beyler bakkal lütfü lucid rüya bağımlısı her gece yapıyor
hatta geçen gece selena gomez , çaycı hüseyin ve sigmund freud ve safiye soyman beraber ocakbaşına gitmişler.. selena bir uzun hava çekmiş...

beyler bakkal lütfü lucid rüya bağımlısı her gece yapıyor
hatta geçen gece selena gomez , çaycı hüseyin ve sigmund freud ve safiye soyman beraber ocakbaşına gitmişler.. selena bir uzun hava çekmiş...

Lucid rüya, uyku esnasında bilincin aktif hale gelerek rüya görüldüğünü fark etme durumudur. Farkındalık kazanan kişiler rüyaları üzerinde kontrol sağlayabildikleri takdirde rüyalarında istedikleri değişiklikleri yapabilmektedir.
Lucid rüya hakkında bilinen en eski uygulamalar Hinduizm ve Budizm’e dayanmaktadır. Yoga Nidra (Uyku Yogası) ve Dream Yoga (Rüya Yogası) çalışmalarını yapan Budistler rüyada olduklarını fark etme yeteneğini geliştirmeye odaklanmışlardır..
Uzun yıllar boyunca yalnızca Uzak Doğu – Asya öğretilerinin içerisinde barınan rüya kontrolü, Helenistik Dönem ile birlikte batıya taşınarak insanlık tarihinde geniş bir alana yayılmıştır. İlerleyen süreçte rüyalar için yapılan bilimsel çalışmalar sonucunda lucid rüya da kendine yer edinmeye başlamıştır.
Celia Green 1968 yılında Lucid Dreams kitabını yayımlayarak yaptığı deneyleri paylaşmış ve ilk ciddi adımı atmıştır. Buna karşın bilim camiası berrak rüya deneyimine uzak kalmaya devam ederek bilim dışı olduğu yönündeki düşüncelerini sürdürmüştür. Çok geçmeden Psikolog Dr. Keith Hearne, Psikofizyolog Stephen LaBerge ve Psikiyatrist – Sinirbilimci John Allan Hobson yeni deneyler yaparak kontrollü rüyaları anlamlandırmış ve onu doğaüstü bir durum olmaktan çıkarmıştır.
Görülen rüyalar konusunda henüz her şey açıklığa kavuşmamış olsa da neden rüya görüldüğü ve nasıl kontrol edileceğine yönelik kabul edilebilir bilgiler bulunmaktadır.
Cevap
2Cevap
Yapmıştım valla çok ilginç bir deneyimdi ama rüyanın içeriğini net hatırlamıyorum
Güzelmiş
lütfü nün rüyası mı... okudun mu ne kadar ikonik dimi..
rüyada mı anlattın.. bu gece rüya buluşması yapacağız.. senide çağıracam... rüyada buluşacağız... yer sanırım antalya olacak deniz kenarı.. selena gomez falan gelecek.. eminem, tom kaulitz falan
evet alabiliriz. kiim istersin
Yaptım evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?