Erkek arkadasinizla ayrilmadan once sevistiniz diyelim. Surtunme felan bir seyler yasadiniz. Ayrildiktan sonra pisman olup psikolojisi bozulan var mi ?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence sen psikolojini kötüye yönlendirdiğin için bu şekilde hissediyorsun. Şimdi diyebilirsin ki sen erkeksin farklı olur. Duygularımız farklılık gösterebilir elbet ancak bu konuya benim bakış açım da kızlardan farksız. 23 yaşındayım hiç ilişkiye girmedim. Hayatıma bir kişi girdi. Onunla bazı yakınlaşmalarımız elbet oldu. Ancak hiçbirinden pişmanlık duymadım. Çünkü bunlar yaşanırken ona deliler gibi aşıktım. Sevdiğinin tenine dokunabilmek gibisi var mı? Benim için fiziksel yakınlaşma cinsellikten çok öte bir şeydir. Aşkın doruk noktasıdır. Yani sonraki hissiyatım ise; kötü bitti ama sevgimizi en üst seviyelerde yaşayabildik oldu. Sonuçta bunu sevmediğin birisiyle ya da zorla yapmadın. Ayrıca bunu herhangi biriyle de yaşamak istemezsin ve yaşamazsın. Bu yüzden için rahat olmalı derim.
011 Yorumla
Soran+1 yılIliskimiz berbat bitti kufurler hakaretlerle ve adimi cikarmis o... diye simdi ben nasil pisman olmayim bir de ileriki boyutu var ilerde sevdigim adama ne diyecegim ben masumdum eskiden keske olmasaydi
Cevap sahibi+1 yılİçinde bulunduğun kötü duyguların aksine sevinmelisin. Bir zamanlar senin elini tutan arkadan böyle konuşuyorsa ondan kurtulmuşsun. Üzülmen gereken hiçbir şey yok. Her insanın dediğine de kulak asma. Hani bir söz var önce lafı söyleyene bakarım adam mı diye... Adam olmadıktan sonra istediğini desin. Sen duygularını masumca yaşadın mı? Yaşadın olay bitmiştir. Sen hala tertemizsin inan bana.
Soran+1 yılAcik resimlerim vardi. Onlari arkadaslarina felan gostermis adim cikti. Ilerde sevecegim insana bunlari anlatmam belki o da kullanmaya calisir ama bilmiyorum cok takiyorum kafama cok dusunuyorum ve kendime bile saygim kalmadi cikma teklifi ediyorlar ben sevgiyi haketmiyorum diyorum. Aynada kendime bakiyorum guzelim ama yazik ettin kendine ecem diyorum. Ilerde evlenemeyecekmisim gibi geliyor. Kabul etmezmis gibi kimse beni. Olmamis seyleri bile olmus gibi dusunuyorum cok kotuyum
Cevap sahibi+1 yılO zaman yanlış yapmadın bana göre ama şuan yanlış yapıyorsun. Çünkü hatalı olan o. Sen sevdiğin adam için yapmışsın ne yaptıysan. Bırak arkandan konuşan konuşsun. Hepsini çıkart hayatından. Sosyal medyadan, telefondan neresi varsa sil hepsini. Onlar kendi değerleriyle kalsınlar. Yaptıkları seviyesizlikten başka bir şey değil. Kendine çok büyük haksızlık ediyorsun hem de hiç değmeyecek birisi için.
Soran+1 yılSildim yolda karsilasiyorum bana guluyorlar. mesaj atiyorlar engelliyorum bu sefer digerinsen atiyolar yilbasinda tatmin oldun mu felan beni o* yaptilar. Ben hayatimda tek kisi icin yaptim o da sevip yucelttigim ama tirnak kadar adamligi olmayan biri icin... Degmedi o ayri. Ama psikolojim bozuldu kendimi kadin gibi hissediyorum. Kizligim gitmis gibi hatta belki gitti ondan da emin degilim ya farketmediysem soyle boyle dusunuyorum. Genc degilmisim gibi. Mahvettiler beni
Cevap sahibi+1 yılİsteyen istediği tepkide bulunsun sen hiç tavrından ödün verme. Amaçları zaten o herifin yanında olarak seni üzmek. Sen buna alet olma. İnsanların senin hakkında dediklerini asla umursama sırf bu konu için demiyorum. Onların demeleriyle hiçbir şey olmuyorsun. Sen kendini biliyor musun? Evet. Ne için ne yaptığını biliyor musun? Evet. Mahvolduğun yok ama sen şuan bu şekilde kendini yıpratıyorsun. Biraz daha geniş ve mantıklı düşünmelisin.
Soran+1 yılBen biliyorum. Allah da benim niyetimi biliyor. Hesap verecegim bir Allah var. Ama ilerse sevdigim kisiye nasil hesap vericem bilmiyorum :(
Cevap sahibi+1 yılBir şey söylemene gerek yok bence. Olmuş bitmiş. Bir ilişkide yaşanması gereken şeyler bunlar. Onun yaptıkları sadece şerefsizlik. Daha iyi misin?
Soran+1 yılIyiyim ama ya kizligim gittiyse ne diycem ben ona :'(
Cevap sahibi+1 yılBununla ilgili bir şey yazıcam da gizliden cevap vermemişim. Mesaj atabilir misin bi? Sapık falan değilim merak etme.
Soran+1 yılTamam istek gonderiyorum
En İyi Cevaplar
+1 yılBen varım. Çok çabuk yakınlaştık, sevgili ve arkadaş arasındaydık, herşey mükemmek uyumluydu. Tam aradığım kız derken kendimi frenleyemedim. Bir gece bar club derken sarhoş olduk seviştim ama fazla ileriye gitmedim. Katbetmek istemediğimden. Sonuç kızın daha bana tam güvenmeye fırsatı olmadan içkinin tatlı sözlerin etkisiyle kullanılmış hissetti kendini. Şimdi kabullenemiyor barışmıyor.
Çok kızıyorum kendime ama ben dokunarak seven biriyim. Birine ilgi duyduğum an dıkunmak istiyorum. Sonuç hep kısa süreli ilişkiler oluyor :(00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılcanım şu çocuk kimmiş sen bir söylede onu süründürelm... emin ol onun kız kardeşleri var ise Rabbim ona daha beterini gösterir ...yazık inşallah kız kardeşlerinden çıkmaz dicem ama emin ol böyle bir adilik yaptıysa onun 2 cihanda da ik yakası biraraya gelmez ve sakın endişelenme o çocuğu gerekirse polise şikayet et savcılığa ver sana yardım olcak büyüklerinden yardım iste çnkü resimlerini göstermesi iğrenç bir olay ne demek ya ne hakla yapar böyle birşeyi ... sen hiç üzülme Allaha sığın ve bol bol dua et Rabbim ondan en kısa zamanda çıkarır inş ...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin yaşadıklarının birebir aynısını yaşadım canım. Lütfen takma kafana ilerde sadece değmezmiş deyip gülüp geçeceksin. İnsan sevdiğinin nasıl arkasından konusur yaa? Demek ki bu insan sana değer vermemiş.Bunıu aklından çıkarma sakın.Ve sakın dönme bir daha ona. Kimseye mecbur değilsin.Dimdik ayakta durmalısın.
Aynı acıyı çektim çok iyi anlıyorum. Bu tip bir erkek sadece kendini düşünen çüküne düşkün bir erkektir .Ayrıca kızlığın gitse emin ol anlardın.Kendini üzme ve yoluna bak şu an taze olduğu için böylesin. İlerde hiç bir önemi kalmayacak.112 Yorumla
Soran+1 yılCanim benim guzelim cok sagol. Haklisin cok da kuruntu yapiyorum herhalde. Beni ekler misin lutfen gizliden cik beni en iyi anlayan sensin. Sevaba girmis olursun gercekten bunlari yasamis biriyle konusmaya cok ihtiyacim var sinava hazirlaniyorum odaklanamiyorum hedefim buyuk :'(
Cevap sahibi+1 yılekle hmen geri gzlcem tamam mı canım
Soran+1 yılBu kullanici ark. Isteklerine yanit vermiyor diyo ama takip ettim canim nasil konuscaz :(
Cevap sahibi+1 yılkendmi gzlilikten ckarmya calstm nerden yaplyo blyo musn :)Q
Cevap sahibi+1 yılsmdi ekle tatlm
Soran+1 yılCanimm buradan konusalim o zaman :(
Cevap sahibi+1 yılsmdi dene canım.
Soran+1 yılGizlisin bitanem
Cevap sahibi+1 yılekledm canım seni
Cevap sahibi+1 yılnasl oldu tatlm olay ?
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
8Cevap
İşte Yüce Allah'ın zinaya yaklaşmayın demesindeki hikmetlerden bir tanesi.
Hiç kimse kalıcı değildir dünyada. Ayrılmalar bu tarz olmasa bile ölümle sonuçlanacak bir gün.
Helaliniz olmayan biriyle olmak hem Allah katında yeri olmuyor, hem de kendinize saygı duymanız zamanla azalıyor. Tıpkı sizin şu anki yaşadığınız gibi. O yüzden bu size çok büyük bir ders olsun ve tevbe edip bir daha yapmamaya çalışın.02 Yorumla
Soran+1 yılInsallah kendimi affedebilirim ve Allah da affeder
Onu gerçekten sevdiğim için pişman olmadım ama sadece hoşlandığım veya beğendiğim bir erkekle bunları yaşasaydım gerçekten pişmanlık duyardım.. Çünkü bunların özel anlar olduğuna inanıyorum sadece sevdiği bir insanla yaşamalı insan ki kullanıldığını hissetmesin..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılpekı ben sana sunu sorayım su anda nefret edıyorsun belkı ama ben sana bı soru sormak ıstıyorum dıyelım kı sonuna kadar gıttınız hanı yattınız beraber oldunuz sen bu cocuga ne kadar kızgın olursan ol gururunu hıce sayıp bır sans daha verır mısın gordugum kadarıyla namusunu dusunen bır kızsın bunu merak ettım ben cevaplayıp cevaplamamak sana kalmıs
01 Yorumla
Soran+1 yılVermem asla. Sevgimden olsem de vermem.Benim basimi one egdi. Kanimi emdi. Beni mahvetti namusumdan odun verdim onun icin karsiligi kocaman bir SIFIR ASLA VERMEM SANS
+1 yılpişmanlık olmamalı ayrılsan bıle olmasın ama kötü bittiyse belkı olabılır nefret edıyorsundur keske yapmasaydım onla dersın belkı
02 Yorumla
Soran+1 yılTamamen kullandigini anladim cok kotu bitti. Kufurler etti. Artik sevismek istemiyorum kiz kardeslerine dense bu ne hissederdin dedim diye sen nasil ona bunu dersin onlar benim her seyim*ol git dedi engelledi Allah sahit burada ezan okunuyor onu cok sevdim ama degmedi. Ciplak resimlerimi felan arkadaslarina gostermis adim cikti. Bende de suç var. keske olmasaydi keske...
- +1 yıl
ya resım olayına girmeseydın hanı canlı kendını gösterırıdın ama resım kanıt sonucta bunu yapman hata olmus neyse bu sna tecrube kazandırdı artık bundan sonra daha dikkatlı davran ama başkalarına önyargılı olma olur mu
Gizli Üye(30-35)+1 yılPişmanım.Kullanılmışlık hissi değil de kendime yakıştıramadım..
23 Yorumla
Soran+1 yılPsikolojin nasil peki canim :(
Cevap sahibi+1 yıleh işte gerçi bizim çok ileri birşey olmadı ama aklıma gelince üzülüyorum :( ya ilerde birni çok seversem ve o beni bu yüzden istemezse diyorum :(
Soran+1 yılAynen canim beni ekle bende seninle ayni seyleri hissediyorum konusalim :(
+1 yılAnlamadim ne biliyonmu beraberken sevis zevkini al umursama gelecege bakipta neolacani dusunmeden yap et sonradan neymis efendim pismankm psikolojim bozuk bozulmusun sen zaten kizim yapmadan once dusunseydjn bunlari kendi dusen aglamaz hayhayyyyyyy
01 Yorumla
Soran+1 yılYazik.
+1 yılOnu seviyorken onunla seviştiysen kafana takmaman gerek bence..
016 Yorumla
Soran+1 yılSeviyordum ama ayrildiktn sonra onun gercek yuzunu gormem ve her seyin gozumun inunden film seridi gibi gecmesi hatalr,pismanliklar,kullanildigini anlama,tam bir piçi sevmisim demek ve adimi cikartmasi sonucunda bir travma yasiyorum
- +1 yıl
Vay anasını ya. Üzüldüm gerçekten yaşadıklarına. Bekaretini kaybetmediysen sorun yok. Seninle ilgilenenleri değerlendir derim ben..
Soran+1 yılKaybettim mi kaybetmedim mi bilmiyorum. Icime girmedi diye hatirliyorum girse hissederdim herhalde. :(
- +1 yıl
Allah allah nasıl hatırlamazsın ya? Alkollü miydin? Nerene boşaldı hatırlamıyormusun? Yaşlarınız kaç? İçine girse hissederdin tabii..
Soran+1 yılAlkol degil ama agliyordum. Ben 18 o 19. Bosalmadi bana kendini geri cekti cok tecrubeliyim diyordu beyefendi
- +1 yıl
Vallahi yazdıklarından 1 şey anlamadım.Ya o yaşta 1 erkek 1 kız ile sevişirde nasıl boşalmaz? İnanılacak gibi değil. Neden ağlıyordun? Sanıyorum bu çocuk penisini vajinana sapladı dibine kadar..
Soran+1 yılAcidan degil sevismek istemedigim icin agladim. Bosalmadi derken uzerime bosalmadi yoksa bosaldi yani o kendi ic camasirina
- +1 yıl
Şimdi anlaşıldı. Penisini vajinana sokmamış, iç çamaşırına boşalmış. Sence peni,si kaç cm. idi? Kalınlığı nasıl dı? Sen orgazm oldun mu o sevi,şmeni,zde>? Sevişmeye başladıktan ne kadar süre sonra boşaldı?
Soran+1 yılOrgazm oldum. 18 cm diyordu. Bilmiyorum cok bosaldi devam etti
- +1 yıl
Seni nasıl orgazma ulaştırdı? Penisini çıkartmadı mı dışarı? Ne demek çok boşaldı devam etti. Bununla düzgün ilişkiye girsen seni orgtazm manyağı edecek bence.:)) Öyle değil mi?
Soran+1 yılSurtunduk sadece. Ben zaten cabuk islaniyorum felan her sey cabuk oluyor
- +1 yıl
Anladım. Şimdi sevgilin var mı?
Soran+1 yılYok niye ki
- +1 yıl
Sordum sadece.Eski sevgilin seni kaç kere orgazma ulaştırdı seni. Orgazm anında nasıl tepki verirsin?
Soran+1 yılYeter iyice cinsellik sorusu oldu. Zaten pismanim hatirlamak istemiyorum
- +1 yıl
Tamam canım.:))
ileri gitmemişse insan pişman olmaz eger kısa sürel bir lşki olmuşsa resmen kullanlmş bence
05 Yorumla
Soran+1 yılKisa 3 aydi. Ve ikinci haftasindan basladik. Suc bende biliyorum. Ne deseniz haklisiniz. Ama cok sevdim o da tektaslar vs. O kadar inandirici rol yapti ki her seyimizi biliyoruz sandim. Dunyadaki en iyi sevgililer biz gibi geliyordu bana meger yilin aptali secilmisim bu sahte askta
- +1 yıl
bu siz bayanların sanatında vardır gercek aşk fakirde var parası yok sahte aşk la parası olan zenginde demem şuki ağzınıza düşenleri değil ağzınıza sıçanlrı tercih edersiniz göz boyası bir yüzük kolye saat ya da 1 2 yemege çıkartıldnmı sizin içn sanki gercek aşkı yaşadgnızı sanıyorsnz halbuki zengin züppern bazıları elde etmek içn önce kibar nazik davranır havasnı atar göstersni yapar sonra inandırır istedgni yapar hevesi gectimi o iş biter eskisi gibi olmaz ve the end
Soran+1 yılAynen oyle oldu aynen zengindi kasildi havasini atti sonra senin anlattigin gibi
- +1 yıl
bn dört yıl sevdim uzaktan uzaga yanında olmasam dahi ona asla yanlşm olmadı elmden gedgnce ona hediyeler yollrdm mutlu ederdm uzagız mesefavar diye ayrılmak istedi pki ddim o şimdi evli ve pişman hep arar cvb vermem ama mesaj atyor çok pişman oldgunu söylüyor boşansam benii istrmsn bile dedi dedim sen dönüşü olmayan bir yola girdin ve mutlu mutsuz devam edeceksin elindeyken dger kıymet bilmeli insan
Bunu takarsan ömür boyu rahat edemezssin bırak o pişman olsun seni kaybettiğine
15 Yorumla
Soran+1 yılOnun altindan tren gibi kiz geciyor. O pisman olmaz. Sevdigim icin yaptim pismanim. O kadar fedakarlik yaptim sonucu*git denip engellenmekmis. Psikolojim bozuldu kendimi kadin gibi hissediyorum
Soran+1 yılIlerde evlenecegim insan bunu duyabilir ya da ogrenebilir. Ya daşu ankendimi kiz saniyorumdur degilimdir. Baski altindayim ...
Soran+1 yılTamam kabul et istegimi
+1 yılinsan sevdigi için neler yapmaz. o zman seviyordun
12 Yorumla
Soran+1 yılBunlari yapack bir kiz degildim nasil oldu bilmiyorum cok pismanim seytana uydum :'(
- +1 yıl
olsun sıkma canını ınsan sevdigi ne ne degerler yukluyor da bunları yapıyor sonra olaylar cıkmaza gırebılıyor bosver demekle bosverecek olsan buraya sormazdın ama dusunmemeye calıs
Gizli Üye(30-35)+1 yılPsikolojin bozulmasın saçmalama.
110 Yorumla
Soran+1 yılAma cok dusunuyorum canim :'(
Cevap sahibi+1 yılYa saçmalama. Üzülürsün pişman olursun ama çok düşünme. Bir daha aynı hatayı tekrarlamazsın.
Soran+1 yılKizligim bozulmus gibi hissediyorum. Kendime saygim kalmadi bebegim
Cevap sahibi+1 yılKızlığı bozulanlar bile takmıyorken senin bu kadar takman normal değil. Bundan sonraki davranışlarına dikkat edersen saygını tekrar kazanırsın merak etme. Saygısını yitirmesi gereken biri varsa senin eski sevgilin.
Soran+1 yılZaten tovbe ettim. Ama ilerde evlenince esime bu yasadiklarimi anlatmayacagim. Kizligim bozulduysa sorun cikarsa diyorum
Cevap sahibi+1 yılCanım bozulsa fark edersin?
Soran+1 yılAcirdi felan dimi tatlim bir kere kan gibi bir sivi geldi ama kan degildi :(
Cevap sahibi+1 yılAçık pembe miydi? Bu arada kaç yaşındasın? Eğer öyle bir şey yaşandıysa o şerefsize durumu izah et çaresine bakııın.
Soran+1 yılKahverengimsi oldugunu hatirliyorum. O beni yariyolda birakti konusmaz benimle. 18 yasindayim canim
Cevap sahibi+1 yılİt gibi konuşacak ne b-k yemeye konuşmayacakmış ay nasıl sinirlendim. Öyle bir olay olduysa burnundan getireceğin çok yol var emin ol.
Gizli Üye(36-45)+1 yılDüşük bilinçte yaşanır. bilen için her sabah yeni bir güneş doğar.Takma kafana .
00 Yorumlavardır tabiki ama ayrıldıgın içinmi pişmansın
02 Yorumla
Soran+1 yılOnlari yasadigim icin
Gizli Üye(30-35)+1 yılonu o zaman çok seviyordum, pişman değilim
20 Yorumla
+1 yılyaptıysan artk pişman olsan nolcak
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkullanılmışlık hissi
22 Yorumla
Soran+1 yılSende mi benim gibisin canim :(
senin bozulmuş galiba benim olmadı =)
16 Yorumla
Soran+1 yılBozulmadi.ama emin olamiyorum kendimi kadin gibi hissediyorum
Soran+1 yılBenzetmene ediyim senin. Girmedi.
Soran+1 yılAma olmamis seyleri olmus gibi dusunuyorum iste acaba soyle olmus muydu boyle olmus muydu cok takiyorum kafama
Devamını Gör(2)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Eski sevgilinizle ayrilinca sevistigine pisman olan var mi ? Kizlara soruyorum
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler