Siz hic rüya içinde rüya, lucid rüya veya astral seyahat benzeri deneyim yaşadınız mı?

Bilimsel olarak REM uykusunda beynimiz uyanık olduğumuz kadar aktif çalışıyor tam bu noktada lucid rüya gerçekleşebiliyor insan rüya gördüğünün farkına varıp olayları yönlendirebiliyor. İki sene önce astral farkındalığı araştırıyordum bu deneyimi yaşamak için 4,5 ay boyunca uğraştım ama bir türlü olmuyordu yapamıyordum ben de pes ettim işe yaramayacak dediğim akşam o inanılmaz deneyimi bir anda yaşadım rüyada olduğumu fark ettim zihnimle etrafı değiştirmeye çalışıyordum ama heyecandan yapamıyordum aradan kaç hafta geçti hatırlamıyorum bir gece rüya içinde rüya yaşadım ama o kadar gerçekçiydi ki rüyamda kendimi sandalyede otururken gördüm kalbimin atışlarını kulaklarımda duyuyordum nefes almakta zorluk çekiyordum uyandığımı sandım rüya gördüm deyip uyudum ve kendimi sandalyede otururken tekrardan buldum yine çarpıntı başladı nefesim kesildi yine uyandım rüya gördüm deyip tekrar uyudum aynı şeyi tekrardan gördüm ve artık öldüğümü sandım ama sakinleşmeye çalıştım çünkü artık rüyada olduğumu biliyordum uyandığımı sanmışım ama o anda rüyanın parçasıymış insan uyanamadığını fark edince ürperiyor ama bu konuda bilgi sahibi olduğum için toparlanıp nefesimi normal tutmaya çalışıyordum ve bir anda uyandım. Neyseeeğğ bazılarınız böyle şeyler yok halüsinasyon uydurma deyip atacak ama araştırdığınızda bilim dünyasının bu deneyimleri uyku felci karabasan REM uykusu düzensizlikleri ve beynin algı oyunları olarak açıkladığını görebilirsiniz. İnanç boyutuna gelirsek mesela Zümer Suresi 42. ayette Allah öleceklerin ölümleri anında ölmeyeceklerin de uykuları esnasında ruhlarını alır... diye buyurur uyku İslamda yarı ölüm hali tasvir edilir. İnsanın farklı algı boyutlarına ulaştığına dair sayısız örnek vardır. Bilmeden yargılamak yerine insan zihninin ne kadar uçsuz bucaksız kapasiteye sahip olduğunu düşünmek insana çok şey katar ben bu deneyimi yaşadım en heyecanlı güzel ve korkutucu anlardan biriydi benim için aranızda benim gibi rüya içinde rüya lucid rüya yaşayan oldu mu hiç bebişler?
Güncellemeler
17 sa
Sosyal medyada insanlara seviyesizce saldırıp köşeye sıkışınca da diplomam vad diye vizyon kasmaya çalışman ne kadar büyük bir aşağılık kompleksi içinde olduğunun kanıtı gerçek uzmanlığı olan biri sosyal medyada bu kadar ucuz ve kalitesiz cümlelerle kendini rezil etmez ne tarzları analiz edecek entelektüel birikimin var ne de insan gibi konuşacak ahlakın sen sadece bir kağıt parçasının arkasına saklanmaya çalışan içi bomboş kibirli bir asalakasın.
Siz hic rüya içinde rüya, lucid rüya veya astral seyahat benzeri deneyim yaşadınız mı?