+1 yılben olsam Amerikaya giderdim eğitimimi falan orada tamamlar hayatımı kurtarırdım. İkiside senin canın ikisindende vazgeçicek değilsin sonuçta Amerika'da daha rahat edersin diye düşünüyorum ama bir yandanda bütün düzenin burada arkadaşların, buranın anadilini falan çok iyi biliyorsun. Valla iyi düşünmelisin zor bir karar.
02 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle bende öyle düşünüyorum
- +1 yıl
Amerikada. Annesinin durumu iyi degilse. $100.000. College parasini veremezse. Amerika ya$2000 ucak biletin alir gider.. Amerika gitti mi cogu yerde otobus yok Araba almasi lazim. Rahar edecek vakti. olmaz annesinin durumu iyi degilse Maddi olarak
En İyi Cevaplar
+1 yılAmerika'ya gidersen seni en iyi üniversitelerde okutabileceklerse okumak için gitmen iyi olur, yoksa sıradan bir okul olacaksa taş yerinde ağırdır. Sen kendini nereye ait hissediyorsan orada kal. YÖK denkliği olan bir okulsa Türkiye'de geçerliliği olur. (Hukuk okuma endişen için)
02 Yorumla
Soran+1 yılben internetten çok baktım hukuk için Türkiye'de bir üniversite bitirmek gerektiği yazıyordu
- +1 yıl
www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx linkinde 2) Hukuk, tıp doktorluğu, diş hekimliği, mühendislik ve öğretmenlik alanında hangi ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından alınan diplomaların denklik işleminin seviye tespit sınavında başarılı olma şartı aranmadan yapılacağı Genel Kurul tarafından belirlenerek resmi internet sitesinde ilan edilir. deniliyor.
Eğitimin ve kariyerin açısından usa daha iyi. Eğtimini tamamladığında zaten gidip ziyaret edebilirsin.
02 Yorumla
Soran+1 yılbeni zorluyan şuanki durum nerede kalırsam kalayim karşı tarafa bir açıklama yapıcam.
Kaç urtar kendini diyecektim ki kurtarmışsın. Hayatında başarılar...
08 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler henüz gitmedim :)
Soran+1 yılBenim ki buruk bir sevinç ama olsun kıpır kıpır bir şehre gidiyorum umarım hersey iyi olur ve bence karamsar olma bakarsın sende gelirsin hayatta ne olacağı belli olmuyor
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim sorun olursa da yazarım buraya halledersiniz siz :)
Soran+1 yılyazıyoruz ya buraya sorularimizi cevap veriyorsunuz fikir falan onu kastettim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
26Cevap
anne vazgeçilmez nerede olursa olsun sen diyecenki ayrılmak sizin sorununuz benim değil beni bir şeye mecbur etmeyede hakkınız yok sonuç sen anne sen babasın ikinizede eşit mesafedeyim ikinizdnde vazgeçmem ikinizde cansınız bir tercihede zorlamayın zorlasanızda bir şey değişmez.. sanada gelirim sanada gelirim bu kadar basit
02 Yorumla
Soran+1 yılorası öyle ama ben tek çocuğum hangisinin yanında kalsam diğeri tek kalacak ne biliyim bilmiyorum. Bu yaza kadar kararimi vermem lazım
Amerika'ya git hem annen yalnız kalmaz yalnız kız tarafı babaya düşkün derler orda sıkıntı çıkmasın :D
01 Yorumla
Soran+1 yılsıkıntı orada zaten baba Candır ya
bence liseyi burada okudun üniversiteyi de amerikada oku ona göre karar verirsin hangisinde kalmak istediğini.
014 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum arada kaldım ruhsal olarak çöküntü içindeyim
Soran+1 yılen son 15 yaşındayken gitmiştik ama pek sevmedim ben
Soran+1 yılbüyükannem koyu Katolik bilmem anladın mi tek torunum bütün ilgi bende
Soran+1 yılGidiyorum zaten görüp ogrenicem
Soran+1 yılUnutur muyum hiç ilk buraya yazıcam Teşekkürler :)
Soran+1 yılBabamda aynısını dedi :D Yemek konusuna gelince normaldede yemekleri ben yapardım zaten annem babam çalıştığı için yine kendim yapar yerim , alışveriş cennetine gidiyorum elim boş geleceğini hiç sanmıyorum şimdiden siparişleri aldım bile :)
- +1 yıl
Annesinin Amerikadaki Maddi durumu ne. Amerikada collegeler. $100.000. Civarinda. Devletin. Community college, lere gidebilir ama. Onlar sadece 2 yillik ve oradan mevzun olanlar. fazla tercih edilmiyor. Anne uzun sure Turkiyedeyse. Amerikaya gidince para durumu. Nasil? Bu onemli iyi degilde College, ye gitmek hayal ona gore kara ver Herkes saniyorki Amerikaya gidince birden dolarlar yagmaya basliyor. Ve herseyin sahip oluyorsun. ilk dusuncesi gereken annemin. Usadaki durumu ne evi is var mi
? bu. Iki sorunun cevabini ver Sana soyleyeyim hangi tercih yapmani.. - +1 yıl
Sen oyle San. Amerikanin cogu rahar yasamiyor sokaklarda yatanida var.. Ama sen Turkiyeden. Goruneni Macera dolu Amerika. Tavsiyesi veriyorsun. Once Annesinin Maddi durumu ne? Iyi degilse. Annesinin yaninda giderse. Oda calisman zorunda kalir. Ve Macera dolu Amerika. Sarkisi. esliginde Muthis bir Dan's yapar
+1 yılEğitim açısından Amerika git, önce kendini düşün sonra aile ferdlerini bir zaman sonra onlar bakmayacak sana.Babanida sık sık ziyaret edersin ne kadar zor olsada.
03 Yorumla
Soran+1 yılya arada koca bir okyanus var Öyle İzmir Ankara değil ki gidip geleyim hep ve ben babama çok düşkünüm bırakıp gidersem kendimi ikiyüzlü gibi hissedicem
- +1 yıl
Bunun ikiyuzlulukle alakası yok ki o senin babansa diğer taraftakide annen.İkisi arasında ayrım yapamazsın sevmek konusunda.Ikiside seni büyüyüp belli bir yaşa getirdiler, lakin ayrılmakla en büyük hatayı yaptılar. Arada kalan sen oldun ve bunu hiç düşünmediler.Simdi bir karar verme zamani.Gelecegini ilerde nasıl bir yaşam sürmek istediğini, eşini colugunu çocuğunu düşünmek gerekecek ve bunlar senin çabalarınla olacak.Kariyer sahibi olup destek çıkmalısın, bu hayat senin ipler senin elinde.Sadece oynatıp şekillendirmek sana kalmış gerisini hayat sana gösterecek. Seçimini iyi yap.
- +1 yıl
Iki yuzlulugu boş ver. Annemin usa, daki durumu ne? Evi. Var mi kirada mi? Isin ve geliri var mı College, ler$ 100.000 Annenin. Geliri onemli. Ona gore karar vereceksin. EGER. Ancak onun yasamasina yetecek geliri varsa. Amerikaya gelince. Ancak hizmet islerinde calisirsin. Temizlik V. S. Aksamlari. eve geldiginde yorgun bir vucutla ikiyuzluluk falan dusunmustum gercekler farkliymis dersin
+1 yılMacera Dolu Amerika adli sarkiyi kesin dinle Sana buyuk bir konsantre olacaktir.. Karate-DO. diyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİyi bir üniversite bölüm kazanamıyacaksan ya da idealin olan bölümü amerikaya git liseyi burada okudugundan yabancı ogrenci sınavlarına girebilirsin diye tahmin ediyorum, lisansı orada bitirdikten sonra burayada gelebilirsin.
02 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum artık zaman ne gösterir kesinlikle Türkiye'yle bağımı koparmam her tatilde burdayım o kesin
- +1 yıl
Amerika seni bekliyor. Yillik izin. falan. Cogu isyerinde yok. Hemen yerine baskasini alirlar geldiginde yenilik isyerinde bulana kadar ic ayin gider. Annenin durumu nasil Maddi olarak kotuyse. Sana yardimida olmaz. Yukarida iyi University tavsiyesi olmus. $ 100.000 den basliyor iyi universiteler. Anne. ne O parayi bulup bulamayacagini sor. Annen hangi eyalette yasiyor? New York Manhattan haricindeki. Her Eyalette kendi Arabian olmasi lazim sigortasi benzin parasi Senin ihtiyaclarin Annen bunlarida karsilayamazsa Senin calisman start o zaman Universiteyi falan unut Seni zor bir yasama bekliyor Usa, da. Annenin durumu iyiyse. Emin ol oyle git Yukaridaki uyarilar. bir bir basima gelir Babanin yaninda mecburen donersin
+1 yılabd ye git eğitim al... en iiyisi kendi geleceğini düşün.
08 Yorumla
Soran+1 yılo düşüncedeyim bende hayırlısı olur inşallah gidiyorum yakında vize görüşmem var
- +1 yıl
ben de gideceğim ilk fırsatta... belki temelli yerleşirim belli olmaz... en iyisi git güzel bir eğitim al orada. sonra türkiye ye dönsen bile sürekli gidip gelirsin sorun olmaz.
Soran+1 yılbiryere gidip yerleşmek sorun değil annemle babam arasında kaldım o sorun oldu
- +1 yıl
onları o kadar takma, sen kendi hayatını kurtar önce. önemli olan sensin.
Soran+1 yılBilmiyorum attım bir adım umarım Hayırlı olur 3 yıl oldu görmeyeli bakalım neler değişmiş
- +1 yıl
inşallah en iyisi olur senin için. iyi yolculuklar , her şey gönlünce olsun ve başarılar :)
Soran+1 yılÇok teşekkürler
- +1 yıl
Surekli gidip gelirsin? her gidis gelisin$ 2000. Bilet ucak icin. Turkiyede harcayacagin. Para.. ve en onemlisi. Amerikada calistigin isyeri kovar tutmaz. devamli. gidip geleni.. isin olmayacak. para dersin olacak. Cogu yazar seni ve Annenin zengin. Dusunup. ona gore akil. Vermis.. Cunku Turkiyeden Gorunen. amerika=. $. Gelsin dolarlar Seni devamli Turkiyeye gitcem dedigin hic bir isyeri calistirmaz. Dolarlar olmayinca. Lanet olsun. Keske ruya tavsiye edenleri dinlemeden. isin Maddi olarak inceleseydim dersin.. ve kafayi yersin. Para yok. Nasil. Turkiye yapacagim. Her ay. Hay bin. Kunduz.. dersin.. gercekler maddiyata baglidir
Kalk git lan manyak mısın? Arada gelir görürsün babanı. Düşünüyor hala.
01 Yorumla- +1 yıl
Ha ha ha.. Turk filmlerinden bir Sahne gormus gibi oldum.. oneriye bak
amerikaya git ben senin yerinde olsam giderim orda imkan daha fazla
02 Yorumla
Soran+1 yılÖyle kolay degil arkamda bir sürü kişi yeni insan yeni hayat
Eğitimini abd'de tamamlaman daha iyi olur bence. Hayirli olsun bu arada ;)
02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler bilmiyorum gidiyorum ama :)
- +1 yıl
Git... gidebildigince. Yollar senindir. Annenin. Maddi durumu. iyi degilse Orada is bulup calisman. Lazim.. NY Manhattan. Haricinde. Hic bir Eyalette otobus metro. Yok kendi Araban. Olmali. sigortasi benzini para. Annenin. durumu iyi degilse evden cikamazsin Turkiyeye hergidis. geliste.
sadece ucak biletin $2000; Anne, ne soyle. bu parayi hazir tutsun.
+1 yılAmerika kesinlikle doğru karar süper şehirlere merhaba de
05 Yorumla
Soran+1 yılsan diego'da yaşıcam
- +1 yıl
Oo süper güzel cogu eyaletin kendine gore güzelliği var hepsini gezersin zaten
Soran+1 yılevet san diego güzeldi
- +1 yıl
Valla mutluluklar sevdigim. sehirlerde benim yerimede Eğlen. I love you USA
- +1 yıl
Macera dolu Amerika adli sarkiyi dinlemis gibi oldun Yukaridaki onerilerden. Sonra Orada gidince ev problemim Araba problemi is Bulma problemi. bu muymus Macera dolu Amerika dersin. Herkes. saniyor. ki. College, ler bedava. hemen. $100.000 verip Universiteyi basliyorsun..
Dünyanın en güzel ülkesi Türkiye nereye gidersen git burayı özlersin , bana genelde öyle olurda...
04 Yorumla
Soran+1 yılonun için bu düşünce zaten Amerika'yı da gördüm bilmiyorum
Soran+1 yılamerikada ne kadar asyalı olduğunu görsen şaşarsın. 10 yıl amerikada kalıp ingilizce bilmeyen Çinliler var!
+1 yılAmerikaya gitmelisin bence. Amerikayı tercih edersen bunu babana nasıl açıklayacağını konuşabiliriz.
00 Yorumla
+1 yılbence eğitimine orada devam et burayı da ihmal etme derim
04 Yorumla
Soran+1 yılben bide hukuk okumak istiyorum eger orada okursam ömrüm boyunca türkiyede çalısamam
- +1 yıl
neden çalışamayasın daha iyi çalışırsın bal gibi uluslararası hukukçu olur valla :)
Soran+1 yılher ülkenin yasaları farklı mühendislik tıp gibi değil annemlerin canına minnet zaten hukuk okuyim mecbur orada kalayim
- +1 yıl
o yüzden uluslaraası hukuk dedim işte
Gizli Üye(30-35)+1 yılBoş ver onları gel seninle evlenelim benim yanımda kal :D:Dd
01 Yorumla- +1 yıl
Haha ha.. ama unutma. O Macera dolu Amerika... Adli sarkiyi devamli dinliyor
ayağınızın üzerinden araba geçti mi? sizin içinde bulunduğunuz araba birinin ayağını ezdi mi? h
01 Yorumla- +1 yıl
Why?
fırsatın warsa koşmaya başla
07 Yorumla
Soran+1 yılo ne alaka
Soran+1 yılya açıkçası ben en son 15 yaşımda gittim amerikaya ve acayip rahat insanlar ne kadar annem amerikali olsada benim için adapte olmak zor ama bir delilik yapıp gidicem aslında soru nerede degilde kiminle diye olsa daha iyi olurdu
Soran+1 yılbu soruya cevabın ancak söyle olur açıkçası kıpır kıpır bir şehir san diego bunu yaşamak istiyorum ama babamı arkamda bırakmak beni cok üzecek adım gibi biliyorum
- +1 yıl
Another why?
Amerikaya git tabiki lan.
03 Yorumla
Soran+1 yılbazen bende böyle gaza geliyorum sonra koyu düşünceler
- +1 yıl
Lan. Amerika cok pahali. Sehir ici otobus. Yok. Araba. ve ona aylik sigorta. Lazim... Sen yenilik olacagin icinbaylik. sigorta. $300
+1 yılAmerika Turkiyeye gore cok cok daha iyi.
02 Yorumla
Soran+1 yılniye öyle düşünüyorsun görmüş biri olarak öyle filmlerdeki gibi mükemmel bir ülke değil
- +1 yıl
Dogru filmlerde bir Adam bara girer ve bes kisinin gozunu morartir. Sonra arabasina atlar gider.. bu filmdi.. Gercek!!! Oradakiler. 911, I ararlardi 3 dakikada polis gelip. Saldirgani yakalar mahkeme gunune kadar hapise atardi.. mahkemeye kesin. 30.000 para cezasi ve. 3 yil hapis Usa, da dayak. Yiyen para kazanir atan. Para oder hapis Kesin girer
+1 yılHangisini daha çok seviyorsan onunla kal
04 Yorumla
Soran+1 yılikisinide seviyorum ama kız çocukları babaya daha düşkün lafı benim için yazılmış
- +1 yıl
En çok hangisi ilgileniyor seninle evet bende anneme daha düskünüm
Soran+1 yıltek çocuğum onun için ikiside bana karşı ilgili
- +1 yıl
Senin yerinde olsam amerikaya giderdim türkiyede olmaktansa :) orası daha güzeldir
Nereyi seviyorsan oraya git
00 YorumlaBir an evvel gitmelisin, bir an evvel giderdim :)
00 YorumlaAbd nin neresi de anne ne is yapar?
013 Yorumla
Soran+1 yılsan diego'da yaşıyor. Annem ingilizce öğretmeni türkiyede de özel bir okulda çalışmisti
Soran+1 yılhahahah hep birlikte gidelim bende özlem çekmem :)
Soran+1 yılben gördüm los angeles ı ekranda görünen işin güzel tarafı zenci mahalleleri var giren çıkamıyor ama fırsatın olursa universal Studios görmeni tavsiye ederim
Soran+1 yıl1000$ ucak bileti 1500$-2000$ da kalacagin yer ki coook ucuz söyledim newyork cok ama cok pahali bir yerdir daha doğrusu california tamamen pahalı 2000$ da orada harcasan ortalama 4500$-5000$ tur şirketleriyle belki daha uygun ama rahat rahat gezemiyorsun kısa zamanda çok yer geziyorsun tadını alamiyorsun tabi bu benim duyduklarim turla hiç gezmedim bir kere Niagara selalesine gittik onada pişman olduk araba Çinli doluydu ve emin ol Çinliler garip insanlar
Soran+1 yılhahhaha tanrı misafiri tabiki ! :)
Soran+1 yılinsanları çok basit insanlar aslında yani rahat anlamasi kolay ve bilgisiz haritada Irak in yerini göstermezler Türkiye'yi sovyetlerden parcalanan bir devlet sanan bile var çok garip sorular almıştım ordayken :D Umarim gidersin
- +1 yıl
Cok romantik.
Gizli Üye(30-35)+1 yılAmerikaya git burada aklını mı yedin
011 Yorumla
Soran+1 yılGidiyorum zaten
Cevap sahibi+1 yılAmerika vatandaşı olursan evlenelim benide al oraya :D :D ahahaha
Soran+1 yılben zaten amerikan vatandaşıyım çifte vatandaslik :)
Cevap sahibi+1 yılEvlenelim mi orada vatandaşlık aldıktan sonra ayrılırız :) Veya uyum sağlarsak kalırız
Soran+1 yılAmerikada beyazlarla evlenmek isteyen bir sürü zenci var hem eline soğuk sudan sıcak suya deydirmez :)
Cevap sahibi+1 yılBen erkeğim ve esmerim :P :D :D ha sen istemiyorsan iletişim kuralım senle ordan bir tane bana ayarlarsın kurtarırsın beni bu ülkeden bende sana cok istedigin bişe yaparım ne olursa :d
Soran+1 yıltamam ordan derim sana
Cevap sahibi+1 yılAçayım mı gizliliği özel atta unutma beni unutursan ben hatırlatayım :)
Soran+1 yılhaa sen gerçekten istiyorsun Zenciyle evlenmek :D Gidince yazarım yine buraya
Cevap sahibi+1 yılo zenciyse bizde arap kökenliyiz sıkıntı olmaz yani :D Amerika vatandaşı olayımda. Sen kabul etmedin bizi ne yapalım onlara kaldık :(
- +1 yıl
Ohh.. My God..
+1 yılkal amerikada türkiyede napıcaksın
00 Yorumla
+1 yılTurkiyeye git, amerikada kal
00 YorumlaArkana bakmadan git
04 Yorumla
Soran+1 yılGidiyorum bakalım ne olacak
Soran+1 yılUmarım haklı çıkarsınız teşekkürler
+1 yıldönüşümlü takıl işte
03 Yorumla
Soran+1 yılbir avrupa ülkesi olsa bu o kadar düşünmezdim amerika çok uzak
- +1 yıl
6ay orda 6 ay burada
Soran+1 yılya öylede olmaz çünkü üniversite var 6 ay türkiyede ya da amerikada kalamam. Düşünsene bir bayramda bile gelemicem anca noel' de paskalya'da falan
+1 yılrusya ya git bence
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler