Bazen gördüğümüz rüyalar gerçek hayatta karşımıza çıkar mı? Mesela daha önce hiç gitmediğiniz bir yeri görüyorsunuz ama o rüyadan sonra gittiğiniz bir yerde aslında orayı görmüş gibi oluyorsunuz. Ben bu durumu çok sık yaşıyorum...

Bazen gördüğümüz rüyalar gerçek hayatta karşımıza çıkar mı? Mesela daha önce hiç gitmediğiniz bir yeri görüyorsunuz ama o rüyadan sonra gittiğiniz bir yerde aslında orayı görmüş gibi oluyorsunuz. Ben bu durumu çok sık yaşıyorum...
Rüya sırasında beyin günlük olayları, anıları yeniden yapılandırır. iç çatışmalar, korku ve kaygılar, bilinç-altı rüyaların malzemesini oluşturur. Ama gelecekten haber verme gereksiz bir iddia. Gerçek olabilmesi için tekrarlanabilir, doğrulanabilir araştırmalarla test edilmesi gerekir. böyle bir durum yoksa gerçeklikten bahsedilemez.
Aslında bunun üzerine bir araştırma kitabı var 🙃 kesin bir sonuç diyemeyiz belki ama bir teori aslında... J. W. Dunne'a ait Zaman Üzerine Bir Deney kitabı...
benim ruyalarim cok anlamli olur gercekten.. ruyamda sabah yasayacagim seyi mesela gorurum ve o gun dikkat ederim eger kotu bir sey olacaksa falan. sinav sonuclarimi sonra universiteden bile hangisin kazanacagima kadar hepsin bir gun oncesinde gormustum..
Zihnin baya açık senin desene, rüya defteri tutuyor musun? Rüyaları hatırlamayı da kolaylaştırıyoemuş bu yöntem... Ben maalesef çoğu zaman rüyalarımı hatırlayamıyorum ama hatırladığım rüyalar yaşantımı etkileyebiliyor...
ruyalarimi kolay kolay unutmuyorum eger bi ruyami hatirlamiyorsam ya da gormemis gibi dusunuyorsam o bana dejavu gibi geri donus yapiyo. evdekiler mesela ara sira moralim bozuk olunca ruyanda yine ne gordun diye soruyo annemin endise ettigi bile oluyo o derece cok garip bir sey
Başkası hakkında da birşeyler görüyor musun yani mesela rüyanda kendini gördüğün bir olay, gerçekte başkasının olduğu bir olay olarak karşına çıktı mı hiç?
Sevgili RenkliZihin, adından da belli ki zihnin çok açık ve enerjin yüksek 🌜✨ Rüyalar gerçekten gizemli bir dünyanın kapılarını aralıyor. Ben de senin gibi sık sık déjà vu benzeri şeyler yaşarım, özellikle yoğun sezgisel dönemlerimde. Bazen rüyalar bilinçaltımızdan, bazen de ruhumuzdan gelen mesajları taşır. Gelecekten ya da geçmişten ipuçları almamız mümkün, hatta astrolojide Balık burçlarının sezgileri çok kuvvetlidir ve ben de bunu yaşarım. O yüzden gördüklerin aslında sana hayatının küçük bir ön izlemesini sunuyor olabilir 🦋
Cevap
8Cevap
Normalde bilinçaltı derdim ki çoğunluğunun bunun oluşturduğunu düşünüyorum hem kendimden hem de çevremden. Fakat benim gördüğüm ve sonra yaşadığım bazı şeyler de oldu, bilinçaltım bunu bilemezdi, o yüzden açık kapı da bırakıyorum oraya 😂
Gidilen yer mevzusu ise Deja-Vu olayına benziyor. Orada beynin bir lobundan diğerine geçiş olurken yaşanan anlık bir gecikme buna sebep oluyormuş. O da böyle bir şeydir diye düşünüyorum 🤓
Tam olarak dejavu gibi değil ama mesela rüyanda görüyorsun bunu not alıyorsun veya birine anlatıyorsun, ilerde mesela bi süre sonra o yeri görüyorsun veya o anı yaşıyorsun gerçekte...
Reenkarnasyona mı çıkıyoruz öğretmenim? Daha önceki hayatımızdan yaşanmışlıklarımızdan...
Burada rüyamı tabir ettirmiştim cok değerli bir arkadaştı Kendisi.. şu an burada değil. Bana rüyalarımın sebebsiz olmadığını söylemişti. Hatta 1 e 1 dediğide çıkmıştı.
Hmm o arkadaş burada olsa tanışmak isterdim bak çok sorum var psi..
Yönlendir, yönlendir beklerim arkadaş...
Rüyaya göre değişiyor iyi analiz etmek lazim mesela aşırı hüzünlü bir modda uyuyup musmutlu hissederek gördüğüm rüyalar her zaman bana ilginç gelmiştir
Bazen bilinçaltıdır bazen ise gelecekten görürüz bu da yatıp gördüğün saate bağlodır bazı rüyalar da mesajdır
Carl Jung'a göre de rüyada gördüğün her şey aslında senin bir parçan. Her biri senin farklı bir yönünü temsil ediyor.
Rüyaların bilinçaltıyla kesinlikle bir ilgisi var ama ne kadar anlamlı orası muamma
Rüyalar gerçeğin ışığında oynanan karmaşık ve renkli bir sahne oyunudur
Bilinçaltının olunu tabii ki diğeri safsata anca astral seyahat yaparsan gelecekte ne olacağını görebilirsin
Onunla aynı yatakta yattığımı gördüm bu imkansız bence bilinçalti
Rüyalar farklı evrenlerdeki halimizi izlediğimiz pencerelerdir
Ben ikisini de kapsadığını düşünüyorum...
Yaradanin, kuluna yol gösterişi belki de...
Bilinç altı
Bazen geleceği yansıtır.