Boşanma kararı aldım kararlıyım. Yine de doğru mu yapıyorum acaba tereddütlerim var?

Merhaba arkadaşlar. Eşimle 1.5 senelik evliyiz. Düğün nişan isteme vs olmadan tamamen bir anda karar verip evlendik. Tahmin edeceğiniz üzere bir çok sorun yaşadık. Çok çirkin şeyler yaşandı. Eşim yaptıklarına sebep olarak hep beni gösterdi. Orantısız karşılıkları vardı. Bir sözüme alınıp evden kovmak ya da bir şeyi unuttuğum için başkalarının da yanında olmak üzere aşağılamak azarlamak gibi..

bunlar çok uzun mevzular. Son meseleye geleyim.

Eşimle 2.5 aydır ayrı yaşıyoruz. Sebepse son bayramda anneme ve bana yaptığı büyük saygısızlık. Anneme karşı beni o.. u olarak lanse etmeye çalışması hakaretleri.. Bu zamana kadar böyle şeyleri çok yaşadık ama annemin karşısında yaşanınca dayanamadım ve biraz ara verip aklını başına toplamasını amaçladım. Annemin eviyle benim evim arası sadece 50 mt. İlk bir ay sorunlarımızı halletmeye çalıştık daha doğrusu eşim konuşmaktan kaçıyordu mide rahatsızlığını öne sürüyordu. Ucundan kıyısından ne kpnuşabildiysek o.

Sonraki 1.5 aylık süreç sürekli eşimin 3 gün sonra gel 5 gün sonra gel demeleriyle geçti. Onun isteğiyle döneceğim günü karar alıyorduk o günden bir gün önce eşim maddi sorunlarını öne sürerek biraz daha uzatmayı teklif ediyordu. Bu durum 5-6 kere yaşandı. Ona net olmasını gerekirse bir kaç ay daha ayrı kalabileceğimizi söylememe rağmen her defasında hayır ben o kadar ayrı kalamam en fazla 1 hafta sonra gel diyen adam haftanın dolmasına 1 gün kala son dakika golleri atıp durdu. Bir bahaneyle uzattı durdu...

iki hafta önce artık istenmediğimi düşündüğümü söyledim. Asla kabul etmedi. Büyük yeminler etti kalbimde kötülük yok dışardan bakınca mazeret üretiyormuşum gibi görünsem de senin gelmeni çok istiyorum vs diyerek..

Maddi olarak şu an dibe vurmuş durumda. Sigarasını ekmeğini alabiliyor ancak. Yeni bir sayfa açmak istiyormuş. Ben onunla soğan ekmek yiyebileceğimi söylememe rağmen ve daha önce de böyle sıkıntılar yaşamamıza rağmen bu isteğinden geri adım atmadı.
Güncellemeler
+1 yıl
Bu süreçte annemle konuşacak onun gönlünü alacaktı gün belirliyorduk anneme söylüyordum ve o gün gelemeden yine erteliyordu.. Anneme de mahçub oldum. Ve iki gün önce bir kaç günlüğüne memleketine annesinin yanına gideceğini söyledi. Bende birden kayış koptu bağırıp çağırmadım ama bir anda ayrılmak isteiğimi söyledim. Ne kadar dil dökse de sadece laftan ibaret sözler verdiğini icraatta hiçbirşeyin olmadığını yapacaklarının maddiyatla ilgisi olmadığını söyledim.
Güncellemeler
+1 yıl
Ayrıca memlekete gideceğinden emin olmadığımı zorunlu bir durum olmadığını ve bana gelince maddiyatım söyle böyle deyip böyle bir masrafa girebildiğine göre iyi yanından bakacak bir şeyim olmadığını da ekledim. Zaten benim ondan hiç maddi beklentim olmadığını da..

Önce göstermelik karşı çıktı. Sonra kusura bakma ben yapamadım deyip razı oldu.

İçim hem rahat hem de acabalarım var. Sizce doğru mu yapmışım?
Boşanma kararı aldım kararlıyım. Yine de doğru mu yapıyorum acaba tereddütlerim var?