Çoğu şey ölumlu.
Tırmıklıyo :(
Don balıgı senın acına bıre bır gelır ;))
ayran iyi gelir
Şalgam iyi gelmez mi :(
Oldu o zaman :(
Uye adini kabul etmedide ondan... Bu aynı nickle 3. Hesabım :/
İlki -kabirazabı- ydı... Sonra kapadim. Neyse tirelere ihtiyacım varda ondan... Berbat hayatım var.
Alıcamda onlar ilk baliklarımdı. Manevi değeri var... Berbat hayatım ve her dakika agıran bir kafaya sahibim ben :(
Pişekâr ne demek
Derin anlami lazim bana...
Anladim.. benim nickte acık ortada zaten :)
Ürkütücü diyor gibi.. Sen burada yeni değilsin hissettiğim kadarıyla :?
Diyor kimi.. * hata oldu :/
Belli zaten yeni olmadığın.
Onaylatmak iyidir.
Hoşçakalın.
büyüyünce geçer
YaramDerin reyiz. d
rakı balık :D
Aaa ama :(
Balık tamm da rakı noo :(
Pekisi. d
dua et ölmesinler
Ediyorum :(
cinsi ne
Japon :(
suyun ısısı nasıl? hastalık olabilir balıklarda yemek tuzu at biraz akvaryumun boyutu nasıl
Cok soğuk değil buz gibi değil. Akvaryum yuvarlak işte suyu değiştiriyordum iki gunde bir ... Fanusu tuzla ovuyodum... Ama olmuyor :(
hmm fanusta besliyosun anladım ölürler ya :/ yapacak çok bişey yok normal akvaryum olsaydı bişeyler yapılabilirdi. ama suyunu kaynamış soğumuş su koyarsan daha iyi gelecektir
Hazır su koyuyorum bide su kaynatıp suyu normal dereceye getiriyorum... Fanusta öluyolar sanırım :(
geçmiş olsun üzüldüm adına
Sağol :(
türü ne hamsimi :)
Japon :(
Bakimi zor değil mi onların :(
Hmm... Arastırıcam onlardanda alabilirim. Sağol...
İş kotu olur diyosun sonra asdg yazdim kenara... Benim akvaryumda ks ye doner sonra :)
Bir sise sarap
İçmem onun yerine ayran içerim.
Olur...
Soğuk su
bir yasin oku..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar