Olmasına kesin gözüyle baktığım şeyler bile olmamaya başladı. Hep ağzım yüzünden konuşmicam artık.. konuşmayı bıraktım.. hiç dıpp sus şşşt..

Olmasına kesin gözüyle baktığım şeyler bile olmamaya başladı. Hep ağzım yüzünden konuşmicam artık.. konuşmayı bıraktım.. hiç dıpp sus şşşt..

Evet, nazara inanırım. Bazen her şey yolundayken bir anda tersine döner, insan sebebini bulamaz. O anlarda nazarın etkisine inanmak mantıktan çok hisle ilgilidir. Göz değmesinin enerjisi vardır bence, iyi niyetle bile bakanın içinde bir kıpırtı bırakabilir. Bana da oldu, fark ettim. Yorgunluk, sebepsiz halsizlik derken anladım ki bazı şeyler sadece görünmeyenle açıklanıyor.
Hayır, inanmam. Nazar gibi şeyler bana göre tamamen psikolojik. İnsan sürekli “biri bana kötü baktı, enerjim düştü” diye düşünürse, kendi kendine o hissi yaratır zaten. Bu, dışarıdan gelen bir etki değil; zihnin kendi oyunu. Yani bazen “nazar değdi” değil, “moralim bozuldu çünkü telefonumun şarjı %3” durumu. 😄
Hayatta herkes iyi de kötü de şeyler yaşar, bu normaldir. Suçu “nazar”a atmak, bazen sorumluluğu üzerimizden atmak gibi geliyor bana. Kimin ne düşündüğünü, ne hissettiğini kontrol edemezsin; ama kendi odağını, duygularını yönetebilirsin.
Benim için asıl güç, “kimsenin enerjisi beni etkileyemez” diyebilmek. Gerçek koruma, kendi zihnini ve duygularını sağlam tutmaktan geçer — göz boncuğunda, tütsüde ya da sessizliğe gömülmede değil. Zaten biri bana kötü baktıysa da, umarım ışık azdır; fotojenikliğimi bozmamış olsun.
Uzun uzun anlatırdım. Ama kim okuyacak o ayrı. :) Başıma gelmeyen kalmadı. İki kez ölümden döndüm. Birincisinde, hayatım mahvoldu zaten. Hayallerim, hedeflerim, ideallerim, düşüncelerim vs. hepsi çöp oldu. Neler neler yaşadım. Hacısı, hocası, falcısı hep aynı şeyi söylüyordu.
NAZAR.
Yurt dışına yerleştim. Orada da başıma gelmeyen kalmadı. Kürkçü dükkanına geri döndüm. Bir hocaya gittim. Aynen şöyle söyledi.
'' Sen de çok büyük nazar var. Seni bitirmişler. 17 yaşında bu sana bulaşmış. Her işin ters gitmiş. Sürekli vücut ağrıların, kolların, ayakların ağrıyor. Bazen ayağa kalkacak halin olmuyor. İşte bunun sebebi Nazar. Kemiklerine kadar gitmiş. Seni mahvetmişler oğlum. ''
Kötü enerjilere ve nazara inanırım. Güçlü durmak, korkmamak, kendine iyi bakmak ve sınırlarını çizip kişisel alanını korumak en iyi savunmadır. Bazı durumlarda susmak, kiminle neyi paylaştığına dikkat etmek de buna dahildir. Ama bu, insanların enerjisinden korkup sürekli temkinli yaşamaya dönüşmemeli, sağlıklı bir korunma olmalı.
Etrafında sadece güzel enerjileri geçiren, negatif enerjinin ya pozitife dönüşerek sana ulaştığı ya da gönderene geri gittiği bir zırh hayal edebilirsin. 😏🤍✨
Doğayla bağlantı kurmak, arınma niyetiyle yapılan bakım ve temizlik ritüelleri, dua ve olumlamalar gibi şeyler de enerjini güçlendirir, iyi hissettirir.
Duruşunla hepsini döver geçersin, enerjiyi yönlendirirsin, kimsenin gözü mözü sana dokunamaz. 🧿
Teşekkür ederim 🌸🩵✨
😘
Ah sevgili KIZILİNKA, nazar öyle güçlü bir enerji ki! İnsan ruhunu da bir mıknatıs gibi çeker, enerjiyi dengesizleştirir. O yüzden dikkatli olmak, az konuşmak bazen iyi gelir. Ama şunu unutma ki, her göz değmez. 🧿
Nazara karşı, benim küçük bir ritüelim var mutlaka denerim: Sabahları bir dizi tütsü yakıp enerji temizliğimi yapıyorum. Bir de üzerimde her zaman nazar boncuğu ya da koruyucu doğal taş taşıyorum. Mesela obsidyen ya da akik tam böyle durumlar için birebir! 💎✨ Bir şeylerin yolunda gitmediğini hissettiğinde enerji koruyucu yapman sana da iyi gelir. 🌙
Cevap
22Cevap
nazara inanmam
Doğumumdan beri üzerimde çok ağır nazar var. Nereye el atsam kuruyor, başarılarım hiç oluyor. Hastalıklar fiks zaten. Hem iş hem aşk işleri bahtım kapalı. O değil tabuta dik koyacaklar beni korkuyorum :) neyse Sanırım kurban kesmek gerek hususi olarak kurtuluş için böyle söylediler.
Enerjiye inanıyorum. Bazı insanların gerçekten çok negatif enerjileri var. Bakışı felan bardak çatlatan cinsten. O tiplerden uzak dururum.
Nazar haktır evet inanırım.. son iki yıldır nazardan hasta oldum daha yeni yeni kendimi toparliyorum
Evet inanirim tabiki, cunku bizzat degdiriirim 😝😅
🫣🫣🤫😅
Hep nazardan oldu zaten ne olduysa , şu an gözümde çıkan bile nazaaardannn🤦🏼♀️
Kötü enerjiye inanıyorum adına nazar demesem de sevinçlerimi paylaşırken çok korkarım mesela
Aynen hemen bişiler olur. Ve bi'de başkasında olmayıp sende olan.
Evet o yüzden üzüntülü şeylerden bahsederim 🤣
Temkinli olmak 😅
Evet inanıyorum. Çok da nazar değdiririm enerjim kuvvetlidir 😂😂
Çok oldu inanıyorum, bir komşumuz edebiyatı bitirdim oğlu bitiremedi bıraktı diye hep söyleniyordu hep bşr takım aksilikler çıkıyordu o zamanlar hayatımda.
Nazara elbette inanırım ama kazık kadar insanlara nazar değdiğine inanmam. Başı ağrır nazar, gözü ağrır nazar; ayparcası sanıyor bazıları kendilerini. O ne özgüven vallahi anlamış değilim.
Evet inanırım, Kur'an'da da yazıyor zaten. Ama nazar boncuğu batıl inanç yani haram. O yüzden ona inanmıyorum.
Oğlumla kızımı paylaştım ikiside feci kaza geçirdi. Kızımın kafası hala şiş ve artık tövbe atmam bir yere fotoğraflarını
İnanıyorum, girdiğim ortamda gözlerimin agırlaşması ve baş agrısından anlıyorum nazarın geldiğini jfjf
Nazara da geliyorum, benim de nazarım çok değer ama öyle kötü bir şekilde de bakmam. Yansın, bitsin, kül olsun falan. Sadece kötülere karşı..
Nazara inanirim. Nazara gelmek cok kotur bir sey gercekten günlerce yataktan cikamadigim oldu.
İnanırım onun için herkese her şeyi anlatmak uygun değil maalesef bazıların da haset olabiliyor 🤧😢
Var inanıyorum o dönem kötülenmiştim ve her şey tersine gidiyordu
Evet. Kur'an ve hadislerde geçer. Hatta insanların yarısı nazardan ölüyormuş
Nazara inanırım.
Her zaman nazar değdirmem de gözüm bazı eşyaya kaydı mı kırılır.
İnsanın kendine bile nazarı vardır, mezarlıkların yarısından fazlası da nazardan ordadır 🤭
İnanırım Nazar haktır ama öyle sürekli nazar olurum kaygım da yok tabi🖤
Resulullah bir gün sahabeleriyle yolda gezerken bir mezarlık görüyor ve ashabına mezarlıgi göstererek burada ölenlerin yarısınin ölüm sebebi nazar
Bu hadisten de anlıyoruz ki nazar hak
Müslüman değildin ki sen nazara inanman için müslüman olman lazım nazar İslam'da geçen bir şey
Aşırı inanıyorum nedense... Ve en ufak bakış başımı ağrıtıyor...
Ağrıyor zaten 🤭🤭
Haha o nerden çıktı
Yaa ama yüz yüze oluyor bu 🤪🤪🤪
Hiiiç inamam ama Nazara geldim 😂😂😂
😂😂😂 Zürt tesellisi kendini avutma diyelim
Al benden de o kadar :) :) Küçük çengelli iğnelerin her tarafına battığı biri olarak "Nazara" inanmam 😂
Kesinlikle 🥰
Nazar boncuğu takmak lazım her fırsatta
İnanırım bende gözü olanın gözü cıksın 😂
İkisi birden hemnde
Her şeye inanırım bir çok kez denk geldim çevreden
3 çeşit varmış 1 ve 2 normal de 3. cü ölümcül diyorlar
Evet nazardan sürünüyorum zaten
😭😭
kuran müslümanıyım yani inanmak için çok sebebim yok.
Benim nazarım dokunmuyor da herkesin nazarı bana dokunuyor.
Nazar haktır inanılması gerekir. Ama nazar boncuğu vs. Batıldır inanmamak gerekir.
İnanırım ve çok oldu
Evet inanıyorum
Geldiğim oluyo daraldım
Ne ben ona inanayım ne de o bana inansın 😂
İnanırım nazara geldim
Çok oldu kaza bile yaptım
olmaz mı hemde çok
Nazar vardır inanyourm
Evet inanırım kendini de nazar edebilirsin
İnanırım tabiki
Kem gözler haram nazar büyü.. bu hayatta mevcuttur
İnanırım bilmiyorum olmuştur