herşeyin bir sonu vardır, çoğu şey biter. boşanma davasını eşim açmiş. nasıl aileme söylemeliyim? nasıl konuşmalıyım? ve artık bitiyor geri dönüşü yok. aileme nasıl anlatmalıyım?
Cevabın nedir?
+1 yılÖncelikle geçmiş olsun. İnsan istemez elbette böyle şeyleri. Ama bunlar da biliyorsun ki hayatın bir parçası. Ve boşanma oranları artık eskiye nazaran oldukça yüksek. Sen tek değilsin, son da olmayacaksın, bunu asla unutma öncelikle. Asıl üzülmesi gerekenler boşanmış evliler... Yani ilişkileri çoktan bitmiş, ama boşanma adımı atamamış olan, öylece birbirine dolanan iki yelkenli halatı gibi çözülemeden battıkça batan. Sen yepyeni bir başlangıç yapacaksın hayata. İkinci baharımızı yaşayacağız. Şöyle güzel bir bakım yaparız belki önce. Yeni bir imaj çalışması olabilir. Hem bu eski tarz artık sıkmıştır zaten, bir yenilik yapalım ne dersin?
Ailene otur söyle. "Annem babam, ben sizin değerlinizim, böylesine güzel bir annem babam, böylesine güzel bir aile ortamında büyüdüm. Allaha şükürler olsun ki bugün sizin elinizi öpüp sarılabiliyorum. Çünkü siz bana anne baba sevgisini göstermem için o sevgiyi gösterdiniz. Maşaallah nazar değmesin size. Ama ben kendi evladıma bu evlilikte aynı sevgiyi verebileceğimizden emin değilim. İyi bir anne olurum elbette. Ama onunla birlikte olamayız. Olmuyor, anlaşamıyoruz. Çok denedik ama hep geçici geçici oluyor... Sonu yok bunun. Hele hele sizin gibi güzel bir evliliğe şahitlik eden bir kıza bunu anlatamaz kimse. Hadi kendim katlansam, Yarın öbür gün evladımın da olup bu kötü havadan etkilenmesini istemiyorum. Ben size güzel bir evlilikle, ve o güzel evliliğin meyvesi olan torununuzla gelmek istiyorum... Bu yüzden devam etmeme kararı aldık. O açmış davayı. Ben de istemiyordum zaten artık... Sizden ricam, yanımda olun. Ben bir eşle gelmedim bu dünyaya, Allaha şükür aslanlar gibi babam ve annem vardı yanımda o gün. Yine yanımda olun. Kararım kesin."
Bizleri de her zaman yanında bil bu zorlu döneminde.
Canını da sıkma. Herşey daha yeni başlıyor! :) İkinci bahar geliyor20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılolmadi anlasamadik ve belki size sormaliydik sormadik ama bosanmaya karar verdik bosanma davasi acildi.. lütfen bana destek olun demek gerek
029 Yorumla
Soran+1 yıldaha onceki sorumdada konusmustuk artık bitiyor dava acıldı gercekte coktan bıten evlilik kağıt uzerındede bitiyor artık. giriş cumlesi nasıl olmalı.
- +1 yıl
ha su kagit üzerinde olan evlilik..
saniyorum sizinkiler cok tepki gösterecek bence bosandiktan sonra söylesen onlarla yasamayi planlamiyorsan tabiki
Soran+1 yılsizinle konusmustuk hayata tutunmak gerektıgını soylemıstınız. boşandıktan sonra dahada kızabilirler ama.
- +1 yıl
öyle ya da böyle kizicaklar cunku onlar senden cok damadi seviyorlar.. bence bosanin bir tatile cikin kafanizi toplayin ardindan.. ailenize durumu anlatin irtibati koparmayalim o ana net bir sekilde sizi hazirlayip dogru kelimeleri birlikte buluruz.
Soran+1 yılaffedilmeyen olacağım ben.
biliyorum.
kabul etselerde acı dolu gunler var.
calısıp kendi hayatımı kuracagım.- +1 yıl
Bu asamada size destek olmak isterim bende affedilmeyen olduguma göre. yani biraz tercubem var bu konuda..
ne zaman istersen bu konudan ya da diger sorudan yazarsan cevaplarim istersen özeldende yazabilirsin..
Anahtar kelime su hayat benim hayatim hayatinizi elinize alin
Soran+1 yılsanırım benim istediğimde bu hayatımı elime almak çalışmak ve para kazanmak.
- +1 yıl
sanirim degil ne istediginizden önce emin olmaniz gerek karar alinmadan yola cikilmaz.. kararinizda sabitseniz ne zaman isterseniz sorulardan yazabilirsin cevaplarim olmadi mesaj yazabilirsin
Soran+1 yılişe gireceğim ve bosanma davası sonuclanana kadar calısacagım.
en azından deneyimim olur.
çalışmak istiyorum ve hayatıma yon vermek.
peki yazarım olur tesekkur ederim.
ailemle yasamak istemiyorum.- +1 yıl
rica ederim.. o halde.. bosanma davasi sonuclanana kadar calis sanirim is bulmak zor olmayacak senin icin sonunda birikmisin olur.. biraz kücük bir ev tutarsin bir sekilde hayat yluna girer..
basaracagina inaniyorum
Soran+1 yılaynı evimde kalmaya devam edeceğim emeğim var evimin usstunde o nereye giderse gitsin umrum dısı.
kurulu duzenım var zaten ve avukatlada bunları bir resmi kagıt uzerınde onaylatacagım. hersey lehime olmalı bosanmak isteyen o cunku.- +1 yıl
evet son zamanlarda zaten kadina bu konuda büyük haklat tanindi ayrica evlilik süresinde alinan bütün mallar ortak esit sekilde bölünüyor.. anlasmaya yoluna giderse evi istersin sende esyalari filan yani.
is bulursanda gerisi gelir is aramaya basla bence
Soran+1 yılnafaka olarakta evin kirasini odemesini talep edeceğim.
bir iş bulup calısacağım sanırım babamın evinede gitmeyeceğim.
yasım reşit ve kimse birsey diyemez.
gerekırse oglumuda yanıma alacagım onuda krese verip calısacagım.evin eşyasını cogusunubabam aldı.
kendine ait olanları alır.- +1 yıl
zaten cocuk varsa onun bakim masraflarini ödemek zorunda kadina taninan haklar oldukca genis ve yasin kac bilmiyorum ama resit oldugun kesin..
Bu durumda yapilacak sey yani fikirlerin güzel krese verirsin aksamlari alirsin peki ne is yapabilirsin egitimin varmi yani?
Soran+1 yılliseye kadar okudum. olmazsa bir fbrikaya girerim sonra baska işlerde ararım.
azmin elinden bişi kurtulmaz ki.- +1 yıl
o zaman sana tavsiyem iskur sitesine gir üye ol sonrada sehrindeki is garantili kurslara basvur kurs sonucunda isinde garanti kurs dönemindede ayda eline 600 ile 650 Tl arasi para geciyo
Soran+1 yıluye oldum şimdi evet.
bakacağim ve hayatımı kurmam gerek cok tesekkurler.- +1 yıl
rica ederim ben burdayim birsey takilirsa kafana
Soran+1 yıltesekkurler. ya uye oldum ama onlıne işlemlerden profili guncelle diyor ve ben yapamıyorum tıklıyorum birsey cıkmıyor neden acaba :(
- +1 yıl
online islemlerden Cv hazirlamaya baslamaniz gerek ondan sonra yönlendirme oluyor yani.. biraz gec acilabilir sayfa
Soran+1 yılilçemdeki işkurada gidebilirim. olabilir bence calısmaya baslamam gerek sonra kendime guvenimin gelecegıne emınım
- +1 yıl
evet git görüs onlar seni yönlendirirler muhakak hem kadina pozitif ayrimcilik var iskur kurslari belediyelerin actigi kurslar is bulursun muhakak..
kendine guvenin gelmeye basladi cok farklisin ilk konustugumuzdan itibaren ne zaman istersern yazabilirsin
Soran+1 yılevet elime para gecmeye basladıgında dahada guven duyacagım emınım.
hayat guzel ve yasamaya değer.
her bitiş yeni baslangıclara gebedir :)- +1 yıl
yani muhakak kendine guvenin geldi bunu hissediyorum.. dedigim gbii bu soruda tesadüfen karsilastik hep gizlisin cunku ): gizlenmekten vazgecersen beni takip edebilirsin ya da özel mesaj yazabilirsin..
Zamanla güzel seylerde olur hayatinda sen iste kafi
Soran+1 yılgizli olmasamda korkacak bişi yok :)
peki nickiniz burada iyi hissettiğim an size mesaj atarım :)
calısmam gerek :)- +1 yıl
tamam anladim :)
Soran+1 yılaffedilmeyen...
- +1 yıl
efendim
- +1 yıl
hersey yolundami eger degilse bana özelden yazabilirsin
Gizli Üye(36-45)+1 yılçekinecek bir durum yok umarım maddi olarak kendi ayaklarının üzerinde duruyorsundur çünkü bayan olup maddi özgürlüğün yoksa boşanma derim hele çocuğunda varsa maddi özgürlüğün olsa da boşanma zaten kadın istemedikten sonra kolay kolay boşamıyorlar 3 yıl sonraya gün veriyorlar tabi kadında yüz kızartıcı hareketleri yoksa öyle olur varsa çocuğu da babaya verirler boşarlar sende dediğim şeyler yoksa mahkemeye git ve boşanmak istemediğini söyle aile terapisi vs ne varsa eşimle birlikte herşeye yeniden başlamak istiyorum de çünkü şimdi gururla öfkeyle boşanırsın sonra çok pişman olursun kötü bile olsa benim san tavsiyem boşanma boşanma ne yaparsa yapsın canına tak de etse boşanma ben boşandım çok pişmanım pişmanlığımın tek sebebi oğlumun babasını herzaman görememesi başka bir şey değil tabi zaten babası da oralı değil aklına gelirse iki ayda bir falan geliyor oğlumda artık pas vermiyor arkadaşları babalarını okula getirdiği gün ağladı mesela litfen sen boşanma tamam mı çocuğun varsa yoksa da duruma göre hareket et kib Allah yardımcın olsun
00 Yorumla
+1 yılçok denedik ama başaramadık daha fazla birbirimizi yıpratmadan medenice ayrılmaya karar verdik. arkamızda acaba ile başlayan cümlelerimiz yok sorularımız yok kafamızda. (çocuk var mı bilmiyorum ama) çocuğumuzda olmadan böyle olması daha iyi olacak. sizde anlayışla karşılayın lütfen diyebilirsin. sorunlarınızı çok anlatma bence çok sorarlar çok yıpranırsın
02 Yorumla
Soran+1 yılcocugumuz var.
zor olacak ama olacak.- +1 yıl
o zaman çocuğumuz da aramızda çok yıpranıyor böylesi onun içinde daha iyi olacak. mutsuz kavga olan bir evde büyümesinden böylesi daha iyide diyebilirsin. aslında bir evlilik danışmanından fikir alabilirsin. çünkü onların tepkiside seni yorabilir.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
19Cevap
aldatın sanırım mümkün olduğunca sakin bir dille kocam artık değişti benimle ilgilenmemeye beni boşlamaya başladı tarzında olmalısın ki öyle olmasa onu aldatmaz oda sana boşanma davası açmazdı tabiki bu söylediklerim varsayım afbuyur gerçeği yazarsan yazrdımcı olurum.
00 Yorumla
+1 yılGayet sakin bir şekilde gidip aileni karşına alıp, biz artık birlikte yapamıyoruz, eşimde davayı açmış bitiriyoruz diyeceksin. Sonra aranızdaki problemleri aşmaya çalıştığınızı fakat bir türlü aşadığınızı anlatacaksın. Evlenmek nasış normalse ayrılmakta o kadar normal diyerek herşeyin hayırlısıyla bitireceksin konuşmayı
010 Yorumla
Soran+1 yılcok sagolun tesekkurler.
cok denedim ben devam etsin ailem yuzunden ama olmadı olmuyor benimde bir beklentim yok. peki bu konusmayı dıkkate alacagım.- +1 yıl
Güzel derken? Valla ben boşanırken ailemi karşıma bile almadım gittim davayı açtım sonrada telden arayıp ben boşanıyorum dedim ve konuyu kapattım :)
- +1 yıl
Umarım yardımcı olabilmişimdir
Soran+1 yılsiz erkeksiniz ama ben bir bayanım nasıl olacak bilmiyorum.
Soran+1 yıltabikide cok tesekkur ederim fikirleriniz değerli benim için.
- +1 yıl
Merak etme yürümeyen bir evlilikten daha iyi olur belki bir kaçgün biraz sıkıntı çekersin ama bir zaman sonra hayatın tadına varıyorsun. Bide çevrenden gelecekolumsuz tepki ve sözlere çok fazla kulak asma
Soran+1 yılelalem ne kadar değerli. kendimiz için yasayamıyoruz bile. umarım hersey iyi olur.
- +1 yıl
Umarım istediğin gibi olur elalemide salla hayat senin yaşayan sensin, elalem anca konuşur senin çektiğin sıkıntıyı bilmez ama konuşur durur
Soran+1 yılevet aynen oyle olur.
kimse bilmiyor neyin ne olduğunu.
dava acıcak hale gelene kadar zaten ailenin bilmesi gerekirdi. daha fazla geç olmadan annenden başla anlatmaya. eşin dava açtığına göre seninle ilgili sıkıntıları sebep nedir. ailene anlatamayacağın bişeyler değildir inş..
04 Yorumla
Soran+1 yılyok o istiyor anlatamayacağımız birşey yok. hersey acık ve ortada o aldattı ben cektim ve artık istemiyorum dedi.
+1 yılBiz sizin aranızda ne tür sorunlar vardı neden boşanıyorsunuz bunları bilmiyoruz o yüzden yorum yapması zor. Ailenizin yanına gidin ilk başta sorunları anlatın ve sonra eşinizin davayı açtığını söylerseniz anlayışla karşılarlar bence ama aile yapısınada bağlı.
00 Yorumlaöncelikle evlenirken kocanı sen mi buldun yoksa ailen mi bu önemli.
016 Yorumla
Soran+1 yıldaha onceki sorumdada konuşmuştuk. en iyi cevap seçmiştim sizi. eşim olacak kişi davayı açmış. ve ben nasıl soyleyeceğim aileme. fikir istiyorum nasıl soze baslamalı?
Soran+1 yıltop zaten onda. o istiyor o actı davayı sanırım iki uc aya sonuçlanır. ailemede bir sekilde baslangıç cumlesibulamıyorum en kısa surede soylemelıyım
Soran+1 yılamcamlara soylemeyi dusunuyorum. onlar daha mantıklıdır.
Soran+1 yılumarım hayırlısı olsun.
her bitiş yeni baslangıclara gebedir.
kendi hayatımı kurmaya yonelik adımlar atacağım.
Soran+1 yılumarım olur.
goreceğiz bakalım.
Soran+1 yılkendim tek basıma yola cıkıyorum kımseye guvenmıyorumm.
Soran+1 yılvarlıkları bana zarar verecektir bunu biliyorum.
yılllardır onların baskısıyla evli kaldım.
Soran+1 yılpeki mesafemi koymam gerek zaten.
+1 yılbunda bence çekincek bir konu yok bana bu şekilde çok hasta geliyor ama bence en iyisi açıkca ailenle konuş saklasan bile nereye kadar önemli olan onlara açıklayacağın uslup...
00 Yorumlasen dersin o ayrılmak sitiyormuş dersin sıkıntı yok?
011 Yorumla
Soran+1 yılbu kadar kolay olmayacak
Soran+1 yılbenim ailem için kolay olmayacak yoksa uzulmuyorum hiçbişi için.
Soran+1 yıltabikii de nolursa olsun evliliğini yuruteeksın diyorlar.
Soran+1 yılyok hayır değilim.
Aile & Toplum konusunda 725 cevap paylaştı. ölüm kadar normal bir konudan bahsedeceğim bugün size.Boşanmayı ele alacağım.Her insan yaşar büyür ve ölür anne.Bizim evliliğimizde son buluyor
02 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler scare
:(((( fikrimi beyan etmeden önce sunları sormam gerek ki daha doğru bilgi vereyim yasınız kaç çocuk var mı
02 Yorumla
Soran+1 yılçocuğumvar evet. yasım gordugunuz gibi.
Gizli Üye(36-45)+1 yılDava açılmış söyle gitsin ailem çok katı benim bu konuda maalesefve çok mutsuzum.
07 Yorumla
Soran+1 yılişte nasıl soyleyeceğim? nasıl soze başlanır? sizinde mi aileniz katı dusunceli.
Cevap sahibi+1 yılEvet ve boşanmıyorım o yüzden çekiyorum..allahtan aldatma şiddet yok olsa ne yaparım
Soran+1 yılbizde aldatma vardı. ilk evlendiğimiz gunden beri.
ama yurumuyor.
zaten dort yıllık evliyim. iki yıl once bitti ilişkimiz.
Cevap sahibi+1 yılSöyle o xaman çocuk yok inş.
Soran+1 yılvar evet çocuğum. bitecek zaten inş hayırlı olur.
Cevap sahibi+1 yılBoşver daha bile mutlu olursun.
Soran+1 yılben olacağım ya ailem.
+1 yılelektirik alamadım de son moda söz :)) jeneratörde taktık olmadı de :))
00 Yorumlaben 6 yıldır başlayacak bir söz bulamadıgım için devam ettiriyorum işte seninkisi işe yararsa bende senden kopya cekeyim
00 YorumlaÜzüldüm.. Neden peki? Yumuşatarak açın nedenini işte.
05 Yorumla
Soran+1 yılürperiyorum ve korkuyorum.
Soran+1 yılhayır. o boşanmakşstşyor. benlik bir durum yok. sevmiyor.
boşanma nedenlerinizi anlat ailen yürümüyo de...allah sabır versin zor bir durum çocugunuz var mı
00 Yorumla
+1 yılBaba herseyin bir baslangici ve biten noktasini unutmamak gerek.p
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHayırlısı bıymuş nasip kader kısmet vs diyerek anlat işte..
04 Yorumla
Soran+1 yılanlayacaklarını pek sanmıyorum.
Cevap sahibi+1 yılYavrucak var mı?
Soran+1 yılvar
Cevap sahibi+1 yılHmm o iyi olmamış. Vala yapcak bişi yok mecbur söylycen bişekilde.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılmüjdemi isterim anne baba
ben artık özgürüm bo-şa-nı-yo-ruzzzzz yuppi :D02 Yorumla
Soran+1 yılbu bu kadar kolay olmayacak.
Cevap sahibi+1 yılneden olmasın hayat senin hayatın...
Aile & Toplum konusunda 460 cevap paylaştı. peki ailenin haberi yok mu
06 Yorumla
Soran+1 yılyok şimdilik. yurumeyen bir evlilikti. bitiyor dava acıldı.
Soran+1 yılteşekkürler
Soran+1 yılteşekkurler beyefendi.
olmadı olduramadık de kanks bosanıyoruz de
00 Yorumlatenimiz uymuyor de :)))
00 Yorumla
+1 yılağlayarak başla ;)
10 Yorumla
+1 yılkaç yasındasın
00 Yorumla
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Aileye artık biz boşanıyoruz nasıl denmeli? nasıl söze başlamalı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler