Evde saça perma yapılıyorsa malzemelerini nerden alabilirim. Üç kez perma yaptırdım kuaförde üçündede yaktılar güzelim saçlarımı. Sabretti yine uzattım saçlarımı permadan yanan kısımlar gitti kestire kestire.
Saçlarımın arkasını çok düzenli sarabiliyorum bigudiyle o sorun olmayacak ama perma ilacı nereden alabilirim? Evde kalıcı perma nasıl yapılır?Evde perma yapımı
Perma kıvırcık saça sahip olmak isteyenlerin başvurduğu bir yöntemdir. Kalıcı olmasa da yeterince uzun bir süre dayanıklılık gösterir. Pahalı bir işlem olduğu için evde yapmak daha ekonomik olabilir.
Evde perma yapılır mı?
Perma evde de yapılabilir ancak oldukça zor bir uygulamadır. Yine de kendime güveniyorum diyorsanız, evde perma yapımını anlatmaya geçebiliriz :) Kıvırcık, çekici saçlar tüm zorluğa değiyor :)
Evde perma nasıl yapılır?
Evde perma yapımı için öncelikle malzemelerimizi hazır bulundurmalıyız. İstediğiniz kıvırcık boyutuna göre bigudilerinizi seçebilirsiniz.
Perma ilacını uyguladıktan sonra iyice yedirip, saçlarınızı sarmaya geçebilirsiniz.
Saç tutamlarınızı da istediğiniz kıvırcık boyutuna göre ayarlayabilirsiniz.
Tüm saçlarınızı yaptıktan sonra 20 dakika bekletmeniz gerekiyor.
20 dakika dolduktan sonra saçlarınızı bigudili şekilde iyice yıkamanız gerekiyor.
Sonrasında köpüklü perma ilacını bigudilerin üzerinden saçlarınıza uyguluyorsunuz.
5 dakika beklettikten sonra saçlarınızı duruluyor, bigudileri de çıkarıyorsunuz.
Evde perma makinesi, perma malzemeleri nereden alınır?
Perma malzemelerini kozmetik ürünleri satan yerlerden bulabilirsiniz. Özellikle kuaför ürünlerinin satıldığı yerlerde kolayca bulunabiliyor. İnternet sipariş vermek de işinizi kolaylaştıracaktır. Perma ilacı olarak İgora markasını tavsiye ederim.
Bildiğiniz gibi perma işlemi de saçların yapısına zarar vermekte. Saçlarınızı korumak istiyorsanız size harika bir tavsiyem var.
Dyson Airwrap ile istediğin saç modeli saçlarına gelsin, üstelik aşırı ısı olmadan!
Dyson Airwrap saçları aşırı ısı olmadan, profesyonel bir şekilde şekillendiriyor. Saça şekil vermek için coanda etkisinden yararlanıyor. Saçlarınızı tutamlara ayırıp, Airwrap'i dik bir şekilde tutmanız yeterli oluyor. Saçları kendine doğru çekiyor ve sarıyor. Hava akımını kullandığı için saçlar kurumuyor. Isıyı her saniye ölçüp kontrol altında tutarak saçların aşırı ısıdan zarar görmesini önlüyor. 30/40 mm Airwrap başlıkları sayesinde istediğiniz kıvırcıklara pratik bir şekilde ulaşabilirsiniz.
Neden kimyasal maddeler kullanıpta saçlarınızı yaktırıyorsunuz? Bugün değişik değişik malzemeler var, saçları permalı gibi gösteren. Ne yapacaksınız? Yazık değil mi, hem paranıza, hem saçınıza hem de zamanınıza boşverin böyle işleri.
İllaki yapacağım derseniz.Bunları kuaförlerin malzeme aldıkları depoları vardır. Ecza deposu. Perma losyonu oradan bulabilirsiniz. Bir kuaför kızı olarak tavsiye etmediğimide yenileyeyim. Ayrıca evde perma yapmak oldukça zor iştir.İşi bilmiyorsanız yapmayın.Bigular size yardımcı olur.O zamanda sabah kıvırcık ertesi gün düz isterseniz yaparsınız.
Onu şikayet etmeliydiniz.Ne demek, unuttuk? Öyle saçmalık mı olur? Parasınıda vermezdim. Oraya bir daha da gitmezdim.Bırakın saçlarınızı dinlensinler 2 kez yakmışlar hem de öyle mi? Badem yağı ile bakım yapın. Kendi haline gelsinler canlansınlar daha sonra minik bigularla evde kıvırma spreyleri ile bu işi daha sağlıklı yapabilirsiniz.Geçmiş olsun.
Saf mısın davacı olsana . Yazık olmuş saçlarına. Saçlar kadının en değerli hazinesidir.Ben olsam oranın altını üstüne getirirdim. Tabi önceden yanar diye uyardılarsa boşa davacı olma.
1
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yok canım ya ne uyarması. saçımda unuttular bigudileri ama çok zaman geçti üzerinden zaten kapandı dükkan başkasından buldular belalarını sanırım. Ama kendim deneyecem bu sefer kuaför akrabam var o bana anlatır ona soracam nasıl yapığını. 2 yıldır kuaföre gitmedim aslada gitmicem evlenirken bile kendim yapcam saçımı o derece nefret ettim
Niteliksiz kuaförlere saçlarını emanet edersen olacağı bu. Bak ben bir ara saçlarımı kızıla boyatmıştım 2 hafta geçti platin sarısına boyatacaktım adam bana boyarsak bu saçların kopar dedi. Vazgeçtim. Ama benim gittiğim kuaför bilmem bilir misin Ankara Tunalı Hilmi caddesindeydi. Şimdi 2 yıldır saçıma boya sürmüyorum görsen hayran kalırsın o denli sağlıklı ve ışıldıyor. Bakım kürümü eksik etmiyorum tabi. Kolay kolay kimsenin eline verme saçlarını.
Kanka vigo fon makinesi basligi al bide guclu bir fon makinesi onu tak sacini iyice yika havluyls islakligini al nemliyken vigoyu uygula sacina ve vax yardimiyla yumusat youtubeda detsyli videolari var
0
10 Yorumla
Gizli Soran
Hacım onu izledim de benim saçlara olmuyor çok düz mk saçları
Kanka ozaman ust duzey bir kuafore gidicen sacini ona gore kestiricen ve sacini toplicaklar boyle bir 2-3 saat kalicak sonr acicaklar anca oyle kanka hem berbere gitmen lazim vigoyla da olmuosa baya zor olmaz kolay kolay
Olur kanki olur bu arada vigoylada olur sen nasi yapamadin anlamadim ben dustan ciktigimda cok degil oylesine 2-3dakika tuttum kafamda amator bir sekilde hafiften oldu gibi
Anne deme erken daha. Bir de yenge ne alaka ya ashdahsdhsa teyze denilir Normalde siz diye hitap et nasılsınız iyimisiniz falan isim kullanman gerekirse sonuna teyze veya teyzecim diye ekle.
EVDE PERMA YAPILMAZ CÜNKÜ SARMAK EN ZORUDUR... ARTI BOYALI SACLAR İÇİN FARKLI DOGAL SACLAR FARKLI İLAÇ KULLANILIR.. SONRASI İÇİN İSE SACI 5 DAKIKA BOYUNCA DURU SU İLE DURULAYIP DİGER PERMA İLAÇINI SURMENIZ GEREK... YUNUS. C. A. N İNSTRG