Ben hayatımda kaç aydınlanma yaşadım bilmiyorum belki de gerçek manada yaşamadım ama şunu diyebilirim ki bugün o aydınlanma için gereken bir aşamayı yaşadım ve hatta bunu aydınlanma zannettim Lakin biliyorum çok yakındı ya da yaklaştım. O yoldayım. Ya da sadece karışık zihnimin bir üründür.
Ailen dışında kim seni ne kadar severse sevsin, ne kadar değer veriyor olursa olsun elbette ki bir nebzede olsa seninle ilgili kötü düşündükleri bir şeyler oluyor. Bunu fark ettikten sonra insanlarla arama bir adım daha mesafe koydum.
Aslında sık sık aydınlanma evreleri geçiriyoruz. Ancak bunlar kademe kademe belki bunlardan birini yaşıyosunuzdur. Aydınlama durumu geldiğinde konu her ne ise gerçekten puzzle taşları gibi oturuyo zihinde ve bir rahatlama geliyor insana. sorun çözülmemiş olsa bile artık nasıl hareket etmek gerektiğini sezgilerimiz veriyor bize
Evet yaşadıklarımız gerçekten hayatımıza tahmin edilemeyecek kadar etkili ama ana mesele bence bağlantı kurmak olayları yorumlarken bağlantı kurunca gerçekten farkındalık hissi refah hissettiriyor.
Mantığa dayalı olmanın önemi de bu işte. Seni hayatta tutan ve bir şeyleri hem daha objektif, hem de daha net görmeni sağlayan etken bu. Bu olmasaydı hayatta kalmamız, hatta sağlıklı karar vermemiz imkansız hale gelirdi. Günümüzde tutkularına düşkün olan ve mantığını kullanamayan insanların nasıl hale düştüğünü görüyorsun, değil mi? Çoğu kız ve çoğu erkekte bu genel sorun var. Onlar için söylüyorum bunu.
Tutku ve mantık beraber yürütülmesi zor şeyler diyebiliriz o zaman. Mantık çerçevesinde tutkulu olmak sağlıklı dediğimiz şey. Tutku çerçevesinde mantık zaten orada değil çünkü tutkunun çerçevesine giren bir boyutta değil diye mi? Yanlış kümeler yanlış kümelere girmeye çalışıyor kapsamların büyüklüğü oranlı olsa ve birbirine karışmasa
Yanlış çerçevelere yanlış tablolar asılmaz ışte. Evet, saymana bile gerek yok ömrün yetmez ona yetseydi de ömrünü buna harcamak istemezsin biliyorum. Hiçbir şey bu konuda istenilen gibi olmayacak. Yani o da genel manada mantıklı ilişkiler. Genel manada mantıklı ilişkiler olmayacak.
Aslında var. Ama çok nadir. Yine de benim gibi birisinin bunu yaşamayacağı kesin. Çünkü bir kere bu potansiyelde olan bir olay yaşadım ve çok ciddi sebeplerden dolayı o olay orada kapandı. Kesinlikle onu suçlamıyorum. Zaten benim de hatam yoktu. Sadece mesele ailenin araya girmesi. Hepsi bu.
Gerçekte bunu bizzat yaşamış biri olduğum için bu nadir ihtimalin yaşanabileceğini biliyorum bu yüzden de. Ancak yaşananların sonrasında yalnızlığı kendim tercih ettim. Hepsi bu; çünkü ben ne zaman bu yolda bir şey denesem ya kötü niyetli birisi, maskesini düşürüyor ya da olaylar çok iyiye gitse bile başımıza çok alakasız yerlerden gelen büyük belalar yüzünden herkesin hevesi kursağında kalıyor. Bunun dolayısıyla hayatıma zarar veren bir etken olduğunu ve bana göre olmadığını o gün anladığımdan beri yalnızlığı tercih ettim. Böyle daha iyiyim.
Zaten nadir olduğu için genelde olmayacak dedim. Seni neyin iyi hissettireceğini sen bilirsin. Sen bu yolda adımlar atarken kimse de Seni durduramaz. Ben bahsettiğin yolda adımlar atmıyorum çünkü zaten o yoldayım ama sabit bir yolda ömrümü geçireceğimi sanmıyorum. Ben hayatıma kimseyi almadığım için kötü bir tecrübem yok. Bu yüzden özellikle ekstra yalnızlık çabam veya isteğim yok. Zaten yalnızım. Bunu aciz bir hisle söylemiyorum kendimden emin bir şekilde söylüyorum. Bana göre sahte ve yanlış ilişkilerdense böylesi çok daha iyi. Acı çekme mekanızması değilim kimseyi iyileştirecek bir ağrı kesici hiç değilim. Zaten yalnızlığa alışık bir bünyem var. Hiç zorlanmadım. Sadece aşkın yaşanmaya değer olduğuna olan inancım kafamı kurcalıyor. Yaşamadığım için gözüktüğü kadar mükemmel mi merak ediyorum. Yani aşka inanıyorum ve aşık olursam yalnızlık özellikle hayatımda tuttuğum bir madde olmazdı. Aramızdaki fark sen tecrübeli olduğun için yalnızlığı seçiyorsun bense tecrübesiz ve sadece gözlem ile yalnızlığı yaşıyor olmamız ama benimkinin de bana göre geçerli sebepleri var uzattıkça uzanan maddeli.
Doğru yolda olduğumu biliyorum. Senden duymakta güzel. Eleştirilerine her zaman açığım. Güven konusuna gelince evet, sana katılıyorum. Yeni maceralarda görüşmek üzere kaptan.
Gelişim kitaplarına adım atmıştım Fitness body building iç ferahlığı huzur vs Basit ama çok önemli konular Sorun tabi enerjisizlikte olur Sağlıkta aydınlandım Mutluluk banka huzur bankası açtım kendime Bu bazen yaş pasta bira oldu lakin bogulmadim bir gemim oldu Sonra ölmek istemedim çok yaşamak istemekle son buldu Yoksa ohooo okyanusta hamsi balığı misali Geçinme kaygısı yetebiliyo