Dünya'ya dair bakış açınızın genişlediğini, daha üst bir bilince ulaştığınızı hissediyor musunuz ve Shining çözümlemesi?

Ağır spoiler içerir 🤣

Bunun rüyalarda ortaya çıkan bir emaresi evinde yeni bir oda keşfetmekmiş. Gerçekten de hayatımın farklı dönemlerinde yaşadığım evde yepyeni bir oda bulduğum rüyalar gördüm. Odanın büyüklüğü de senin bilincinin ne kadar genişlediğini gösterebilir. Ben bulduğum odanın girişinde uyuyakalmış ve tamamen yabancı birisini buluyorum. Ama ona karşı inanılmaz bir şefkat ve sevgi duyuyorum. Belki de o kişi rüyamda tüm insanlığı temsil ediyordu. Odanın içiyse geniş, büyük pencereleri olan ve bir iki eşya dışında bir şey olmayan bir oda.

Vauv aslında tam da şu anda Kubrick 'in Shining filminde, otelin müdürünün odasının böyle bir bilinç genişlemesiyle ilgili olabileceğini düşünüyorum. Çünkü pencere var odada ama aslında otelin yapısına göre olmaması gerekiyor. Benim ruyamda da pencere olmamasi gereken bir yerdeydi. Kubrick o pencereyi oraya bilmeden koymuş olamaz. 🤣 Zaten tüm filmin ana karakterin rüyası olduğundan şüpheleniyordum.. 🤯

Dünya'ya dair bakış açınızın genişlediğini, daha üst bir bilince ulaştığınızı hissediyor musunuz ve Shining çözümlemesi?