Önce göstermelik karşı çıktı. Sonra kusura bakma ben yapamadım deyip razı oldu.
İçim hem rahat hem de acabalarım var. Sizce doğru mu yapmışım?
Yuva yıkanın yuvası olmazmış ben doğru ya da yanlış yaptın demek istemiyorum ama eğer ben senin yerinde olsam bu kadar beklemezdim yine de senin kararındır ancak eşini seviyorsan ona aşıksan al karşına konuş son bir kez buraya yazdıklarını tek tek ona anlat baktın geri adım atıyor 1 saniye bekleme ama o da pişmansa bir şans daha ver belki allahtan af dilemiş yaptıklarına tövbe etmiştir olaya tek açıdan bakmamak lazım kocanın ihtiyaçlarını karşılaşabiliyor musun düzenli bir cinsel hayat ya da mutlu güler bir yüz verebiliyor musun yani kocana yetebiliyor musun? eğer boşanırsanız da uzun bir süre yalnız yaşa hayatını yaşa. eğer barışarsanız düzgünce güzel bir hayat yaşayın umarım hakkınızda hayırlısı olur
Amin teşekkür ederim. Ben onunla çok konuşmaya çalıştım. Önce mide rahatsızlığını öne sürerek konuşmayı erteleyip durdu. Sonraki konuşmalarımız da sadece onun anlattıkları benim onu onu anlamamı istemesinden ibaret. O kadar çok çektirdi ki bana ne yapayım daha bilmiyorum. Son noktamdayım gerçekten ve bu yuvayı yıkan inan ben değilim böyle olacağını önceden söylememe rağmen rahatça bu şekilde davrandı. Şimdi bitiren ben mi oluyorum o mu oluyor?
Sanırım sen kendinden fazla ödün vermişsin yani onu çok sevdiğin belli baya bitmemesi için çabalamış onu tembelliğe alıştırmışsın o şu an sen onu bırakmazsın yine bir yolunu bulur barışırsınız diye düşünüp seni hafife alıyor gibi bence eğer bıktıysan artık gün yüzü görmek seninde hakkın be kadınsın sen çiçeksin çiçek gibi yaşatmalı kocan seni böyle üzmemeli
Evet kendimden çok verdim gerçekten ben verdikçe daha istedi dahaistedi. Yetmedi. Ona kalsa ben hiçbirşey için destek olmamışım ona çok anlayışsızmışım. İstiyor ki ne dese kabulüm olsun. Böyle bir hayatta benim fonksiyonum ne o zaman? Ben niye sürdürüyorum ki bu evliliği? Tamamen onun istediği gibi yaşanacaksa.. Herneyse kararımı verdim zaten. Teşekkür ederim desteğiniz için.
Rica ederim her türlü destek için mesaj atabilirsiniz dertleşebiliriz geçmiş olsun tekrar
ayrıl bencede. o ne oyle şu gun gel yaruın gel. çocuk oyuncağımı bu. adam dıbe vurmuş senıde kaybetmek ıstemıyor ama gönüldende senı ıstemıyor. hayır gelmez ondan
teşekkurederım
rica ederim çok güzel özetlemişsin.
Evlilik işine biz ya da x kişinin bir şey demesi bence yanlış olur neticede senin hayatın ve senin anlattıkların kadarını biliyoruz. Evliliği çocuk oyuncağına çevirdiler gerçekten yani devamlı demek istemiyorum ama evlilik bildiğin heves işine dönmüş yani. Neyse kararın yanlış bile olsa en doğru kararı yine kendin vereceksindir umarım durumlar istediğin gibi gelişir bu konuda bence x kişilere laf söylemek düşmez.
boşanma çok zor bir durum. zaten ayrıldığın an bilki senin ve işin için bu hayat bitmiştir. bayansan bir daha evlenmende zor olacak. ayrıca bu yüzden ailende çok etkilenecek. benim tavsiyem evliliğine şans ver unutma. her evlilikte sorun olur. kimse melek değil.
Defalarca şans verdim ben şans verdikçe adam çocuk oyuncağına çevirdi ama on göre ayrılmak istediğim için ben çocuk oyuncağına çevirmişim. Evlilik tek kişinin isteklerine göre şekillenmiyor. Bu arayı uzatma sebebinin ikimizin iyiliği için olduğunu söyledi durdu. Ona yanlış yaptığını bu kadar uzatmasının bize zarar vereceğini söylememe rağmen sonuç aynı ne yapayım ben daha çok üzüntüler yaşadım kahretti beni resmen hayatımın bir önemi yok mu? Hastalık sahibi oldum bir de.
ya sana tavsiyem ben mesleğim gereği her gün böyle şeyler uğraşıyorum. bir müddet ayrı kalın bırak kıymetini anlasın. sende öğrenirsin erkeksiz bir yaşam nasıl olur. ama hemen aile mahkemesine gidip boşanma davası açmayın, her insan bazı zamanlar sorun yaşayabilir. ben size söylüyorum. boşanmak öyle kolay bir şey değil. nafaka durumu, çocuk varsa velayet durumu, yani ben eşinize şans verin diye düşünüyorum. ne olursa olsun yuvanızı yıkmayın. ileride belki çocuklar olduktan sonra iyiki de boşanmamışım diyeceksin
Cevap
18Cevap
zor zamanlarında yanında olmaya çalışman ne kadar güzel ama karşı taraf istemiyorsa elinden ne gelirki?
Ne kadar sevsende , sana , ailene saygı duran biri olması lazım. İnsan kendi helaline , karısına nasıl or... der? Nasıl bir zihniyet bu. Karar senin kendi hayatın sonuçta. Ama gururun kırılmış , incinmişsin artık , birşeylere dur deme vakti gelmiş gibi..
Ben de dur dedim işte ama cidden midem bulandı artık hani bir ucundan tutayım desem içim almıyor hiç bir sözüne itimad etmez oldum
Çok doğru karar tebrik ediyorum ne kadar hissedersin bilmiyorum ama desteğimi yanında hisset. Dik dur hep böyle!
Teşekkür ederim çok sağolun
anladım çocuk falan yok madem yuva yıkmak çok kötü bişey ama son noktalardasın uzatma
deliye hergün ağlarsın ölüye birgün
sen birgün ağla inşallah ilerde hep gülersin...
Amin teşekkür ederim. Vicdanım hem rahat hem tuhaf hissediyorum. Sadece şunu biliyorum her ne kadar istemiyormuş gibi görünse de istemem yan cebime koy usülü davranıyor. Allah'a havale ettim.
Çıktığın yolda Alnın açık başın dik dur..
Peki teşekkür ederim.
ric ederim dertleşmek istersen buralardayım
bana kalırsa doğru bir karar almışsın, bir insan 1buçuk yıllık bir eşe bu şekil davranıp hakaretler edip başkalarının yanında rezil edemez ki bunun süreylede alakası yok isterse 50 yıllık bir evlilik olsun, bu tür insanlardan uzak durman lazımki aklını başına toplasın adam gibi hareket etsin zira bir insana merhametle yaklaşmak çok zor bir şey değil, bunları yapamayan bir insan evliliğini ayakta tutmakta çok güçlük çeker
Öncelikle şunu belirtmek isterim çoçuk varsa birdaha düşünün ama eger öyle bir karar verdiyseniz ve kararlıysaniz söylenecek pek söz kalmiyor ama öncelikle vazgecmiş olsanız eskisinden iyi olalirmi buna inanmak zorundasınız ki ben sunu bilir şunu söylerim egerki bir evliligin temeli sallanmışsa sürekli sallanır düzen tutmaz asla
sana karşı çok hatalı haraketelrdede bulunmuş insanın eşini eşinin annesine kötülemesi ne demek karar senin ben ayrıl derim
Onun en büyük derdi benim şüphelerim. Ama rica ediyorum söyler misiniz böyle birine siz güvenebilir miydiniz?
evden kovmak falan yanlışları affedilemez bence bir daha yapan yine yapar.
Evet bence de öyle. Onun memleketine ilk gitmemizden itibaren her gittiğimizde rezil etti beni cehennemi yaşattı resmen. Bir daha olmayacağına dair bir sürü sözler verdi son gittiğimizde ikna etmek için diller döktü. Bir gittik herşey aynı...
can çıkar huy çıkmaz birisine ne kadar değişecem dediyse değişmez zaten kimin değiştiği görülmüşki ben hiç bir kız arkadaşıma davranamadım kötü millet eşine elinden geleni ardına koymuyor bu nasıl bir vicdan anlayamıyorum.
Adam büyük ihtimal senini dış görünüşün daha iyi bir bir görünüşe sahip ve dengin değil. Sen de dengin olmadığı halde senden ona baktın. O sorumluluk sahibi olacak bir erkek değildi bundan doalyı sana ne düğün ne nişan ne başka bir şey yaptı.
Üstünlükten bahsediyorsan ben ondan 12 yaş küçüğüm ayrıca hiç sevmem böyle demeyi ama hoş bir kadınım. Ondan eğitim olarak da fersah fersah öndeyim. Onun tonla borcu ve önceki evliliğinden bir çocuğu olmasına rağmen evlendim. İstersen sayarım daha. Bunları ben hiçbir zaman üstünlük olarak görmedim. Allah'ın herkesi eşit yarattığına inandım. Evliliğimiz tamamen bir anlık gazla oldu.
Böyle sözlere hiç inanmıyorum. şu an zor durumda olan bir kadını da asla kırmak istemem ama mutlaka geçmişinde seni sevecek , iyi bir ev erkeğini dış görünüşü yüzünden reddetmişsindir. Çektiklerinin nedeni budur. Ayrıca bana kötü davranıyor ama inan bana tipsizdi vs. diyelere de hiç inanmıyorum. Eskisevgilsiine y ada kocasına tipsiz diyenlere bir bakıyorum adam gerçekten ortalama ya da yakışıklı. Dediğim gibi önemli olan para ya da tip değildir iyi bir ev erkeği olmaktır.
Hayır madem öyle neden evlensin ki benimle?
Belki sen iyi bir ev hanımıydın. O da berduş hayatı bırakıp senle evlenmek istedi. Bak çok iyi birisi olabilirsin ama bir gerçek var ki; kızlar para, yakışıklılık vs. gibi şeyleri göz ardı edip senin gibi düğünsüz filan evlenmiyorlar. Sen bunu kabul ettiysen illaki bir şeyler vardır.
Ya da ne diyeyim eğer gerçekten onun dengi isen inşallah bana da senin gibi bir kız denk gelirde evlenirim.
siz böyle deyince bir an durdum düşündüm. Olabilir yani geçmişte mankenlerle birlikte olmuş bir adam. Eh ben de bir manken değilim yani. İyi de güzellik derecesi bu kadar mı önemli?
Of ya bana bir kere denk gelmez. Abi ben çok şansızım. Bir kızda desin ki seni her şeyinle kabul ediyorum. Bana ancak evleneceğim zaman gelirler; param için, evim için. Kızlar yakışıklılarla gezerler gezerler iyi ev erkeğiyle evlenirler. Yakışıklılarda miletle gezmeye devam eder ya da senin gibi onun parasızlığını, ilgisizliğini, aldatmasını vs. kabul eden aşık bir kızla (güzel olmayan) düğünsüz, nişansız, istemesiz aniden evlenirler.
Bak erkekler ömür boyu yüzlerine bakacak kadınları güzellerden seçerler bir de kendisi yakışıklı, bakımlı ve kendinin farkındaysa. Kadınlarda yakışıklılarla gezerler evlenecekleri zaman benim gibi ev erkeğinin balını yakıp evlenirler. Ben de bu yıllarımı sevgilisiz geçiririm. 24 yaşımdayım 0 sevgilim oldu ve 2-3 sene daha olacağına dair umudum yok :(
Yakışıklı mıydı hanım efendi? Bir de son durumunu ne oldu?
Ne kadar eminsiniz güzel olmadığıma. Ben kendimi ortalamanın üstünde güzel olarak görüyorum. Çevremse direk güzelsin ya da çok güzelsin derler. Yani öyle bir sorunum yok. Ha şöyle bişey olabilir eşim benden önceki hayatın da ultra güzellerle birlikte olmuştur da beni beğenmiyordur bunu anlarım. Konu güzellik değil. Son durumsa şöyle ona bu ilişkinin bittiğini ve başka bir ülkeye yerleşeceğimi söyledim. Böyle bir imkanım var. Bunu duyunca önce bir kriz geçirdi beni satıyorsun ben hiçbir zaman ayrılalım demedim vs diyerek. Sonra da razı oldu sen bilirsin dedi. Şu an ayrıyız. Aramadı sormadı. Ben de aramıyorum. Aramayı da düşünmüyorum hatta arasa bile bir adım atmayı düşünmüyorum. Ben bunları söylemeden evvel bana bir yazı yazmış. Yaptıklarından pişmanlık duyduğuna bana olan sevgisine dair. Yurt dışına gidicem diyince bir hışımla bak işte sana bunları yazmıştım sen neyin derdindesin diyerek okudu. Ama bende hiçbir etki yaratmadı çünkü ona olan tüm inancımı yitirdim.
Ne yapsa inandıramaz. Çünkü daha önce de milyon kere konuştuk milyon kere söz verdi ya da üstüme attı sen benden şüphe duyduğun için ben böyleyim diyerek. Ama ben sevilmediğimi hissederken veya o bana köpekmişim gibi davranırken sözler verip tutmazken ona güvenmem imkansızdı. Kaldı ki defalarca şans verdim, inanmayı seçtim yine de değişmedi. Hala aynı hala burununun dikinde. Elimden hiçbirşey gelmiyor. Sonu geldi.
Anladım hanımefendi. Her şey gönlünüzce olması temennisiyle.
Ortada doğmuş veya doğacak bir çocuk yoksa hemen avukatına başvuru yap!
boşanıp boşanmamak sana kalmış daha ne kadar dayanabilirsin düzelirmi düzelmesi ne kadar sürer muamma. ama sen sen ol herşey düzelmeden çoçuk yapma
Bu kadar zahmette bulunup bu yaziyi yazmana gerek yoktu ayrisiniz zaten, evlilik coktan bitmis bosan gitsin.
Ayrıl bence. Yeteri kadar, çaba göstermişsin.
Gerçekten bunu istiyorum bu akşam konuştuk benim ondan gerçekten ayrılmak istediğime inanmadığını söyledi. Ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum.
bir şans daha ver belki aklı başına gelmiştir, aynısı gibiyse boşver , şerefsiz ya eşine iftira atıyor
Zor isin vebalini almak istemem
Ben boşanmaya karar verdim zaten istediğin yorumu yapabilirsin.
Bunların hepsini konuştuk. Hatasını kabul ediyor ama sonuna bir AMA koyuyor, senin de hataların var.. Psikolojim bozuk benim bu hale gelmeme en büyük neden sensin diyor.. Bu kararımdan çok pişman olacakmışım ayrıldığımızda onun umrunda olmayacakmışım. Ayrıldıktan sonra ne farkederki zaten neden bunu söylüyor anlamıyorum.
Çaresizlik içindeyse ona dedim ki sen daha aramızdaki bişeyleri halletmeden memlekete gidicem diyorsun. Bana dediği yarın hallederiz ne var ki? Yahu bu kadar kolaydı maden bu zamana kadar neden uzattın o zaman? Ben ona çeşit çeşit çare sundum nuh dedi peygamber demedi. Benşm gözümde çaresiz falan değil bu adam.
Aynen öyle. Hatta başkası bile olabilir.
Özelden kimseyle görüşmüyorum
Çocuğunuz yoksa defer gitsin hayatından
Oyaliyor seni ayrılmakla iyi yapmışsın
Çocuk yoksa hiç uzatmayın
Sen onun sigara parasısın
sebep nedir anlamadım
Seni tanıyorum sanki
Nerden tanıyorsunuz
Hayır.
Allahını seven özet geçsin :D
daha kıssası var mı okumam ben bunu
yaş kaç?