Uyku ve uyanıklık arasında yaşadığım bu şey ne olabilir (karabasan değil)?

Birkaç yıldır gece uykumdan uyanıp tekrar dalmaya çalıştığım zaman garip bir his yaşıyorum. Tam kelimelere de dökmesi güç ama karabasan ya da uyku felci gibi değil çünkü gözlerimi açabiliyorum, kendimi oynatabiliyorum, kalkabiliyorum. Sadece tam ayılamıyor gibi oluyorum. Gözlerimde bir ağırlık oluyor, tekrar uyumak için yatıp gözlerimi kapayınca sanki hızlı trenden aşağı düşer gibi bir his hissediyorum içim çekilir gibi. Sonra vücudum titremeye, bir basınç hissetmeye başlıyor ve kulaklarımda garip uğultular, sesler duyuyorum. İki mıknatısın birbirine çarpması ya da rüzgar uğultusu gibi garip sesler oluyor, tam betimlemesi zor. Bu uyku-uyanıklık evresinden hemen çıkamıyorum ve tekrar uyuyamıyorum tekrar çünkü uyumak istediğim zaman böyle şeyler oluyor. Uyku felci gibi değil, dediğim gibi kalkabiliyorul ve gözlerimi de açabiliyorum ama bu ağırlık hissi geçmiyor hemen. Zaten kendimi bu ağırlık hissine bırakınca da içim çekiliyor, sesler ve titreme başlıyor. Aranızda benzer bir deneyim yaşayan var mıdır?
Uyku ve uyanıklık arasında yaşadığım bu şey ne olabilir (karabasan değil)?