Boşanmam gerektigini düşünüyorum ama karar veremiyorum?

12 senelik evliyim. 1 oğlumuz var. Eşimle sözde severek aşık olarak evlendik. Ama bir sure sonra tüm o aşık duygularımın bir anda kaybolduğunu farkettim. Eşimi bir insan olarak çok seviyorum üzülmesini kırılmasını istemiyorum ama hiçbir aşk hissetmiyorum. Bu yüzdendir ki son 3 senedir artık hiç ozel hayatımız olmadi. Öncesinde de çok nadir ayda 1 ve ya 2 ayda 1. O da onun zoruyla oluyordu. Boşanmak istedigimi dile getirdim 6 ay bundan önce. Büyük tartışma yaşadık. Hayatımda başka birisi olduğunu dusundu. Takip ettirdi beni türlü iğrenç iftiralara maruz kaldım ama işin aslı ben sadece duygularım bittiği için bu evliliği artık yük olarak gördüğüm için Boşanmak istedim ama bunu anlatamadım. Ailesi ozellikle annesi benimle sozde konusurken o kadar cirkin seyler spyluyordu ki kac kere sinir krizine soktu o kadin beni. Zaten esim annesine cok duskun herseyini annesiyle paylasir. Hicbir ozelimiz olmadi o kadinin bilmedigi. Benim annem babam yok şu hayatta kimsem yok. Tek basima mücadele edeceğimi biliyorum şükürler olsun ki çalışıyorum. Zar zor gecinebilirim tek başıma bunu da biliyorum. Oğlumla birlikte kendime bi hayat kurmak istiyorum ama eşimle düşman olarak ayrılmak istemediğimi söyledim ona. Defalarca hatta benim yalnız olduğumu biliyorsun. Başıma bir şey geldiğinde senden başkasına muhtaç bırakma beni dostane ayrılalım ne de olsa bir çocuğumuz var dedim. Ama o benimle Boşanmak istemiyor. Bu şekilde devam edelim diyor. Ben bazen bu şekilde sabredemedigimi boguldugumu hissediyorum. Zor da olsa kendi hayatımı kurabilirim diyorum. Ev de buldum ama içimde bir endişe bir korku sarıyor beni. Ya daha kötü olursa hayatım ya perişan olursam ya çocuğuma da buna maruz bırakırsam diye içimde dinmeyen bir ses. Bu yüzden hiç adım atamıyorum. Napicagimi bilmiyorum. Hiç bu kadar arafta kalmamıştım. Karar vermek çok zor.

Boşanmam gerektigini düşünüyorum ama karar veremiyorum?