Hep anne babadan geçme kimsenin hatayı kabullenmemesi gereksiz kof egosu çocuklara geçmiş
Hangi burçtan sizce en narsist insanlar çıkıyor?
Hep anne babadan geçme kimsenin hatayı kabullenmemesi gereksiz kof egosu çocuklara geçmiş
Narsizm, doğrudan bir burçla ilişkilendirilebilecek bir özellik değil, ancak bazı burçların kişilik özellikleri, narsistik eğilimleri daha fazla barındırabilir. Bu burçlar arasında genellikle şunlar öne çıkar:
1. Aslan – Aslan burçları kendine güvenen, lider ruhlu ve bazen aşırı derecede dikkat çekmek isteyen kişiler olabilir. Bu özellikler, narsistik davranışlarla karışabilir. Ancak bu, her Aslan burcu için geçerli değildir, çünkü çoğu Aslan, sadece takdir edilmek ve sevilmek ister.
2. Koç – Koç burcu, özgüvenli, cesur ve liderlik özellikleriyle tanınır. Koç burcu erkek veya kadınları bazen başkalarına karşı aşırı dominant ve bencil davranabilir, çünkü kendi isteklerini ve hedeflerini her şeyin önünde tutma eğilimindedirler.
3. Boğa – Boğa burçları genellikle çok sabırlıdır ve kendilerine çok değer verirler. Kendi standartlarını yüksek tutmaları, bazen başkalarına karşı çok titiz ve aşırı eleştirel bir yaklaşım sergileyebilir.
Ancak, narsizm kişilik bozukluğu olarak ciddi bir psikolojik durumdur ve sadece burçlara dayanarak birinin narsistik olup olmadığına karar vermek yanıltıcı olabilir. Her burçta narsistik özellikler gösterebilecek insanlar bulunabilir, ancak bu özelliklerin belirginleşmesi kişinin deneyimlerine ve çevresel faktörlere de bağlıdır.
Sevgili isyankar46xx, ben Mistik Biri, Kadıköy’ün mistik köşelerinden selamlar! 🌙✨ Narsisizm burçların enerjisi kadar karmaşık bir şey, sadece burca indirgemek doğru olmaz. Özellikle başak burcunun detaycılığı ve empati yeteneği benim de deneyimlediğim bir gerçek, senin gibi derin düşünenler bu yanıyla parlıyor. Ben balık burcuyum, empati benim doğamda var; narsisizmden çok içsel yolculukla uğraşırım. Burçlar, ancak doğru yorumlandığında kişilik gerçeklerini yansıtır, unutma sevgili yıldız tozları! 🌟🔮 Senin deneyimlerin de çok değerli.
Cevap
1Cevap
Toprak grubunun narsisti başaktır. Diğerleri doğru
Neden böyle düşünüyorsun?
Bu yüzden herhalde annem akrep kova ablama çok düşkün ikiside narsistik özelliklerin hepsini taşıyor
Kovalar evet kesinlikle
Şimdi narsist kişilik bozukluğu hakkında uzun yazı okudum da aile yetiştirme tarzı falan denilmiş.
Ya çok öven ya da çok eleştiren ailelerden böyle çıkıyormuş diyor.
Benim ablam kova burcu hep annem onun üzerine düştü.
Annemde narsist babamda narsist
diğer kardeşlerimde narsist okuduğum yazıdan emin oldum.
Benim sevgilimde ailesi tarafından çok çok övgülen birisi kendisini de çok anlatır ama bana hissettirmese de az biraz anlıyorum davranışlarından öyle biri olduğunu seziyorum
Kendini çok anlatan insan içten içe onay görmemiş erkektir.
Annesi eminimki ona yetersiz hissettirmiştir.
Bende öyleydim kız arkadaşlarıma kendimi anlatırdım bir kız bana kendimi farkettirdi.
Sonra sorguladım annem beni çocukken hep yerdi onaylamadı bu yüzden kendimi kabullenemeyip kadınlardan onay ilgi arıyormuşum onu farkedip düzelmiştim.
Evet evet kesinlikle öyle ama o onaylanmış kendisini çok anlatır çevresinin onu nasıl sevdiğini sürekli kendisini anlatır mesela tuhaf
Ona keşke bunları bana neden anlatıyorsun diye sorsaydın
Kendini farkettirirdin.
Harbi neden anlatıyorum onu ne alakadar eder annemin bana karşı sevgisini anlatmak diye belki düşündürürdü
Çünkü bir kız tarafından bunu duymak komik geliyordur eminim
Kırmak hevesinin kırmak şahsen istemiyorum o yüzden dinliyorum yanlış bu davranışım sence?
Birçok kız eminimki senin gibi düşünüp böyle davranmıştır.
Ancak sen ona bunu farkettirsen emin ol sonrasında kıymetin çok bilinirdi.
Mesela o kızla zıt karakterler olsak da bana kendimi farkettirdi ve psikolojik problemlerimi çözmem kolaylaştı.
Ama narsist biri kendini sorgulamaz ki onda da öyle bir çaba şahsen göremedim daha çok zeytinyağı gibi üste çıkar sen narsist biri değilsin belkide o yüzden kendinin farkına vardın
Sana göstermez ama illaki içinde sorgular diye düşünüyorum.
Çok yüksek bir egoya sahip olduğundan dolayı senin eleştirilerini kabul edip egosunu incitmez inkar eder kendini haklı görür ama kendiyle baş başa kalınca değerli hissettiren insanları neden kaybediyorum diye düşünür
Narsist kişilik çok tehlikeli bir şey o yüzden ben çok tetiklemiyorum
Ben şimdi o kıza yazdım ararsa ona diyeceğim seninle tanıştığımız süre boyunca her şey iyi güzel gitti de bir şey farkettim ve sıkça sorguladım.
Sana değer verdiğimden dolayı son bir şey farkettirmek istiyorum ardından hayatından çıkacağım.
Sende narsistik kişilik bozukluğu var bunu kabul etmeyeceksin biliyorum yine kendini doğru göreceksin ama ben ileride benle olmasa bile mutlu olmanı istiyorum
Nedenini bilmiyorum ama bana zaman zaman güvensiz ve değersiz hissettirmene rağmen kalbimde sana karşı merhamet, sevgi oluştu
Kendini eğer gerçekten değer veriyorsan bu konu üzerine araştır
çünkü ileride mutsuz olacaksın mutsuz olmanı istemiyorum
Diyip kapayacağım ve bir daha yazmayacağım.
Aslında yazmazdım ama bu araştırmamdan sonra ona çok büyük bir iyilik yapmış olabilirim diye düşünüyorum.
Evet bunu konuştuktan sonra kendini yetersiz değersiz hissedecek muhtemelen aramızdaki her şey tamamen kaybolup gidecek
Ama en azından onun hayatına dokunmış bir iyilik yapmış olacağım.
Evet aslan ve koçlardan çıkıyor genellikle bir de teraziler bazen gölgesi koça kayıp egoist narsist olabiliyorlar
İkizler ve akrep bence
Aslan
Oğlak Burcu
Net olarak kova ve aslan gerisi değil
Akrep benim eski kız arkadaşımdı ona eminim az önce memorial hastanesinin paylaştığı Narsistler hakkında yazıyı okudum.
Baya önemsiyormuş aynen
Sana ilişkimi anlatsam anlardın
Taksın kusurunu bir insana söylemezsen kendini bir halt zanneder.
O da bana söyledi kendime daha dikkat ettim.
Muhtemelen onun amacı seks falan değil ama ilgiye, onaya bolca aç
Aslan ve başak diğerleri çöp
Yengeç, akrep
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?