Biraz empati lütfen?
Ayrıca bkz: (Bir şey yazmak zorunda değilsin)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer şu anda sen sorumluluk korkusu nedeniylede o kızdan kaçıyor sevmediğini düşünüyor olabilirsin ama güzel bir bebek insanın içini ısıtır anneyi olgunlaştırır babada değişir öğrneğini gördüm eğer doğuracaksa bu sorumluluğu almalısın en azından denemeye değer hiç değilse sonradan boşanmış olursun sonuç itibariyle evli olduğu anda bebek dünyaya gelmesi iyi olur gerçek bir adam bunu yapar ama kız geri döndürmek için kullanıyorsa durumu test mutlaka yaptırmalısın oda bayanın günahı olur kendi çeker merak etti diye korunmasızda ilişki saçma o zaman bak merak etti bebek dünyaya getirecek
Öncelikle cevap yazdığın için teşekkür ederim.
1. Hamile kaldı, alacağım sorumluluk sebebiyle terketmedim onu.
2. Hamile kalmış bile olsa iyi huylu bir kadın bunu dakikasında paylaşmalıdır, süreye oynamamalıdır diye düşünüyorum.
3. Bir erkek ve bir kadınla elde edilen çocuk ancak, iki tarafın istemesiyle hayat bulur.
Birde;
Yani evlilik denemelik bir şey midir?
En azından denersin demişsin, Çocuk esirgeme kurumlarında bir çok deneyen çiftlerin çocukları yatıyor üstelik ailesini bilmeden...
bende teşekkür ederim ama evlilik denemelik değil o kadını geçici sürede olsa koruma altına almak ve adını temiz tutmaktır kadındaki niyeti analiz etmen iyi olur uzun süre saklama süreye oynama varsa ve belkide yalan söylüyorsa bunu ortaya en kısa sürede çıkarmalısın
Bende bu yönde hareket edeceğim, tüm imkanlarımı kullanıp yanında olmak ve söylediğini ilgili kurumlardan rapor alarak teyit etmeye çalışacağım.
Önerin için teşekkürler.
Allah yardımcın olsun
ne zamana öğrendin bide yaş kaç
Yeni öğrendim yaşım 30 halen şaşkınım söz ettiğim kişi ile bir süredir de görüşmüyordum
Sürpriz oldu bana.
Onun yaşı da 23 bende tam olarak bunu merak etmekteyim cesaretine bakılırsa söyleyebilecek bir duruşu var hem ailesi de uygun bulmaz böyle bir şeyi en doğrusu çocuğun uygun koşullar da alımının yapılması diye düşünüyorum.
Bunların farkındayım ancak ilişkimiz çok yıprandı onun kaprisleri ve kıskançlık krizleriyle.
Öyle bir hale getirdi ki artık karşıma alıp konuşamaz oldum.
Tam noktaladım ki bu sefer de karşıma bu şekilde çıktı..
Kafam çok karışık.
Emin değilim sırf bunu öne sürerek benimle görüşmeyi hedefliyor da olabilir.
Bende bu şekilde düşünüyorum bir doktara gitmeyi ancak öncesinde emin olmalıyım.
Nasıl ikna edebilirim onu bu çocuğu istemiyorum neticede?
Çok merak etti bu yüzden korunmaya gerek duymadık.
Oturup düşünmem gerekecek, haklısın.
Doktora gittikten sonra netleşecektir.
Teşekkürler önerin için.
Güncelleyeceğim, ben teşekkür ederim.
Tam dayaklıksınız varya... Zina et, kız hamile kalsın. Sonra bir de ayrıyız diye çocuk öldürmeye yelten. Düşünün biraz birkaç yıllık dünya hayatı için ahiretini berbat etmenin anlamı var mı? Ebedi sürecek ahirette herkesin içinde rezil rüsva olmaktan sakınmaz mısınız? Allah hidayet versin, başka bir şey demiyorum...
Kur�an-ı Kerim, ceninin yaratılış evrelerinden Mü�min�n S�resi 12-14 ayetlerinde bahsetmekle beraber, bu evrelerin ruhun üflenişi ile bir ilgisinin olup olmadığının açıklamasını yapmamaktadır.
Hz. Muhammed (S.A.S), bir hadisinde cenine 120. günden sonra ruh üfleneceğinden bahsetmiştir.
(Buh�r�, �Bed�ü�l-halk, 6). Ruhun üflenmesinin ilk kırk günden sonra olduğuna işaret eden hadisler de bulunmaktadır.
(Müslim, �Kader�, 2, 4; Müsned, III, 397).
40 ile 120 gün arasında yer almıştır islam'a göre bu süre.
Bu sebeple cevap yazmadan önce bir süresi araştırılmalı bu işin aslı astarı sorgulanmalı.
Allah cümlemize hidayet versin.
Mezhep ve/veya fıkıhçılara girecek olursak açmış olduğum konuyu islam'a göre kürtaj olarak güncellemem gerekecek.
Ben göndermiş olduğunuz link'i inceledim.
Bu konuda fikrim değişmez, her iki kaynakta da aynı bilgiler yazmaktadır.
Sadece ikinci kaynakta yazar konuyu ele almıştır.
"Yazar" değil, "hoca" demeniz uygun olur. Konuyu açıklamış Hayreddin Karaman Hocamız. Yok ben zina ettim üstüne bir de suçsuz, günahsız birisinin katili olma günahını da yüklenirim derseniz o başka.
Peki sen ne istiyorsun.Önce bunu bir sor kendine.
Eger aldirmak icin vakit gectiyse o zaman dogum olucak.peki kizla evlenecekmisin eger evlenmeyeceksen bile o cocugun bakim ihtiyaclarini üstlenmelisin.
Basit; İlişkiyi burada noktalamak söz konusu çocuğun da uygun koşullar da alımının yapılmasını istiyorum.
Ancak kişi tüm ikna çabalarıma karşın duyarsız kalmış olup çocuğu doğuracağını yinelemiştir.
Bu konu da neler yapılabilirdi bu yüzden bu soruyu sordum.
Cevabınız için teşekkür ederim.
cocuk üzerinden sana yeniden dönmeye calisiyor sanirim.Ve eger aldirma zamani gectiyse bu durumda yapicak birsey yok is cinayete biner ve evlilik disi olmasida ayri bir sorun teskil eder.İyice düsünülmesi gereken bir durum
Elbette yasal süreç dolmuş olsaydı aldırmak söz konusu dahi olamazdı.
Bende sizin gibi düşünüyorum, dönebilmek adına böyle birşey de yapmış olabilir.
Cevap
8Cevap
Seviyeli giden ilişkinin şimdi çirkef yönünü görüceksin evlenmeyi düşünsen iyi olur o kız doğurucam diyorsa hesabını sağlam yapmıştır
Bundan hiç şüphem yok
En iyi cevapta yorumlari okudum da bu kiz seni geri elde etmek icin söylemiş olabilir mutlaka emin ol hamile olduğundan. Sonrasını düşünürsün. Ama hamile diyede istemediğin bir evlilik sakin yapma ömür gecmez. Hakkında hayirlisi
Çok teşekkür ederim.
Bende öncelikle araştırmak ve hamileliğinden emin olmak istiyorum.
Hemen akabinde de uzlaşmaya çalışacağım kendisiyle.
Deyim yerinde ise hamilelikle bir dayatmaya maruz bırakıldım.
Bunun başka bir açıklaması olamaz
Hamile bıraktığın kadını şu saatten sonra bırakmayı düşünmüyosun umarım bebeği aldırmak cinayettir !
Bırakmayacak bile olsam çocuk istemiyorum.
Hem sırf hamilelik var diye de bir ilişki ne derece yürütülebilir?
Ülkemiz de sırf çocuklar için mutsuz yürütülen evlilikler var.
Neden bunlardan biri de ben olayım ki?
Kural basit yürümüyorsa yürümez.
Pardon, benim dışımda herkes mi çocuk yapmak için illişkiler yaşıyor bu ülkede?
İşte buna yazacak bir cevabım yok, Haklısın.
Teşekkür ederim.
Damatlık baksan iyi edersin. Bu kadar derinlerde aramıcaktın bazı şeyleri
Eğer adamsan kadını hamile bıraktığın gibi evlenirsin...
Bu memlekette prezervatif denen birşey var dimi. Geçti artık. O kadınla evlenmeyeceksen bile çocuk ile annesinin sorumluluğunu üstlenmelisin
ana rahmindede babalık testi yapılıyor artık bildiğim kadarıyla
Hocam sen istemediğin halde, rızan olmadığı halde o çocuğu doğuruyorsa, bence iletişimi kopar. Hayatına bak !! O ilişkiden değil evlilik, hiçbir şey olmaz. Çocuğu proje olarak karşına çıkarmayı planladıysa vicdansızdır, ahlaksızdır hem de sonuçlarına katlanmalıdır. O çocuğu kurtuluş bileti olarak görüyor. Doğmamış çocuğa bu haksızlığı yapan, yarın sana neler yapar. Allah bilir..
seni damızlık yerine mi koymuş.olsun babası şimdiden patik örmeye başlayın
uuuuççç uuuuççç böceğim
Yarın düğün olacak
baban sana terlik papuc
Alacak
Alacak
Bu kadar da basit olduğunu düşünmüyorum, cevabın için teşekkür ederim yine de.
Yaparken iyidi dimi? İyi olmuş sana.. Hadi gecmis olsun ;)
Teşekkür ederim.
:( doğmamış bişeye nsl kıya bildinde aldır diye bildin ya aldırsaydı nsıl oducektin o canın borcunu bence*git uzak dur kadında da senden ne koca olur ne baba yazık seviyene tukurim senin
Ülkemizde kürtaj konusuyla ilgili 1983 tarihli Nüfus Planlaması Hakkında Kanun (NPK) ve 2004 tarihli Türk Ceza Kanunu (TCK) ile kürtaj yasal süresi düzenlenmiştir.
Bu kanunlara göre isteğe bağlı gebelik sonlandırma da kürtaj yasal süresi gebeliğin 10. haftasına kadardır.
Söz edilen hamilelik 10 haftalık bile değildir.
Ayrıca, kürtaj bir cinayet değil istemdışı çocukların doğmasını engellemek için bir önlemdir.
Abi yaparken oh oh sonrada ayy hamile olmuş mu diyecen?
Haltı yerken iyidi dıbır
Evlen moruk :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar