Uluslararası Tasarruf Araştırması'nın sonuçlarına göre Türkiye'deki çiftlerin 5'te 3'ü kazançlarını ortak hesapta topluyor. Eşiyle bütçe toplantısı yapmaya heyecanlı bulanların oranı Avrupa'da yüzde 17.4 çıkarken Türkiye'de bu oran yüzde 25.4.
Eşler arasında alman usulü hesap olmalı mı?
Kadınların ekonomik özgürlüğünü kazanması en çok erkeklerin işine yaradı Eskiden kadınların elini cebine attırmayan erkekler, şimdi elini cebine atmıyor ; ) Sanırım olması gereken de bu, her şeyi ortak ödemek..
Ne kadar saçma bir olay. Sevgililikte belki olabilir özellikle de başta ama evlilik? Evi ya da tv yi de alman usulü mü alacaklar? Oldu olacak sonra erkek ben aldım sen izleyemezsin git kendine tv al desin falan. Evlilik iki hayatın birleşmesidir zaten. Paranı ayıracaksan ne anlamı kaldı?
Eşler arasında böyle bir uygulama ilk başlarda olağan görünse bile zamanla sorunlara yol açar. Artık iş ben senden fazla kazanıyoruma döner ufak ufak çatlaklar başlar ve iyi mutlu bir evlilik sırf bu nedenlerden dolayı biter. Evlilik bittikten sonra bile mâl paylaşımı yıllar alır.
Yok kadın çalışsın, bir de kocasına para vermesin. Tabi canım başka? Heralde kadın çalışıyosa par ortak harcanacak. Adam eve gelince eşi çalışıyor diue yemek yok bir şey yok. Ama geçinmeyede kadından destek gelmeyecek.
Ortak olmalı herşey ama bu her ay başı ben bu kadar kazandım sen bu kadar kazandımn hesabı değil de evi birlikte çekip çevirmek. Erkek bütün gün çalışırken kadınların evde koltuğa yapışması saçma geliyor. En azından çocuk yapmadan önce iki bireyde çalışıp birikim yapmalı
* . k ataisti sen ne anlarsin adil yasantidan senin gibi soysuzlardan destek aliyo bu kadinlar zaten. bir a. m ugruna konunun ne oldugunu anlamadan dinlemeden nereye varicani bilmeden bos bos konusuyosun sirf a. m ugruna dunyaniz aa. m diye donuyo a. yav yalaka yezidi
Bende aynısını dedim zaten Şimdiki bayanlar istisnalar hariç benim param benim hayatım çerçevesinde bakıyorlar hayata. Maddi gelirleri oldukları zaman tamamen farklı bir kimliğe bürünüyorlar. Tabiki kendi ayakları üzerinde durmaları iyi ama bunu koz olarak kullanmaları itici. Yoksa bir erkeğin eşine zorunluluk olmadığı sürece yokluk göstereceğini sanmıyorum.
Evliliklerin çoğu bundan yıpranıyor cepleri biraz para görünce üstünlük savaşı başlıyor sen ben tartışmaları arkasindan kavga derken soluğu mahkemede alıyorlar
Bence de ortak ödeme olsun bazı kompleksleri olanlar bu durumu kafaya çok takip restauranta cafeye girmeden ya da girdikten sonra gizlice kartı ve ya parayı istiyorlar. bu duruma rastladığım da çok sasirmistim
Erkek arkadaşım başta bana hicbir şekilde birşey ödetmiyordu. Ancak bu bana ters sonuçta onda öğrenci erkek diye benim kölem olacak değil. Artık bazen o bazen ben bazen ortak kimde para varsa o koyuyor ortaya.
Maddi durumuna bagli. Mesela adamin mercedesi varsa evinden alip lokantaya goturup sana hesap odetiyorsa o erkek bir maldir. Ha ama ikiside calisiyor normal bir maas aliyorsa tabi ki paylasmasi kadar normal birsey olamaz.
Bunun özentilikle bir alakasını kuramadım. Bize para dayanmayacağı için de zengin adam diyoruz bu sefer de halk adamı edebiyatı yapıyorsunuz. Vay paragöz karılar falan.
Evet itici. Yanımda para hesabı yapan adam etek giysin bence. Cimrilik ayrı para olmaması ayrı. Cimri olan pişkindir. Bizim burada öyle bir abi var dövesim geliyor. Kızı yaşında kadınla evlenmiş adamın binalari dükkanları parası pulu herşeyi var. Naptı biliyor musun. Bir cafe açtı. Cafe kendi dükkanı. Oraya usta bile tutmadı cimrilikten sabah akşam karısıyla beraber parkelerine kadar yaptılar. Gelen bir boyacıydı adam da ceketsiz kaçtı. Neyse açtı cafeyi. Kadına verdi önlüğü gece 1 e kadar kadınla beraber orada cafeyi işletiyo. Cimrilikten garson da almıyor. Yemeklerde malzemeyi kısmaktan yemeklerin tadı değişiyor. Porsiyonları küçucük. Adam tam dayaklık. İnan var böyleleri
Ateist bir a... ugruna verdigin destek icin senide tebrik ediyorum benim yalniz oldugumuda nerden çıkardın 😂 g. tumle gulerim. Ama bir gercek var yalniz oldugun konunun ne oldugunu bile bilmeden destekci olmandan belli iki dagin arasi icin kimi yalayacagini sasirmissin bana akil vermeye cabaliyon bide yezid kaybol 😂😂
Bana alman usulü de uyar , türk usulü de , eğer gerçekten aşk ve sevgi varsa bunlar sorun olmaz , menfaat ve çıkar ilişkisi varsa sorun olur diye düşünüyorum.
doğru olan bu.. son 20 senedir erkeğin üstüne öyle bir gelindiki.. erkeklere bakıyorum erkekliğin anlamını yitirmişler. pısırık bambaşka bir karaktersizlik abidesine dönüşmüşler.
Bizler ataerkil bir toplumuz olması imkansızdır bir söz vardır bilir misiniz, Bir milleti yok etmek için önce dilini ve kültürünü yok etmelisiniz’’ bu nu unutmayalım.
Bu nedir ya onun benimmi var ne olursa olsun paylasilmali. evlilik sen ben degil biz anlamini tasir. butun kazancim evim ailem icin.👍🏻alman usulu nedir burasi Turkiye bir kendinize gelin 😒
para kavramına niye bu kadar takılıyor insanlar anlamıyorum para varsa kullanın yoksa kullanmayın ayrı ayrı hesap yapmanın kime ne faydası var niye bu kadar odaklanılıyor bu para konusuna arkadaş?
Kafalar gavur gibi Yaşayıslar, giyimler gavur gibi Hesap ödeme usulü gavur gibi çıkmış.. Çok mu...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Alman usulü ayrı alış veriş yapmak. Yaparken adam bir elma alır kendi öder, kadin 2 domatez alır kendi öder dolaba koyduklarında kimse kimsenin aldığını yemez. Yaptıkları yemeği bile paylaşmayan var. Aile yaşantısı değil yani özenilecek birşey yok
Ataerkil toplumdan, maçoluk gösterilerinden kadınların artık toplumda birey olarak kabul görülmesine sayılmasına eşitliğin her alan olması gerektiği düşüncesinin yaygınlaşmasıdır ki olması gereken de budur.
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Yeni nesil evlilik: Türkiye'de çiftler Alman usulü harcıyor! Eşler ve sevgililer arasında alman usulü hesap olmalı mı?
En İyi Cevaplar