Merhaba Ílk bakışta kolay gelse de ne zor bir soru öyle değil mi? Mecburi bir durum sebebiyle seyahate çıkmanız gerekti diyelim.. Kız/Erkek arkadaşınızın da bir işi var ve en yakın arkadaşınızın ona yardımcı olmasını istiyorsun. Birlikte zaman geçirin diyorsun. Ya da senin işin nedeniyle gidemediğin şehirlerarası yolculukta refakat etsin diye en yakın arkadaşına emanet ediyorsun. Güvenirsen sorun yok. Ancak güvenmem ve emanet etmem diyenler kendilerine şunları sorsunlar; 1-) Sevgilmemi yoksa arkadaşıma mı güvenmiyorum? 2-Hangisine güvenmiyorsam o zaman niye en yakın arkadaşım veya niye sevgilim?
Şimdi gözünün önüne en yakın arkadaşım dedigin kişiyi getir. Birde varsa sevgilini, yoksa varsaydigin sevgilini?
Peki sen sevgilini, en yakın arkadaşına emanet eder misin?
En yakın 4 arkadaşım var, kız kardeşim/ablam yok, ama olsaydı eminim ki onlardan fazla da sevmezdim, kendim kadar çok seviyorum/güveniyorum. İçlerinde aileli olanlar da var ve eşleriyle, eşlerinin ailesiyle de ailem, abim de tanışıyorlar
Şimdi tüm bunlardan sonra ben neden emanet etmeyeyim ki?
Ayrıca ister arkadaşlıkta, isterse de sevgide benim için önemlisi güvendir, eğer kalbinin derinliğinde bile olsa bir şüphe varsa, demek ki güvenmiyorsundur
Kimseyi kimseye emanet etmem. Herkesin aklı, fikri var sonuçta. Birlikte neden zaman geçirsin veya neden benim olmadığım bir yolculukta refakat etsin? Tuvaletin yerini mi bulmayacak? emziği düşünce emziğini yıkayacak birine mi ihtiyacı olacak? Çocuk değil kimse. "Emanet etmek" fikri başlı başına güvensizlik değil midir zaten?
ederim , düşünmem bile edip edemeyeceğimi :) edemiyeceksem zaten en iyi arkadaşım nasıl oldu bu adam der kendime kabahat bulurum veya sevgilim olan kişie de güvenmiyorsam niye sevgiliyimki, salaklık bende demekki diye düşünürüm , hemen yol alırım ilerler giderim :)
23 yaşındayım sevgilim de benim yaşlarımda olacak. Kendi kendini idare edebilir ama çok zorunlu bir durumsa şu an 3 arkadaşım var e tek arkadaşlarım. Üçüne de emanet ederim hiçbir sıkıntı yok. Aldatacak olan her türlü aldatıyor zaten.
Emanet lafı bana göre buradaki uygun laf değil, bunu kenara koyalım. Beraber olduğum kadın en yakın arkadaşımla vakit geçirebilir ve seyehat edebilir. Bu konuda sıkıntı gördüğüm kişi en yakın arkadaşım, sıkıntı gördüğüm kadın beraber olduğum kadın olamaz zaten. Sorun yaşamam o yüzden bu konuda.
Bunu bana son sevgilim beni aldatmadan önce sorsaydın. %100 güveniyorum derdim ama güvenmemek gerekiyormuş. Benim arkadaşlarım yamuk yapmaz, yapamaz. Nasıl bir şeyle karşı karşıya kalacağını bilir.
Ikisinden birine guvenemiyorsam öleyim daha iyi. Bana yakin arkadas tarafindan sevgili emanet edilebilir. Boyle biri oldugum icin, benzer insanlarla samimiyet kurdum. Aksiyle zaten iliskimiz ilerlemiyor. Bir yerden sonra kopuyoruz.
Bişey olunca "uzakta arama" diye boşuna demiyorlar. Asıl en güvendiğimiz yakar canımızı o yüzden emanet etmem. Hem eşek kadar olmuş kime emanet etcem. kendi başının çaresine baksın o da uslu dursun..
Emanet etmek sacma bir kavram ona deginmeyecegim, birlikte istedikleri kadar vakit gecirsinler öyle süphe duyacagım insanla sevgili olmam, arkadas da olmam.
kolay dost da edinmem, uzun süreli ilişkide yaşamam.. dostum var 26 senedir.. eğer ilişkim uzunsa emanet ederim.. ama kısaysa sevgilime güvenmediğim için buna izin vermem..
Hickimseye emanet etmem Rabbimden başka... Fakat söylerim herkese ben onu seviyorum diye herkes bilir ona göre ayağını denk alır gören olursa müdahale eder çocuklar gençler herkes dahil yanlısı olanı gömerim.
En İyi Cevaplar