Güncellemeler
+1 yıl
Sonuçta goremiyorsunuz varlıklarına dair kanıt yok
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Kuranda zaten varda cinleri kullananlarda var normal göründükten sonra zaten dünyadaki 7 milyar insanda müslüman olurdu
Yapma uydurma bunlar
sendede zeka yok varsa göster gözümle inanayım
Zeka soyut bir kavram sen göster cin melek bana
ilmini öğren kullan. mesele soyut moyut olması değil sen gözle görülmüyuor diye inanmam diyorsun bende senin zekana inanmıyorum işte
Kanıtın nerede isbat et
onları kullanan kullanıyor Allahı cinleri melekler herkes görseydi herkes müslüman olurdu zaten :D
Kocakarı masalı bilader bunlar
bunlara inanmak bana bir şey kaybettirmiyor. senin masallarından mantıklı
Bana da bir şey kazandırma di inandığım zamanda
zaten bu dünyada kazandırcak değil
Öteki dünya diye bir şey yok ölünce yok olup gidiyorsun bitti finito
nerden biliyon? ya varsa
Yok yok varlık isbat ister yokluk değil
yok olmadıgına sende emin değilsin çünkü gidip görmedim. Kuranda bile ebu lehebin iman etmiceği yazıyordu hemde leheb hayatteyken isteseydi yalandan iman eder kuranı yalancı cıkarırdı. biritis müzesindeki 1400 yıllık kuran ile günümüzde dünyanın heryerindeki aynıyken senin lafların boşa
Kur'an 1400 yıllık değil en eski kuran bile Muhammed zamanından değildir
1 tane kuran var zaten :D
Hayır 1 tane değil 25 farklı kuran var
demiştim zeka yok akıl mantık yok diye haklıymışım :D
Araştır görürsün asıl sende zeka yok gerçeği görecek
Kur'an'ın orijinal hali elimizde yok yaktirilan kuranlar bile var
ateistlerin keyiflerine göre yorumladıgı arastırmaları sen oku :D
Ben sana bak diyorum inanıp inanmamak sana kalmış ama gerçek bu
Hadislere bak ve talmutu oku gerçeği göreceksin
bilmiyorumm her şey olabilir
masal değil gerçek
Nereden biliyorsun
Kurana inanıyorum
Alaaddin nin de uçan halısı var hiç uçan halı gördün mü
Beynin agriyor acısını gösterebildin mi bana
Hissediyorsun ötekisi varmış diyor hani kanıt
Ben Allah’a inanıyorum kaniti da çocukken kapıyı lastik gibi bükmek istemiştim Allah’a dua ettim kapı büküldü Allah var ki duama cevap verdi oradan biliyorum
Hadi ordan kapiyi bükmüş yalan atma hayal görmüşsün sen
Ama dua ettim oldu demekki var senin deyişinle ahirete dirildigimizde burası yalan beynimin içinde yaşıyorum hayal görüyorum mu diyeceksin ahirette birde
Hayal görmüşsün bence ahiret yok
Seni kim yarattı
Beni kimse yaratmadı
O zaman nasıl oldun
Evrim insanlık evrimle meydana gelmiştir
atomu kim yarattı onu söyle
Büyük patlama
tamam kim yaptı o büyük patlamayı kendi kendine olmadı heralde
Büyük Patlama, modern kozmolojik teoriler ışığında, maddenin aşırı yoğun ve sıcak bir noktadan genişlemesi sonucu Evren'imizin oluşmasını mümkün kılan âna verilen isimdir
yani birgün bişey ben büyük patlama yapim dedi patlattı kendini öyle mi bunu mu diyorsun tesadüfen mi oluştu bunca şey
Evet hayat tesadüf eseri var oldu şu an insanlığın hayatta olmasında bir tesadüf
o zaman tesadüf tanrılarına ibadet ediyorsun çünkü seni onlar yaratmış ya
Ben bir tanrıya inanmıyorum tanrı yoktur
alalım bi avuç kum çamur atalım bir yere orada istiklal marşı yazmaz o çamurdan atatürk çıkmaz anlatabildim mİ?
İnsan zaten çamurdan yaratilmadi ki
İnsan yaratilmadi bir canlıdan evrildi
neye inandıgın belli değil daha yazma
Ateistim ben sen neye inaniyorsun onu söyle
ben allaha inanıtyorum bu kadar atom var hepsini de allah yarattı
Peki bu Allah seni yaratıyor senin her türlü ne halt yiyeceğini biliyor ama ölünce diyor ki sen kötüsün seni cehenneme aticam inandığın böyle biri
allahın ledün ilmi vardır ruh sahibi birisi asla cehenneme gitmez cennete gider ama allahın ilimleri cehenneme gidebilirler bu da allahın ilmidir yani yaşıyorsan allahın ruhuysan cennete gidiyorsun.
Kötü biri 8 yaşında bir çocuğa tecavüz ediyor sonra öldürüyor ikisinide yaratan Allah o masum çocuğun ne suçu varda o kötü adam tarafından tecavüze uğruyor bu nasıl iş o çocuk ne yapti sonra Allah bu adamın bu işi yapacagini bildiği halde neden yaratıyor o adami
Dediğim gibi Allah’ın ilimleri onlar.. ibret alınmamız icin yaratılıyor Allah’ın ilmi matrixteki karşılığı bot npc olarak geçer yanı yaşamayan robotun yaptıkları nasıl karşılanır böyle düşün yanı orada ki kız da adam da npc yanı robot biz görüp ibret alalım diye Allah böyle bisey meydana getiriyor
İbretlik bir hikâye değil hani Allah adil di hani merhametliydi İslam'da npc falan olmaz herkesin ruhu vardır
Bana şöyle suçu ne çocuğun o adam neden yaratıldı
islamda herkesin ruhu vardır öyle ibşey yok dünyada çok az kişinin ruhu vardır allahın ruhudur yani. geri kalan imtihan iiçin duran allahın ilimleridir. yani allah merhametli hiçbir yaşayan ruh sahibi birisine allah böyle bişey yapmaz. ibret almamız içindir.
Kitapta öyle bir şey yazmıyor hadislerde de geçmez
Allah yapıyor hani merhamet adalet şevkat
yani sen diyorsun ki herkeste ruh var bende yok diyorum burayı anlasan konu bitiyor. allahın ledün ilmidir bunlar.
Sana bunu anlatan kimse sana yalan söylemiş cevap bulamadığı için
allahın merhametli olduğuna inansan da iş bitiyor. belli ki özel yaratılmış varlıklar onlar açlıkten ölen tecavüze uğryıp öldürülen allah özel olarak yaratmış nie çünkü merhametli yaşayan ruh sahibine yapmaz böyle bir şey.
Yaşayan ruh sahibi diye bir şey yok kim diyor bunu hangi kitapta hadiste geçiyormuş
araştırabilirsin herkeste ruh yok. allahın ruhu değil herkes. çok az kişide ruh var.
Dostum ne ruh var ne Allah Allah dediğin al lat denilen eski dişi bir pagan Arap tanrısıdır
Boş yapıyorsun öyle bisey yok
Arastirabilirsin hurufu mukattayi biliyormusun
Evet biliyorum kuranda var
Ya - sin denemek biliyormusun ey sin demek sin bir ay tanrıçası dır
Ama onu mu kastediyor o ayette nereden biliyorsun belki başka bisey söylüyor
Bir düşün Kuran'da neden bir pagan tanrısına ey sin diyor
Onun açıklaması vardır kuranda allahtan başka ilah yoktur diye geçer senin dediğin olsa çelişki olurdu ama kuranda çelişki yok okuyan herkes söyler
Okuyan herkes kuranda çelişki olmadığını söylüyor bilim adamları inceliyorlar çelişki yok diyorlar
Çelişki bu işte kendin araştırıp bakabilirsin
Lam lat mim menat için kisaltmadir
O kadar bilim adamı yanıldı yani takdire şayan bunlarin hepsinin açıklaması vardır
Yabancı kaynaklara bakabilirsin
Bazı YouTube da video paylaşan kişilerde önerebilirim
Baktım ey insan anlamına da geliyormuş bilirsin bazı kelimeler birden çok anlama geliyor
Bakara/256: Dinde zorlama yoktur.
Tevbe/5: Müşrikleri, puta tapanları bulduğunuz yerde öldürün. Bir çelişki daha
Dediğim gibi farklı anlama gelebiliyor kitapda çelişki yok hepsinin cevabı var benim inandığım din de doğru hak din
Ben islam dinine mensubum ve benim dinim doğru hak dindir
Yunus/99: ''Rabbin dileseydi, yeryüzünde bulunanların hepsi inanırdı. Öyle iken insanları inanmaya sen mi zorlayacaksın?"
Tevbe/29: "Kendilerine kitap verilenlerden Allaha ve ahiret gününe iman etmeyen, Allahın ve resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslamı din edinmeyen kimselerle elleriyle cizyeyi verinceye kadar savaşın."
Yunus suresinde gayrimüslümlerin inanmaya zorlanmaması emrediliyor. Tevbe suresinde ise yine inanmayanlarla savaşılması gerektiği emrediliyor.
İyice araştır islam kaynaklarına bak hepsinin cevabı var
Yok hepsi böyle çelişkili ya Muhammed in Aişe ile 9 yaşında evlenmesine ne diyeceksin
Uydurulmuş Bisey o o zamanda yaşadın da gördün mü ki bu kadar eminsin peygamber çocuk skecek öyle mi boş uydurulmuş bisey belliki
Bunlar sahih hadis dır buharı de Müslüm de geçiyor herkes tarafından kabul gören hadisleri yazanlardir bunlar
100 tane den 95 I doğru diye hepsi doğru anlamına gelmiyor
Bunların Kitaplarında kiler %100 doğru kabul edilir
Hayır öyle bisey yok kuran %100 doğru kabul edilir
Araştır bak
Kur'an da var ne yalanı
Masal bilader bunlar gördün mü hiç
Gardaş sen ne dediğimi anlamadinmi Kuran'da var diyorum
Dostum ona bakarsan Alaaddin in uçan halısı var o gerçek mi
Yav gardaş Kuran'da öyle bişey geciyormu Alaaddin hikaye kitapkarinda bir kahraman
Tamam işte her kitapta yazan doğru mu oluyor görmediğin birşeye nasıl inaniyorsun
Her kitap değil sen heralde anlamıyorsun YUCE ALLAH ın kitabından bahsediyiruz
Tamamda gördün mü hiç cin melek denen şeyi
Görenler var
Var sen gördün mü görmediğin şeye nasıl inaniyorsun
evet görenler var
Sen gördün mü o görmüş bu görmüş masal bunlar milleti korkutmak için uydurulmuş şeyler
Masala bağlı her masala inanmam
anlatılan olayların tamamen gerçek dışı olduğu, yer ve zaman ögesinin ise daima belirsiz olduğu bir anlatı türü zaten masal?
@lukwist93 lafın gelişi masal dedim zaten