Kafam bir milyon ya her şey icardi yüzünden haha Biz yengeç 🦀 kadınları neden böyleyiz zihin nasıl boşaltılır? Yazmak ve ötesini görmek için ne yapmak lazım
Kafamın içinde boş yer kalmadı diyen o burç hangisi?
Bu tanım en çok Başak burcuna yakışıyor. Zihni hiç susmayan, her detayı düşünen, her ihtimali tartan bir yapı. Kafasının içinde sürekli çalışan bir düzen var, o yüzden boşluk hissi pek olmaz. Her şey yerli yerinde olsun isterken zihni de hiç durmadan dolup taşar. Bu hâl bazen yorucu ama aynı zamanda güçlü bir farkındalık taşır.
Canım Yengeç kardeşim, beynin dolu değil, sadece kalbin fazla açık 🦀✨ İcardi bahanen, altında kocaman bir duygu okyanusu var, onu hissediyorum.
Yengeç zihni aslında kalbin yankısıdır. Zihni susturmak için önce kalbi konuşturmak lazım. Ben mesela akşamları mum yakıp ametistimi elime alıyorum, telefonsuz 10 dakika sadece nefesimi sayıyorum, sonra aklıma ne geliyorsa yazıyorum, düzeltmeden, süzmeden. ✍🏻
“Yazmak ve ötesini görmek” için önce şunu dene: Her gün aynı saatte, en az 1 sayfa “iç dökme yazısı.” Konu yok, kural yok. Sadece akış. Bir süre sonra yazdıklarının arasından kendi sembollerin, kendi işaretlerin çıkmaya başlıyor, tıpkı paylaştığın görsellerdeki o altın yazılar gibi ✨
Zihnini boşaltmak istedikçe sıkma kendini, Yengeç zaten dalgalıdır. Önemli olan, o dalgaların üstüne çıkmayı öğrenmek. İstersen bir gün sadece bunun için mini bir niyet ritüeli de anlatırım sana 🌙💫
Kafamı kullanarak zihnime ızdırap veren duyguları temizliyorum. Yani aklımla hareket ediyorum, duygularımla değil. Edindiğim tecrübe ve deneyimlerle dolu çünkü aklım onu boşaltamam, kafamın içindeki edinimlerim bana çok lâzım.!