"Ben vazgeçilmezim." psikolojisinde olan, kendini ulaşılmaz gören ve karşı tarafı (bu arkadaş, sevgili ya da bir başkası..) manipüle eden insanların aslında bilinç altında ne yatıyor olabilir? -Bence tamamen ego ve karşıdaki kişinin tavırlarına bağlı bir durum. Bir insanın egosunu şişirmek o insana kendini vazgeçilemez hissettirmektir. Ve bence kendini vazgeçilmez zanneden insanların ruhsal sağlığının normal olduğunu düşünmüyorum.
kendini vazgeçilmez sanan birisi evet.. narsist bir özellik olarak görülebilir genelde ego sahibi ve dahası aslında yalnızlıktan korktuğu için ve senin ona değer verdiğini bildiğinden bu şekil de planlı davranıyor da olabilir ondan vazgeçmeni istemediği için.. bilemedim.
Kesinlikle narsisttir. En çok kendini iyi ve üstün görmek, kendine bir nevi aşık olmak falan.
Belki de öyle insanların psikolojilerinde yatan temel neden, eziklik kompleksi olabilir. Düşük özgüvenlerini bazı insanlar ego ile kapatmaya çalışırlar. Narsist insanlar da aslında tam tersi kendinden nefret falan eden insanlar olabilir diye düşünüyorum ben. Gerçekten kendine aşık olanı da tanıdım, çok aptalca bir durumdu onlarınkisi. Ama aşağılık kompleksi olan insanlar da narsist bir karaktere sahip olabilirler, insanların yapısına göre değişir.
Egolu insanlarda genelde derinlerde eksiklik yatar, yetersizlik genelde içi boş bir balon gibiler. Bilgili kendine güveni olan insanlar aksine rahat ve mütevazi olurlar küçük hesaplarla başkalarını ezerek yükselmeye çalışmazlar.
Bu hatayı hepimiz yapıyoruz özelliklede sevgililerimize. Hadinden fazla seviyor değer veriyoruz. Sevgi manyağı yapıyoruz. Bir noktadan sonra kendilerini vazgeçilmez sanıyorlar. Kabahat birazda bizde