Eski sevgilinin yeni sevgilisiyle karşılaşmak?

Ayrıldığım ve 2 yıldır yüzünü görmediğim eski sevgilim şu an uzunca süredir yeni biriyle birlikte. Biz kötü ayrıldık ancak araya çok zaman girdi ve şu an ayrıldığım kişiye karşı herhangi bir hissim yok. (Belki biraz kırgınlık dışında). Şu anki ilişkisi bildiğim kadarıyla iyi gidiyor, Allah mutlu etsin işin o kısmıyla ilgilenmiyorum. Ancak şöyle bir ikilemde kaldım: En yakın arkadaşlarımdan biri haftasonu evleniyor, hatta nikah şahidiyim. Cuma da kınası var. Arkadaşım eski sevgilim ve yeni sevgilisiyle aynı ortamda çalışıyor ve samimi olmasa da muhabbetleri var. Arkadaşım eski sevgilimin çıktığı kızı kınasına çağırmayacaktı ama bu kız her yerde kınaya gitmek istediğini söylüyormuş. Arkadaşım da şaşkın çünkü fazla muhabbetleri olmadığını söylüyor, muhtemelen bu kız beni merak ettiği için arkadaşın kınasına bu kadar gitmek istiyor. Arkadaşım kızla konuşup gelmemesini söyleyecekti ama bu beni garip bir duruma düşüreceği için engelledim. Sonuç olarak arkadaşım gönülsüz de olsa kızı çağırdı. Ben daha önce kızla karşılaşmadım. Cuma kınada karşılaşacağız. Ancak hiç içimden gelmiyor, bunun ayrıldığım adamla ilgisi yok, sonuçta kendime stres yaşatmak istemiyorum. Herkesin gözü üstümüzde olacak ve gerek yok strese girmeye. Ama bu kadar yakın arkadaşımın kınasına gitmemek de olmaz. Kızla karşılaşınca nasıl davranacağımı veya kızın neden ısrarla benimle karşılaşacağını bile bile kınaya gitmek istediğini bilmiyorum. Bu kadar zaman geçtikten sonra bu konunun açılması canımı sıktı. Sizce ne yapmalı, nasıl davranmalıyım?
Eski sevgilinin yeni sevgilisiyle karşılaşmak?