Astrolojiye ilk girdiğimde inanmıyordum, insanlara doğum haritası bakarken anladım gerçekliğini.
İşin sırrı, dünyamız bizim algımıza göre şekilleniyor. Gerçekte merkür hiç geri gitmese de biz onu öyle görüyoruz ve hayatımızı biz şekillendiriyoruz. Güneş ekliptikte ilerlerken mevsimler değişiyor, dünyaya gözünü açtığındaki çevreyi belirliyor. Özetle insan bir kodlama, haritalar da onun barkodu.
Sana bunu 5 cümlede anlatacağım balık burcuyum, duygusal müzik ya da film izlediğimde hakikaten de duygusal oluyorum fakat bazen özellikleri hatalı onlarda nadir görülüyor, ben şöyle düşünüyorum bunları tasarlamışlar İşte bu astroloji olsun falan olsun ya bunlar İşte biz psikolojik olarak kabullenerek bunları biz kendimiz oluyoruz Berfin güzel
Astroloji safsatadır. Yıldızların ve gezegenlerin insanlar üzerindeki etkilerini açıklamada bilimsel bir mekanizma sunamayan uydurmalar silsilesidir. Bilim, gök cisimlerinin uzaklık ve büyüklükleri nedeniyle insanlar üzerinde doğrudan etkileri olmadığını kabul eder. Daha gökyüzünü doğru tasvir edemiyor dünyanın yalpalama hareketinin oluşturduğu astroloji haritasının değişkenliğini kabul etmiyorsunuz. İnsan bir kodlama değil. Genetik bilimdeki gen haritalarını ve psikoloji bilimindeki kişilik özelliklerini kodlama olarak değerlendiremezsiniz. Spritüalizme saygım var ancak yazdığınız her şey yalandan, sahtelikten ve bilgi kirliliğinden ibaret.
@Ferhatınçabası size mesaj gönderemiyorum ama bibilen ile görüş butonuna tıklayıp bana iletişim bilgilerinizi gönderebilirsiniz, herhangi bir paketi seçebilirsiniz sistem ücret kesmiyor
Dünya’nın etrafı içi içe geçmiş 50'den fazla kristal küre ile kaplıdır. Bu küreler tıpkı dünyamız gibi sabit bir hızda dönerler. İlk kürede Ay var. En dış küre ise yıldız küresidir. Bu şarlatan astrologların Aristotelesten kalma iddialarına göre hepsi küre yüzeyine yapıştıkları için hepsinin Dünya’dan uzaklığı aynıdır ve aslında iki boyutlu bir alana dağılmışlardır. İki boyutlu ve bir arada durdukları için takımyıldızlarını bir düzlem üstünde yatıyor kabul ediyorlar. Ve parselledikleri en yakın yıldızlara bir isim veriyorlar. Buna göre birbirine yakın yıldızlar bir takımyıldızını oluşturuyor. Ancak bu yanlıştır, çünkü Aristoteles fiziği yanlıştır. Yıldız küresi diye bir şey yoktur ve yıldızlar evrende Dünya’dan görüldükleri gibi dağılmamışlardır.
Modern astronomiye göre yıldızlar bir kürede değil, üç boyutlu bir alana yayılmışlardır. Gökyüzünde yan yana gördüğümüz yıldızlar, aslında boyutlarından dolayı uzayın çok farklı köşelerinde yer alırlar. Ancak farklı takımyıldızlarındaki cisimler birbirilerine çok daha yakın olabilirler. Dolayısıyla takımyıldızı isimlendirmeleri tamamen keyfi, hiçbir bilimsel temeli olmayan isimlendirmelerdir. Nitekim Dünya’dan görünmeyen çok ama çok sayıda yıldız mevcuttur. Hatta Hubble teleskopunun keşfettiği yıldızlar nedense insanları etkilememektedir. Yersen tabii... Henüz bunu açıklayacak yalanlar bulamadılar.
Modern kozmoloji gözünden gökyüzünde takımyıldızları diye bir şey yoktur. Modern astronomide takımyıldızları sadece Dünya’dan, harita çizmek için kullanılan isimlendirmelerdir. Uzayda takımyıldızı diye bir şey nesnel ya da ontolojik olarak yoktur.
Dolayısıyla burç dediğimiz şeyler modern bilim açısından var olan şeyler değildir.
Nitekim gökyüzündeki şekilleri bile zamana göre değişir, zira tüm yıldızlar galaksi merkezi etrafında döner. Bunun sonucunda galaksi merkezine yakınlığa göre cisimlerin birbirlerine göre konumu değişir.
Aristoteles kozmolojisinde burçlar lehinde verilen iyi bir argüman vardı. Aristoteles’in Tanrısı bu iç içe geçmiş küreleri hareket ettirmişti. Kolayca Tanrı’nın küreleri kullanarak Dünya’daki olayları kontrol ettiği iddia edilebilirdi. Dolayısıyla kürelerin hareketini izleyerek Tanrı’nın insanlarla ilgili ne istediği konusunda bilgi alabiliriz diye düşünülebilirdi.
Ama bugün o küre modeli bozuldu. Gök cisimlerinin küre üstünde hareket etmediğini biliyoruz. Yıldızlar zaten küre üstünde hareket etmiyorlar. Dolayısıyla yıldızların hareketinin Dünya’ya bir etki yaptığını düşünmemiz için hiçbir gerekçe yoktur.
Hatta Newton ve Görelilik Kuramlarına göre yıldızlar o kadar uzaktadır ki Dünya’yı etkileyemezler. Hatta bu durum şu kaba söylemle özetlenir: Siz doğarken ebe’nizin sizin üzerindeki etkisi yıldızların etkisinden katbekat fazladır. Zira onun uyguladığı kütle çekimi yıldızların çekiminden çok daha fazla. Isı ya da başka hangi fiziksel büyüklüğü düşünürseniz düşünün ebenizin etkisi hala daha fazla olacaktır.
Modern bilim açısından astrolojinin diğer sorunu eski astrologların bilmediği gezegenlerdir. Neptün ve Uranüs 18. yüzyılda keşfediliyor, bunları ne antik astronomlar ne Müslüman astronomlar biliyor. Dolayısıyla bu gezegenler astrolojik resme konmamış ve dolayısıyla antik astrolojide yeri yoktu. Modern astrologlar bu noktada astrolojiyi yenilediler ve bu gezegenleri eklediler. Ancak bu kadim bir bilgi olduğu iddiasından vazgeçmeyi gerektiriyordu. Ve bu eklemede büyük bir hata yaparak Plüton’u da listeye eklediler. Modern astroloji haritalarına bakarsanız Plüton da var içlerinde. Bunun en temel sebebi ekleme yapıldığı zaman Plüton’un gezegen zannedilmesiydi. Halbuki modern astrolojiye göre Plüton gezegen değildir.
Bu noktada bazıları "Bu sadece bir isimlendirme, pekala Plüton’u da gezegen sayılabilir." diyebilir. Ama o zaman başka cisimleri de gezegen yapmamız gerekiyor. Plüton modern astronomide cüce olarak tanımlanıyor. Güneş Sistemi’nde çok sayıda cüce gezegen mevcut. Mesela 2003’te keşfedilen Eris cüce gezegendir. Eğer Plüton gezegen sayılıyorsa Eris de sayılmalıdır. Elbette Eris tek cüce gezegen değil, Ceres, Haumea gibi başka çok sayıda cüce gezegen mevcut. Eğer astroloji tutarlı yapılacaksa bütün bu cüce gezegenlerin astrolojiye eklenmesi gerekiyor. Çoğu astrolog bu durumun farkında bile değildir. Ama atıp tutmayı ve insanların geleceği bilme ihtiyacıyla duygusal alandaki kaygısını sömürerek rant elde etmeyi önemserler.
Astroloji bilim değil hurafedir. Kim ne derse dersin bu gerçeklik değişmez.
Astroloji yani burçlar tamamen insanların kendilerini iyi hissetmek için okumak istedikleri yalanlardır, bu gerçeklik değişmez.
Yıldızlar ve gezegenler milyonlarca ve milyarlarca hatta çoğu yıldız binlerce ışık yılı uzaklıktan senin geleceğini, hayatını, yapacaklarını bilemez, belirleyemez. Böyle çalışan bir evrensel sistem yok, bu gerçeklik değişmez.
Burçlar arapların cahiliye döneminde ortaya çıkarttığı, yıldızları ve gezegenleri tanrı olarak görerek yaptıkları yorumlar ve falcılıktan ibarettir. Gerçekliği söz konusu değildir.
Burçlara inanlar Hulka, örümcek adama veya batmana da inanır, hatta mitolojideki Thor, Odin ve Asgarda bile gerçek derler yani o derece fantastik hayallere inanırlar.
İnsanın karakterini ve kaderini Allah insanı yaratırken ona bahşeder. Allah, insanı karakteriyle birlikte yaratır. Geleceği sadece Allah bilir. Gaybı başka hiç bir varlık bilemez.
Burada karakter yetkisini gezegenlerin verdiğine inanarak, kaderi gezegenlerin veya yıldızların çizdiğine inanarak Allah'ı aradan çıkarıp yetkiyi şuursuz taş parçalarına veriyorlar. Bunu yapan kişi müslüman birisiyse Allah'a şirk koşuyor demektir. Bunun bilincinde olsun.
Kısaca bilimden, ilimden ve gerçeklikten uzak bu hurafelere inanmak kişinin kendi tercihidir. Fakat taş parçasından medet ummak akıl sağlığının bozuk olduğuna işarettir. Taşı putlaştırmaktır.
Sana bunu 5 cümlede anlatacağım balık burcuyum, duygusal müzik ya da film izlediğimde hakikaten de duygusal oluyorum fakat bazen özellikleri hatalı onlarda nadir görülüyor, ben şöyle düşünüyorum bunları tasarlamışlar İşte bu astroloji olsun falan olsun ya bunlar İşte biz psikolojik olarak kabullenerek bunları biz kendimiz oluyoruz Berfin güzel
Astroloji & Burçlar konusunda 2,1b cevap paylaştı.
İnanmaz olaydım. Merak ettiğim ve araştırmaya başladığım , izlediğim güne lanet. Gerçi böyle olacağını bile bile yaptım. İnsan yine de yaşayacaklarını önceden tahmin edince kaldıramıyor. Yapacak bir şey yok bazı şeyleri kabul etmek zorundayım.
Evet sakin sessiz ama kararlı. Hep saf olduğunu ve bu nedenle canım görünür. Yapacağı şeyi belli etmez. Zaten yapmıştır. Siz sonradan fark edersiniz. Yaptığını söylemez belli etmez. Sizin görmeniz için sadece bir köşe de bekler.
Çelal Şengör, ünlü bir Türk jeolog ve bilim insanıdır ve astrolojiye şiddetle karşı çıkar. Şengör, bilimsel yönteme ve verilere dayalı olarak astrolojinin bilimsel bir temeli olmadığını savunur. Astroloji, göksel cisimlerin insanların kişiliklerini ve geleceklerini etkilediğini iddia eden bir inanç sistemidir. Ancak bilim camiası, astrolojinin bilimsel bir temeli olmadığını ve bu tür iddiaların bilimsel olmadığını kabul eder. Çelal Şengör de bu görüşü savunur ve bilimsel yöntemlerle desteklenmeyen inançlara karşı çıkar.
Yani körü körüne bağlı değilim tabi kii. Ama şöyle yay burcuyum ve daha burcumun ne olduğunu bilmeden tam bir yay gibi alışkanlık ve düşüncelerim vardı çocukken. Patavatsızlık, macera arayışı, merak, araştırma sevgisi ve açık sözlü olma gibi. Yükselenim terazi uyan kısımlar da var uymayan da. Mesela ben hiç bir terazi gibi feminen olmadım. Hani derler ya fala inanma falsız da kalma Merak edip doğum haritama baktım. Bazı şeyler cidden beni anlatıyordu. Sadece güneş (asıl burç) burcundan oluşmuyoruz, gezegenler evler açılar vs tümüyle değerlendirilmeli. Bu arada sırf meraktan hepsine baktım. Yoksa bir şeye körü körüne fanatiklik aptalca olur (deneyimlerimden).
Ayrıca ekmek isterim ki bilim bu tür spirütel şeyleri destekler nitelikte değil. Bilime göre kanıtlanabilir ve test edilebilir olması gerekir. Fakat biz insanlar bu dünyanın ve evrenin ne kadarın biliyoruz ki, farklı boyutlar ve canlılar olup olmadığını, insanlardan çok daha zeki varlıklar olmadığını veya başka evrenler olma olasılığını? Daha kendi okyanuslarımızın en dibinde ne olduğunu bilmezken.. Topraktan yaratıldığınıza inanıyorsunuz ama
50 cm yakınınızda bulunan su şişesinin size yapacağı çekim kuvveti, Dünyamızdan yaklaşık 1,2 milyar km uzaklıkta bulunan Satürn'ün kütlesel çekim kuvvetinden daha fazladır. Yani küçücük bir su şişesi, koskoca Satürn gezegeninden daha büyük bir etkiye sahipken burç, evrenin gönderdiği enerji gibi saçmalıklara inanmak bana göre zaman kaybıdır. Bunun yerine astronomiye yönelmenizi öneririm.
Kesinlikle inanmıyorum hiç bir yıldızın gezegenin hareketi benim duygu durumumu belirlemez değiştirmez bunu bilim olarak görenlere de acıyorum astronomi olsa bilim olarak kabul astrolojinin hiç bir dayanağı yok sadece genel geçer kavramlar üzerinden insanlara hitap ediyor insanlarda inanmak istiyor ve olan oluyor diyelim
Burçlara varlığına inanıyorum ama burçlara göre yaşamıyorum. Çünkü burçlara göre yaşanmaz. Çünkü inandığımız şeyler hayatımızda yaşantımızda belirleyici oluyor. Yani yanlış doğru olduğuna bakılmadan inanırsan farkında olmadan hayatın altüst olur. Bu nedenle burçların varlığı hakktır ama burçlarla amel edilmez
Yani çoğu özellikleri aynı sadece şu boğa burçlarına aç demelerini anlamıyorum yeter artık ben 1 ay yemek yemesem fark etmez bana ha söyle deseler aç değil de damak zevkine düşkün deseler yine anlarım
Tabii ki bilinçli birey olarak inanmıyorum. Gerçekliği hiçbir şekilde yok. İnsanların gerçek olmayan ve inanmak istedikleri şeyleri benimsediğini görüyorum. Hiçbir bilimsel dayanağı da yoktur.
Hemde çok bir yengeç olarak yılların verdiği izlenimlerime dayanarak ben çok inanıyorum
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
falcılıktan başka bişey değil tamamen aptallık başka bir şey değil dünyada 8 milyar insan var bir sürü karakter tipleri davranış şekilleri var bunları 21 burca indirgemek deli saçması bişey toplum rasyonel düşünemez kendilerini yalanlarla kandırmayı sever tapi davranış şekilleri karakter tipleri var buda psikolojiye girer.
Burçlara inancım karakteristik özellikler şeklinde olur fazlası hurafe bence.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yok bence saçma. Yazgı ne ise o yani atıyorum a burcu çok zengindir diyenler var ya da zengin olacak gibi gibi yani gaybı yaradan bilir. Burçlara göre hareket etmek de çok saçma geliyor.
mantıksız geliyor yok gezegenler yok doğduğun ay ne alakası var insanın kişilik özellikleri ile geleceği ile doğduğu ayın gezegenlerin konumunun her şey kaos'tan ibaret insan yaptığı şeylerin geleceğini bilerek duygu durumunu belirlemeli
Kişiye göre değişken olabilir ama ben inanıyorum bu konulara ilgim var baya herkes kendi burcuna göre duygusal olarak özellikleri var burçlar doğru araştırılsa aslında daha düzgün yardımcı olabilir her konu da
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ben inanıyorum şahsen en azından özelliklerini taşıdığına
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kur'an'a göre evet, ama bu astrologlara göre hayır.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yılın belli bir bölümünde doğduğu için insanların kişiliklerinin benzer olması mantıklı gelmiyor : )
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Doğduğun gündeki gök cisimlerinin karakterini etkilediğine inanmıyorum
Astrolojiye ilk girdiğimde inanmıyordum, insanlara doğum haritası bakarken anladım gerçekliğini.
İşin sırrı, dünyamız bizim algımıza göre şekilleniyor. Gerçekte merkür hiç geri gitmese de biz onu öyle görüyoruz ve hayatımızı biz şekillendiriyoruz. Güneş ekliptikte ilerlerken mevsimler değişiyor, dünyaya gözünü açtığındaki çevreyi belirliyor. Özetle insan bir kodlama, haritalar da onun barkodu.
Astroloji safsatadır. Yıldızların ve gezegenlerin insanlar üzerindeki etkilerini açıklamada bilimsel bir mekanizma sunamayan uydurmalar silsilesidir. Bilim, gök cisimlerinin uzaklık ve büyüklükleri nedeniyle insanlar üzerinde doğrudan etkileri olmadığını kabul eder. Daha gökyüzünü doğru tasvir edemiyor dünyanın yalpalama hareketinin oluşturduğu astroloji haritasının değişkenliğini kabul etmiyorsunuz. İnsan bir kodlama değil. Genetik bilimdeki gen haritalarını ve psikoloji bilimindeki kişilik özelliklerini kodlama olarak değerlendiremezsiniz. Spritüalizme saygım var ancak yazdığınız her şey yalandan, sahtelikten ve bilgi kirliliğinden ibaret.
Yalanında kılıfını bulmuşlar
@CeMuBu ben sizin kadar ciddiye almıyorum astrolojiyi
Profil sayfanıza bakınca belli oluyor sayın @BerfinGüzel
Bana ulaşır mısınız?
@Ferhatınçabası size mesaj gönderemiyorum ama bibilen ile görüş butonuna tıklayıp bana iletişim bilgilerinizi gönderebilirsiniz, herhangi bir paketi seçebilirsiniz sistem ücret kesmiyor
Kalsın boş ver
Sayın @CeMuBu Profil sayfamı KS ekibi hazırladı, ama yükselenim kova :) anca belli bir yere kadar ciddi kalabiliyorum.
@Ferhatınçabası eyvallah ne diyim