Baba olamamak anne olamamak dünyanın sonu değil.. Hem ben anlamıyorum hayatın devamı için olan üreme eylemi neden bu kadar arzu edilen duygusal bir kavram oluyor.. Ben hayatım boyunca böyle bir hayal kurmadım heves etmedim anneliğe.. Anne olsaydım tâbi ki çocuğumu severdim arkadaşlarımın oldu hepsini severim ama "ah benim de olsa keşke " demedim hiç..
Aslında benim evlilik amacım çoğunlukla çocuk için olurdu ve biraz da mantık evliliği olurdu bu ama hayatı paylaştığımız dönemde onu çok seversem elbette sorun etmezdim. Neticede bunda da göremediğin bir hayır var elbette kızım derdim kendime.
Sevmişsem sırf bu yüzden ayrılmam. Allah nasip ederse olur olmazsada yapacak bişey yok. Yetiştirme yurtlarında çok da iyi koşullarda yetişmeyen binlerce çocuk var. Evlatlık edinilebilir.
Atıp savurucak değildim çok üzülürdüm ama erkeklik gururunu inciticek bir harekette bulunmazdım kesinlikle. Ki ben evlenmişsem gerçekten bir çok şeyi göze almış ve o adama gerçekten değer vermiş, sevmişimdir. Tedavi yöntemleri ararız. Hiçbirine sonuç vermezse Allahtandır deriz. Kabul ederse evlatlık alırız etmezsede yine elinden tutar, nikah masasında verdiğim sözle iyi günde kötü günde de yanında olurum..
Bu bende olabilirdim.. İlişkimiz çocuk olmama dışında sevgi saygı ve bağlı bir ilişki ise sorun etmezdim. Hayvanları çok seven bir insanım sevgimizi bunlara yöneltirdik ya da kabul ederse seve seve evlatlık edinirdim...
@asicocuk3434 her insan bunu isteyemez bazıları doğuştan anaç ve kalbi herkese açık doğar.. Kendimi bir kedinin bile annesi olarak görüp sevebiliyorsam sevgiye muhtaç bir çocuk için bu o kadarda zor olmamalı... Herşeyin fiziksel olarak doğurmak olmadığını düşünüyorum 😊
Bu iki taraf icin de gecerli, cesitli tıbbi yontemleri denedikten sonra hayirlisi boyleymis der kabullenirim, cocugu olmuyor diye adami bosayacak degilim, ayni durumda ben de olabilirdim 😞
Dünyanın en güzel olayı sevdiğin adamdan bir parça taşımak ama nasip değilse karşımdakini suçlayamam yine severim daha çok severim evlat edinirim vs hiç bir koşulda bırakacak değilim
Rabbim hayırlısını versin tabiki kendi canımdan kanımdan olmasını çok isterim ama kaderimde yoksa beni de bırakmazsa el ele verir tedavi sekilleri arardık☺
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Çocuk istemiyorum ve istemediğimi de en başta söyleyeceğim-eğer biri çıkarsa karşıma- o kişi de istemiyorum demeli ki sonradan sorun yaşanmasın. Her iki tarafın da aynı anda isteme-istememe gibi bir mecburiyeti olması lazım, yoksa sıkıntı büyük olur.
@asicocuk3434 Çocuk istemeyen mantık evliliği mi yapmış oluyor yani? Severek evlenen insanların çocuk istememe gibi bir hakkı olamıyor mu? Sadece mantık evliliği yapan çiftler mi karşılıklı konuşup anlaşmaya varabiliyor? 😃😃
Hem evlat ayridir kedi küpep yerini tutamazki bakanlar nasil bakiyor ne bilim bir sürü şey düşüner oldum şimdi bakabilecegimi düşünüyorum o kesin keskin bir cümle bu
Destek olur ona kendisini sucluymus gibi hissetmesin diye elimden gelen herseyi yapardim. Insan sevdiği bir ömür boyu o kisiyle hayatini paylasmak icin evleniyor sonuçta.
Eğer öyle bit şey başıma gelse tedavi olarak ne varsa deneriz oda olmazsa bir çocuk evlat edinilebilir. Ama asla eşimin ne kalbini kırar ne de yüzünü yere düşürürüm.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben de bundan korkuyorum ya çocuğum olmazsa diye nedense hep içimde öyle bir his var korkutuyor beni
En İyi Cevaplar