Eski sevgilimle hala konuşuyoruz ama hep benim çabamla. Eski sevgilm geri döner mi? Ne yapmalı?

eski sevgilimle ayrılalı baya oldu, benim hayatımda biri oldu ama ona duyurmadım bitti. onun hayatında kimse olmadı. ayrılık sebebimiz benim fazla ilgili olmam bunaltmammış. ben hala onu arıyorum çoğunlukla açmıyor hatta rahatsız ediyorsun türü şeyler söylüyordu. ancak arada açtığı zaman saatlerce arkadaş gibi sohbet ediyor hayatından planlarından söz ediyor genelde beni kıskandırmaya çalışıyor yok falanca kızı evine bırakmış yok arabaya rağmen kızlar yüz vermemiş vs...

son 1 aydır fazla konuşuyoruz ben yakında yurtdışına gidiyorum.

girmiş ekşi sözlüğe eski sevgilim yazdıklarımı takip ediyor şimdi bunu da soracak bekliyorum yazmış şansa o dakika görüp soralım bakalım yazmışın o kadar dedim... konuştuk telde... dönmicem etmicem dedi. bi kaç güne ben tekrar aradım görüşmek istiyorum dedim hava sıcak sen gel dedi gittim evine (aylardır görüşmüyorduk) yine arkadaş ayağı bir baktım ona ne hediye ettiysem aynı yerde... kas yapmışım dokunsana falan diyodu... böyle konuşmalar devam etti ve yurtdışından dolayı bilemediğini döndüğümde bakacağımızı söyledi ama zannetmiyormuş. en son ablamla kavga ettiğimizde aradım bana moral verdi ve ablama onunla konuştuğumu bana moral verdiğini sadece benim için ailesinin yanından kalkıp gittiğini söylememi istedi... en son arkadaşlarının yanında açtı ve arkadaşlarımlayım şu an sonra konuşuruz dedi ve kapadı... yani arkadaşları bizim tekrar konuştuğumuzu artık biliyorlar...

ben onu çok seviyorum ama yurtdışına gitmeden önce dönmezse çok zor... unutur beni. 3 aylığına gideceğim diye biliyor ama en az 6 ay orada olacağımı söyleyemedim. ben onu çok sevdim hiç istemem ikimiz de başkalarıyla olalım.

sorum şu, bu durum sizce nedir, bir umut var mı? tavsiyeleriniz neler?
Güncellemeler
+1 yıl
biz 1 sene beraberdik ama tanışmamız çok öncelere gider, çok iyi arkadaştık... hala arada der muhabbetimiz iyi diye. iyiydik ama çok kavga ediyorduk rahat bırakmamıştım kıskançtım. severek ayrıldım senden sonra unuttum dedi, ayrıldığımız ilk zamanlar hala sarılır kokumu içine çekerdi... sonra soğudu işte çevre yapınca.

şimdi hiç hesap sormuyorum dışarısı neresi gibi... mesela bugün teli kapadı hiç açmadı keyfine göre...
Eski sevgilimle hala konuşuyoruz ama hep benim çabamla. Eski sevgilm geri döner mi? Ne yapmalı?